Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (106)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"-S T E A M P U N K -Jo, to je divná komunita." Divnej film a né v tom dobrym. Vizuálně je to pěkné a držím režisérovi palce, aby podobně stylově udělal film, který dává alespoň trochu smysl. Ale snaha být cool v každé scéně a v každém hlášce je ftipná. A "erotické" scény jsou ehhhh.... ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se film Daria jeví jako stylový mysteriózní konspirační thriller, ve skutečnosti jde však jen o bizarní a chaotické celovečerní lovení bobříka nonsensu, působící, jako by ho psal náhodný generátor zápletek a dialogů. Jeho děj je tvořen zcela nesmyslným pásmem šťastných náhod a shod okolností a je silně poznamenán tím, že jeho tvůrci sice sem tam umějí natočit efektní záběr, tuhle psychedelicky sestříhat občasný flashback a tamhle podmalovat scénu řízným songem, leč úroveň jejich vypravěčských, scenáristických a dramaturgických schopností se pohybuje v záporných hodnotách. Následkem toho je jejich film neuvěřitelně špatný a debilní, místy natolik, že je vlastně díky tomu docela zábavné se na něj dívat (steampunkový ranč!, sex s démony!!, Jiří Schmitzer v roli šíleného vědce!!!). Pár praštěnými nápady a příležitostnou nahotou pohledné hlavní hrdinky ale ta pozitiva bohužel končí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lynchovina na český způsob.Zatímco ale u Lynche mám pocit,že ví co točí a motá hlavu divákům úmyslně,v tomhle případě bych na to zrovna nesázel.Daria je totiž krystalicky čisté WTF?,kde absolutně nic nedává smysl,scény na sebe nenavazují a dialogy psal nejspíš nějaký generátor náhodných vět.Celé je to přitom po technické stránce až nečekaně povedené a strká do kapsy většinu místní tvorby.I přes vydatná negativa by se ale Daria dala doporučit,protože jednak větší bizár v českých kinech nebyl už...nikdy a druhák je to film,který je natolik extrémně divný/špatný/whatever,že je vlastně zábavný a má velkou šanci se v budoucnu stát kultem...40% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou dělali dort - dali tam všechny žánry (a klišé), na které si jen vzpomněli a mysleli si, že to bude bomba. A byla - nepoživatelná, pomatená a díky tomu, že tvůrci předstírali - nebo si to možná o sobě dokonce i myslí - že jsou intelektuálové, i nekonečně debilní. Ale vizuál k tomu měli pěkný - to se zas musí přiznat, i ty komiksové animace byly skvělé, bohužel to však bylo jen ono pověstné házení perel sviním. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak jako jedna hvězdička za snahu. I když to moc smysl nedávalo, vypadá to, že někoho napadla celkem zajímavá základní myšlenka, ale tak nějak mu došel dech ještě předtím, než ho pořádně nabral. Těch bizarních scén, náhod a scenáristických kotrmelců tam bylo poměrně dost, ale už je tadynozi popisovali, nebudu se opakovat, stačí si přečíst pár komentářů "podle hodnocení" od konce. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama