Reklama

Reklama

Zamilované ženy

  • Velká Británie Women in Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neobvyklý milostný příběh se odvíjí kolem dvou sester ze středoanglického hornického městečka - Ursuly a Gudrun, jímž se dvořili školní inspektor Rupert a jeho nejlepší přítel, bohatý průmyslník Gerald. Zatímco ale mezi Ursulou a romantickým Rupertem vzniká harmonický milostný vztah korunovaný sňatkem, poměr Gudrun a Geralda je poznamenán bouřlivou, zničující vášní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K Russellovým filmům se velmi rád vracím a tenhle není výjimkou. Vpravdě romantické (nikoliv sentimentální, jak bývají dnes označovány příběhy červené knihovny) drama, kde se v přesně odměřovaných dávkách míchá lyrika s epikou. Výborné herecké výkony, střet žen a mužů, souznění, konflikty, hledání. Samozřejmě dnešní a navíc asi i mladý divák, pokud se bude dívat optikou současnosti, uvidí ve filmu věci, které tam nejsou. S tím ale těžko něco udělat. Naprosto výstižný je komentář od IdyHutt, a tak se těžko dá něco podstatného dodat. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ken Russell je kontroverzný režisér, keď sa na sklonku šesťdesiatych rokov uvoľnila cenzúra, hneď to využil a začal točiť provokatívne snímky ( Milovníci hudby, Tommy ), kde sa nevyhýbal ani sexuálnym témam. Tento film patrí k takýmto, príbeh dvoch párov je značne komplikovaný, rozpráva o ich vzťahoch medzi sebou, o láske ako takej, o tom, čo túžia ženy počuť od mužov... Hudba i kamera sú dynamické, niektoré scény sú zapamätateľné ( scéna s koňom na železničnom priecestí ), Alan Bates podáva zaujímavý výkon. Príbeh nás od prvej minúty vtiahne do deja a na konci nás z neho vyhodí... a napriek stopáži, máme pocit, že by mohol ešte pokračovať. Váhal som medzi 3 či 4 hviezdičkami, výsledok vám je už jasný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Malokedy sa mi stane, ze som si prial, aby film pokracoval. Tak ma to vtiahlo, ze som ani nevedel, ako ide cas. Stredoanglicke banicke mestecko vykreslene na urovni, Ken Russell ukazal rezisersky talent : 78 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesnesitelná artová pičovina (to se slušně napsat nedá) přesně taková jaké točil Ken Russell i v osmdesátkách a maskoval je za horory. Dvě typické britky (ošklivé jak noc) se někde na začátku 20. století zamilují do dvou chlapů. Jeden zarostlý jak Rumcajs, nenávidí svět, lásku a vše pozitivní, což plyne z potlačované homosexuality. Druhý vypadá jak Stalin a pro změnu se nedokáže milovat jemně. A artovost? Inu to se postavy tváří zhuleně a v pomalých, táhlých a naprosto nesmyslných dialozích rozebírají jsoucno a nesmrtelnost chrousta, až z toho začnete usínat a nakonec to ač naprosto vyspaný zalomíte. Do toho se přihodí pár mimoňských scén - například dva nahatí zápasící chlapi, či ženská zahánějící baletem býky (TOP!). A samozřejmě nahota, jsme na konci šedesátek, takže zatímco o rok dřív nesmělo být nic vidět, v roce 1969 má každý film svoji nahatou scénu, i když úplně zbytečnou. Glenda Jackson dostala Oskara a já si to kvůli tomu stáhnul, ale nedokážu její herecký výkon v takové pičovině posoudit. 1* za pěknou přírodu a hudbu a protože odpady si šetřím spíše pro poloamatérské blbosti. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Skvostný, skvostný přepis obsáhlého románu D. H. Lawrence! Jak se říkává: kongeniální! Lawrenceova metoda vyprávění, jež využívá iracionální hlubiny emocí, vytrysklých v několika koncentrovaných, psychologicky vypjatých scénách, v kombinaci s lyrickými obrazy přírody, zde našla své adekvátní filmové vyjádření. Vášeň versus Láska ve vztazích mezi mužem a ženou - to je základní téma jak Russellovo, tak Lawrenceovo. A o homosexualitu, kterou zmiňuje jeden z komentářů, zde nejde ani náhodou. V případě Women in Love je zápas dvou nahých mužů skutečně zápasem "bratrským" - touhou po dosažení maximální důvěrnosti, nikoli však fyzické, nýbrž duševní a duchovní. Dva nazí muži už před sebou nemusí vůbec nic skrývat, nic hrát - ani svou mužnost. Lawrenceův román je pokračováním jeho knihy The Rainbow (Duha), jež společně s Ženami milujícími (tak zní titul vydaný v českém překladu) tvoří netradiční rodinnou ságu. Russell s větším časovým odstupem zfilmoval i Duhu, v níž si Glenda Jackson pro změnu zahrála matku Ursuly a Gudrun. A rovněž v tomto snímku Russell prokázal své hluboké pochopení pro Lawrence - tentokrát v příběhu mnohem idyličtějším, méně tragickém i méně filosofujícím, avšak tematicky stejně zaměřeném: hledání smyslu života v lásce mezi mužem a ženou. A ačkoli v Duze se skutečně lesbický vztah objevuje, je pouhou etapou, pouhým tápavým experimentem na složité pouti za kýženým cílem, tj. duchovní a sexuální jednotou dvou lidí. ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Teror sexu cize v Russellovom podani maniakalna fraska. Zlejte jedneho precomingoutoveho homosexuala, jedneho bisexuala, jednu straight, jednu lesbu, potraste a vlozte na dve hodiny do viktorianskych rekvizit. Serve frenzied, idealne v genialne debilnom duchovnom prostredi neskorych 60tok. Cheers. ()

Reklama

Reklama