Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vražda jedné dívky zasáhne státní zástupkyni, která k ní měla blízko, právníka, který se snaží získat nějaký zásadní případ, i podezřelou, která tvrdí, že je nevinná. (Netflix)

Recenze (19)

emma53 

všechny recenze uživatele

Udržet seriál hlavně na dialogu a soudních přelíčení tak, aby to diváka neomrzelo hned zkraje, to je tedy podle mě sakra kumšt. Tady se to tvůrcům podařilo ukočírovat v přesně daných dávkách, takže jsem se těšila na další a další díly. Nikam se zbytečně neodbíhalo, takže to bylo srozumitelné a nemusela jsem mít hlavu jak koudel. I když faktem je, že kdybych u prvního dílu byla víc pozornější, tak bych už tam věděla kdo je vrahem. Prim tady měli Vittoria a Francesco, kteří to celé táhli a za sebe mohu s klidem napsat, že velmi dobře, protože dokázali na diváka přenést i své emoce, které vyplývali z jejich rolí. Za mě velká spokojenost a jsem zvědavá jestli nás nepřekvapí pokračováním, protože na to má Proces našlápnuto. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka originálnej “vsuvke” či samotnému príbehu pomerne zaujímavé i pútavé zároveň. Taktiež však treba dodať, že v určitých okamihoch extrémne absurdné. Ťažko sa zvyká nato, že sú občas takmer všetci, čo v tomto guláši vystupujú, totálni idioti, no čuduj sa svete, ono to aj tak funguje, pričom do úplného záveru človek netuší, či sa jedná o pravú “sviečkovú”, alebo žuje dvoj týždňovú bravčovinu z Tesca. Nie som úplne presvedčený, ako sa k tomuto naivnému “Made in Italy” krimi “výsledkovo” postaviť, no mne to proste z pohľadu “celok-produkt” náramne chutilo, aj keď to miestami na samotnom tanieri, nepôsobilo nijak lákavo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby vysoko nadpriemerný seriál s niekoľkými ambivalentnými postavami (rozumej idú si za svojim až príliš bezhlavo alebo chladno a áno, sú to protagonistka - žalobkyňa a antagonista - právnik, ale aj ďalší) a niekoľkými horšími. Niekoľko dielov je skutočne špičkových a niekoľko veľmi kvalitných. Seriál je uspokojivo uzavretý, ale skôr tým, ako sa k veci postavia spomínané postavy než tým, že by sme boli prekvapení totožnosťou páchateľa. Herci sú bez výnimky skvelí a teraz viem, že nikdy nebudem chcieť byť členom rímskej smotánky. Že to nestojí za to, zistí našťastie ešte včas aj jedna z postáv. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ryze italská, příjemná kriminálka/soudní drama, v závěrečných dílech několik slabší tanců, ale nechci spoilerovat. Celkově skvělé, bavilo mě to, řekla bych, že osloví spíše ženy. Pokud se dočkáme volného pokračování, s chutí se na to vrhnu. Krásná Florenťanka v hlavní roli byla skvělá! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taliansko opäť nesklamalo a to už asi netreba opakovať, pretože v Európe sa radia v seriáloch medzi jasných lídrov. Dlhodobo som bol na piatich hviezdach, pretože naštartované to bolo mega silne. Hneď prvá časť prináša príbeh, zvraty, dejové linky, ktoré navnadia, ale čo je najlepšie, každá časť seriálu končí tak, že to proste chcete konzumovať ďalej. Škoda len, že v závere to bolo niekedy až pritiahnuté za vlasy - napríklad nájdenie krabice s dôkazmi - a odhalenie vraha nebolo až tak šokujúce než som čakal. Ale inak super, právnické prostredie mám rád, snáď sa čoskoro dočkáme aj dabingu, pretože si to stopercentne u nás diváka nájde. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Proces postupne odhaľujúci príbeh vraždy 17 ročného dievčaťa menom Angelica. Proces, ktorý mi skutočne miestami prišiel len ako urputná snaha hlavnej predstaviteľky, prokurátorky Eleny, dokázať tú svoju pravdu - na jednej strane som krútila hlavou nad amatérizmom vyšetrovateľov, no na strane druhej som im držala palce nech sa im podarí prípad dotiahnuť do zdarného konca. Niektoré zbytočne zdĺhavé časti vačšinou u mňa zachraňovalo len duo Pucciny & Scianna svojjimi presvedčivými výkonmi. V konečnom dôsledku tým vyrovnali skóre celkového dojmu. Neodporúčam teda milovníkom akcie, skôr trpezlivým divákom schopným oceniť pomalý dej s kvalitným herectvom a príbehom. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Proces založený na emocích a spekulacích, kde se vaří z vody a fakta se vůbec neberou v úvahu, a vlastně nikoho ani nezajímají... tak to mě nebaví. Ani té našroubované kritice systému nemůžu věřit, když nevěřím základní premise. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Docela ráda jsem s touhle krimi nahlédla do zase trochu jiné provenience než jsou USA, Ostrovy nebo Sever. Přineslo to s sebou neotřelé scenérie, dobré neokoukané herce, také např. hudba se mi líbila (mimo jiné velmi chytlavé intro). Pokud jde ale o samotný obsah Procesu, už jsem tak nadšená nebyla. Celé to vyšetřování mi připadalo takové natahované, některé zvraty, shromažďování či vyhodnocování důkazů příliš (italsky?) divoké, chování postav občas poněkud nepravděpodobné, nepřesvědčivé (typicky hlavní hrdince jsem prostě nějak, byť evidentně "v pohodě" v průběhu děje nebyla, nevěřila, že by za daných okolností zvládala tímto způsobem vůbec nějak vykonávat svou práci). Celkově za mě takový průměr za 3 hvězdy a 60 %. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě slušná bomba. Případy ze soudní síně které se nám neustále proměňují v rámci slyšení a to co se nám zdá jako naprosto jasná záležitost se nám xkrát promění a konec je v nedohlednu, tak to mám ráda. A zde se mi toho dostalo vrchovatě. Jak to nakonec bylo mi došlo sice dříve než mi to seroš sdělil, ale to nic nemění na tom, že to je zajímavé a napínavé. Za mě 88% ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct téměř výborné soudní drama se zajímavými postavami, postupným rozkrýváním zločinu a známými motivy při soudním přelíčení (jo, řada z toho se prostě opakuje v německých, amerických či francouzských věcech). Za mně to dobře buduje atmosféru a pracuje to s postupnou gradací děje, kdy až někdy do předposledního dílu asi mnoho lidí nebude vědět, kdo je skutečný pachatel, a kdo oběť. Harcovník podobných filmů/seriálů může trochu tušit, ale i tak se mi to líbilo. Stejně tak výkony hlavních herců, ačkoliv prokurátorka byla tady obzvláště naivní, hloupá, nesympatická a nesnesitelná. Ale, asi určitě to k její postavě patří a řekl bych, že to zahrála přesvědčivě. I přes všechny superlativy ale nedám pět orionů. Na to to nemá jakýsi faktor X, něco, co mně donutí si seriál zapamatovat i za rok či dva... Takže vysoce nadprůměrné soudní drama, nic dynamického, spíše pomalé tempo, které stoprocentně stojí za podívání. Ale kulervoucí jsou na Netflixu ještě jiné seriály. Celkem lepší čtyři oriony, nebo horších pět zaokrouhlených níže, jak chcete... ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Moja milovaná Mantova, uličky, ktoré poznám naspamäť, bary, kde popíjame kávu a k tomu skvelý kriminálny príbeh. Som nadšená. 5* ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Tak nám Netflix vyrobil další silnou ženskou hrdinku (které sekunduje úplně neschopný debil, samozřejmě muž). A jak už to začíná být u NF zvykem, zase je to labilní rozháraná kravka, která se při prvním problému utíká vyplakat na mužské ramínko. A na které konkrétně se rozhoduje při běhu... Díky NF se poslední dobou začínám stydět, že jsem žena. Asi se brzy začnu definovat jako TO. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

V zásadě souhlasím s rezencí "marhoul", ale v kontextu ostatní tvorby bych to rozhodně neoznačil za skvělé, ale za lehce nadprůměrné v rámci Netflixu a jako příjemné italské osvěžení, nic víc. Je to na hranici 3 a 4 hvězdiček - 70%, což není málo. Je tam pár nesmyslů ohledně fungování italského trestního procesu, jako to často bývá v českých seriálech, takže prosím zapomeňte na to, že takhle to v Itálii funguje. ()

Zlty_Dodo 

všechny recenze uživatele

konečne seriál z Európy bez LGBT a BLM... za čo plus * :) inak vcelku svižná detektívka, do poslednej chvíle som nemal jasno, kto a prečo... a o tom to je :) ()

Annabelle 

všechny recenze uživatele

Jako takhle, příběh napínavej, herci hrajou, hudba, kamera, děj se zvrací, všechno tam je, vo to nic. Ale bohužel je celá zápletka seriálu umožněná jen obrovskou dírou ve scénáři. Máme teda mladou holku zavražděnou bodnutím dlouhým tenkym tupým předmětem, třeba šroubovákem. A podezřelou, ženskou na večírku, ve večerní róbě s malou kabelkou. Ale čim a jak jí měla zavraždit už tam až do konce seriálu nikdo neřeší. Jen motivy, svědectví, alibi, časovou souslednost, ale vůbec ne vražednou zbraň. :-o To ale přece neni něco co by moh sebeidiotštější vyšetřovatel opomenout, to je snad standardní a nevyhnutelná součást případu. Neexistuje způsob, jakym by se tim mohli policie, žalobce a soud takhle okázale nezabejvat. Scénárista si ovšem nechává úvahy o tom, kde vzala a kam pak dala ženská ve večerní róbě něco jako šroubovák, až do posledního dílu, dávno po skončení celýho procesu, aby z toho uvařil jakous takous pointu. :-/ (Jinak divák samozřejmě od začátku ví, co byla ta vražedná zbraň, kamera na to ostatně opakovaně nenápadně upozorňujě, takže ani nestojí za to se s tim spoilovat.) ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Povedené soudní krimi-drama, kde však ta opravdu spravedlivá spravedlnost jde trochu stranou. Na to, aby byla vnímána jako prioritní je ve hře příliš moc osobních záležitostí. ()

Reklama

Reklama