Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základě skutečných událostí, je intenzivním komentářem o korupci ve světě zločinného podsvětí. Henry Silva představuje Lanzetta, nájemného vraha, kterého si najal mafiánský boss k vyvraždění rodiny jeho rivala. Tím se Lanzetta ocitne přímu v centru války obou gangů, kdy je unesena bossova dcera a nepřátelský gang touží po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stará, ale stále dobrá gangsterka podle skutečného příběhu . Chytlavá hudba pomáhá zvyšovat napětí, postavy mafiánů uvěřitelné, dobře zahrané, včetně jejich poskoků . Bod navíc za typově zajímavě ztvárněného ambiciózního zabijáka Lanzettu. A taky za statečnost ;-) unesené mafiánské dcerky, se kterou „zvládla“ hned několik gangsterů a nakonec i Lanzettu. „Lásko, zabil bys mě? Kdybys už mě měl dost? Myslím to vážně...“ Lanzetta: „Lásko, mám tě dost teď ...!“ :-) Chudák holka... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dluh je zaplacený. Přítel přítele je v bezpečí. Vyskytly se čtyři problémy." Tak tyto kódované zprávy mě bavily asi nejvíc. Taky znásilnění nymfomanky bylo hodně zábavné, i když spíše nechtěně. Nicméně zabiják Lanzetta, kterého podráželi úplně všichni, byl čítankově nesmlouvavý a tím i sympatický. Takže pokud někdy budu členem nějaké mafiánské rodiny, která zapomene význam slova ČEST, tak taky v klidu použiju strunu, nůž, pistoli, samopal, bombu, granátomet či rozpálenou pec, abych srovnal účty se všemi těmi Dony, komisaři i advokáty. Lanzetta mi budiž příkladem, ale trochu toho černého zabijáckého humoru by tomu určitě neškodilo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dnes už dost vyčpělá a úsměvná italská gangsterka ze 70. let s drsoněm Silvou, jakými Fernando Di Leo proslul a ovlivnil jimi např. Johna Woo či Quentina Tarantina. IL BOSS patří ke třem Di Leovým nejznámějším filmům tvořícím tzv. Milieu Trilogy - velkoměstskou trilogii (dále MILANO CALIBRO 9 a LA MALA ORDINA), které si i napsal a obsahuje pro něj typickou brutalitu a sex. U nás vydalo na DVD MIDO se stylovým malovaným cover artem a fotkami z filmu jako jediným bonusem. Dobrá hudba a na konci opravdu zůstane naživu jen hlavní hrdina. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tentokráte Palermo, Sicilie a, bohužel, třetí a poslední díl (viz. "MILANO CALIBRO 9" 72' a "LA, MALA ORDINA" 72') z vynikající italské gangsterské poliziotteschi trilogie. Jako jediná z celé té báječní trilogie vyšla tato lahůdka i u nás, a to prostřednictvím firmy MIDO! Film se dodnes někde prodává a to za neuvěřitelných 39 kaček, no nekupte to:-)! Tento třetí, opět neuvěřitelně realistický počin, ze života mafie, organizovaného zločinu a korupce, nekalých praktik soupeřících klanů, jednoho únosu a boje o moc, mě opět dokonale uzemnil a vyrazil dech. V pomyslném žebříčku mých oblíbených gangsterek, bych ho řadil právem hodně vysoko, dokonce možná ještě víc než některé americké klasiky, viz "KMOTR" apod i když sám film z nich tak trochu vychází nebo jimi byl trochu ovlivněn. Vše bylo natočené podle skutečných událostí, což přidalo fimu na konečné hodnověrnosti. Od začátku až do konce se tu nikod s ničím a nikým nesere, film obsahuje surovou a chladnokrevnou akci, sadistické násilí (vystřelovák v puse!), napětí v každé scéně, všudepřítomný strach a smrt tu na člověka číhá téměř na každém kroku! Mrtví, kteří končí v rozehřáté peci, se téměř nedají spočítat! Památná úvodní exploitation akce (puška a na ní launcher granát) nebo jakýsi rychlý sled v kině se dá srovnat s rychlým likvidačním přehledem v "MILANU CALIBRU 9". Finální scéna byla hodně vykutálená, ale i mezitím se člověk nenudil, např. při typicky mafiánské likvidační akci to zde odnesli Cocciho chlapi. Henry Silva jako Nick Lanzetta byl prototypem neskutečné svině, která šla přes mrtvoly, opět se skoro vůbec nezasmál a vypadal jak z gumy, v předchozím filmu měl sice menší prostor, ale jeho charakter a jednotlivé rysy zůstaly stejně zkažené. Antonia Santilli jako svůdná gangsterská dcerka také mile překvapila. V každém případě se jedná o klenot ve svém žánru, v pomyslné oslnivosti srovnatelný s prvním dílem. O vynikající hudební stránku se postaral opět Luis Enriquez Bacalov jako v prvním dílu. Hodnocení zde je pak poměrně zarážející, u mě jasných 5*, jde jednoduše o špičku žánru. Oblíbený film Quentina Tarantina! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidní gangsterská jízda. Silva je v roli zabijáka Lanzetta těžkej borec. Dokonalej profík kterej se chce po právu z obyčejnýho zabijáka vypracovat v hlavu mafie. Akční scény pravda už nahlodal trochu zub času a celý to působí, tak trochu trashově, ale mě se to pozdávalo. Akorát ten dabing od mido film je příšernej. Třeba ten co daboval Silvu se k němu totálně nehodil. Pravda občas jsem se při těch absurdních hláškách slušně pobavil a jak říkám Lanzetta je frajer a ta úvodní scéna z vypálením kina fakt luxusní!75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Lanzetta (Henry Silva) hneď na začiatku zastrelí jednou ranou z pištole súčasne dvoch rivalov. (GabrielGabko)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama