Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vražda jedné dívky zasáhne státní zástupkyni, která k ní měla blízko, právníka, který se snaží získat nějaký zásadní případ, i podezřelou, která tvrdí, že je nevinná. (Netflix)

Recenze (20)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Proces postupne odhaľujúci príbeh vraždy 17 ročného dievčaťa menom Angelica. Proces, ktorý mi skutočne miestami prišiel len ako urputná snaha hlavnej predstaviteľky, prokurátorky Eleny, dokázať tú svoju pravdu - na jednej strane som krútila hlavou nad amatérizmom vyšetrovateľov, no na strane druhej som im držala palce nech sa im podarí prípad dotiahnuť do zdarného konca. Niektoré zbytočne zdĺhavé časti vačšinou u mňa zachraňovalo len duo Pucciny & Scianna svojjimi presvedčivými výkonmi. V konečnom dôsledku tým vyrovnali skóre celkového dojmu. Neodporúčam teda milovníkom akcie, skôr trpezlivým divákom schopným oceniť pomalý dej s kvalitným herectvom a príbehom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně neznámá a téměř nikým neviděná Itálie a já jsem vcelku spokojen. Asi se nejedná o nic vyloženě zásadního a trochu zamrzí, že se tady netasí na diváka větší a vyhrocenější zvraty, takže na Španělsko se to nechytá, ale jinak jde o hodně svižnou a odsýpající soudní minisérii se sympatickou hlavní dvojkou právníků i zamotaným případem. Potěší, že se tady vše točí okolo soudního procesu a neodbíhá se do vedlejších linek, takže to jednak drží tempo a druhak šetří čas, dále dostaneme postupné odkrývání důkazů v případu vraždy a i nějaké to čarování bohatých okolo. Fajn, poutavé a nenudící, na druhou stranu bych byl spokojenější, kdyby se tvůrci více odvázali a dali nám "něco, co jsme ještě neviděli a na co budem vzpomínat", takhle to bohužel zas tak zapamatovatelné není, no nicméně pro fandy žánru je to další solidní přírůstek do filmového deníčku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby vysoko nadpriemerný seriál s niekoľkými ambivalentnými postavami (rozumej idú si za svojim až príliš bezhlavo alebo chladno a áno, sú to protagonistka - žalobkyňa a antagonista - právnik, ale aj ďalší) a niekoľkými horšími. Niekoľko dielov je skutočne špičkových a niekoľko veľmi kvalitných. Seriál je uspokojivo uzavretý, ale skôr tým, ako sa k veci postavia spomínané postavy než tým, že by sme boli prekvapení totožnosťou páchateľa. Herci sú bez výnimky skvelí a teraz viem, že nikdy nebudem chcieť byť členom rímskej smotánky. Že to nestojí za to, zistí našťastie ešte včas aj jedna z postáv. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka originálnej “vsuvke” či samotnému príbehu pomerne zaujímavé i pútavé zároveň. Taktiež však treba dodať, že v určitých okamihoch extrémne absurdné. Ťažko sa zvyká nato, že sú občas takmer všetci, čo v tomto guláši vystupujú, totálni idioti, no čuduj sa svete, ono to aj tak funguje, pričom do úplného záveru človek netuší, či sa jedná o pravú “sviečkovú”, alebo žuje dvoj týždňovú bravčovinu z Tesca. Nie som úplne presvedčený, ako sa k tomuto naivnému “Made in Italy” krimi “výsledkovo” postaviť, no mne to proste z pohľadu “celok-produkt” náramne chutilo, aj keď to miestami na samotnom tanieri, nepôsobilo nijak lákavo. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Docela ráda jsem s touhle krimi nahlédla do zase trochu jiné provenience než jsou USA, Ostrovy nebo Sever. Přineslo to s sebou neotřelé scenérie, dobré neokoukané herce, také např. hudba se mi líbila (mimo jiné velmi chytlavé intro). Pokud jde ale o samotný obsah Procesu, už jsem tak nadšená nebyla. Celé to vyšetřování mi připadalo takové natahované, některé zvraty, shromažďování či vyhodnocování důkazů příliš (italsky?) divoké, chování postav občas poněkud nepravděpodobné, nepřesvědčivé (typicky hlavní hrdince jsem prostě nějak, byť evidentně "v pohodě" v průběhu děje nebyla, nevěřila, že by za daných okolností zvládala tímto způsobem vůbec nějak vykonávat svou práci). Celkově za mě takový průměr za 3 hvězdy a 60 %. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama