Reklama

Reklama

Dětská odpovědnost

(TV film)
  • Velká Británie Responsible Child

Obsahy(1)

Film Dětská odpovědnost je natočen podle skutečné události a vypráví příběh dvanáctiletého Raye, který je souzen za vraždu. Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách a sleduje jak události, které vedly k vraždě, tak rozvíjející se drama soudního procesu. Ray a jeho 23letý bratr Nathan jsou zatčeni poté, co ubodali partnera své matky. Ať už k této tragédii došlo za jakýchkoli okolností, zákony hovoří jasně: v Anglii a Walesu je věková hranice trestní odpovědnosti 10 let a Ray tak bude muset ve svých 12 letech stanout před soudem pro dospělé. Film nás zavádí do prostředí právního systému, v němž se mladý chlapec ocitl, a klade důležité otázky o odpovědnosti a vykoupení. (Cinemax)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TADY KVŮLI VRAŽDĚ, NE PROTO, ŽE NECHODIL DO ŠKOLY…“   Takovej příběh z rodiny, která si svojí (ne)funkčností o nějakej průser koledovala. Pak už jen koloběh života, kterej čeká mladistvýho, podezřelýho z vraždy. Vyprávení s flashbacky z Rayova života se prolíná se současností – tedy přípravou a soudním procesem. Nevím, jestli chtějí dát odpověď na to, jestli je trestní odpovědnost od 10ti let správná. Já to bral jako takovou sondu do lidský existence, ve který systém není všemocnej a že za „jeho“ chyby často zaplatí někdo jinej. Spíš bych si pohrával s ideou, že za to, co vyroste z vašich dětí si můžete (většinou) sami!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  2.) Jsem pro (nebo proti) snížení hranice dětské odpovědnosti.  ///  Thx za titule „Vladimír Fuksa“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Úsporně, střízlivě, bez velkých proslovů a gest, s minimalistickými prostředky natočený film o absuditě bezduchého snižování věkové hranice trestní odpovědnosti, po kterém se vždycky za všech režimů a ve všech státech volá po mediálně zajímavém případu vraždy spáchané dítětem nebo mladistvým ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto je tu na vine? No samozrejme, decko, čo spáchalo zločin. Je jedno, že jeho matka si zobrala grázla, ktorý jeho brata napadol sekerou, je jedno, že chlapcovi je dvanásť a vyberá si doslova medzi tým, že ho možno raz zabije jeho otčim, alebo ho spoločne s bratom sami zabijú. Pretože zákony sú zákony, tie delia svet na dobrý a zlý, pretože inak by vlastne ani nemali zmysel. Žijeme vo svete, kde môžu naši politici vybombardovať dedinu v treťom svete a je to hrdinstvo a kde vojaci môžu zabíjať civilistov a je to ok, lebo bojujú za lepší svet a niekoho treba obetovať. Ale chlapec, čo zabije človeka, ktorý nie je človekom a zabil by iných ľudí, tak to je vrchol zverstva. Emotívne ladeným komentárom som ale chcel len cynicky skonštatovať, že na taký svet je lepšie si čo najrýchlejšie zvyknúť, aby sme sa celý život zbytočne netrápili. Do paralelných svetov totiž prístup zatiaľ nemáme. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Obvykle bych to ohodnotila jako průměr. Hlavně kvůli britskému přízvuku, který nesnáším. Nicméně tohle byl celkem dost silný příběh, takže čistý nadprůměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z britských sociálních dramat mířící tentokrát na soudní systém, který umožňuje soudit děti jako dospělé. Na můj vkus to bylo místy trochu mdlé, protože tvůrci se snažili oprostit takřka od veškerých emocí, což sice někdy bylo ku prospěchu věci, ale dost často také ne. Nicméně to zdatně vynahrazoval představitel hlavního hrdiny, kterému větší jména na čele s Michelle Fairley vlastně jenom přihrávaly. 70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, podľa popisu to znelo viac než len dobre, dokonca aj hodnotenia vysoké. Ale mňa osobne táto dráma až tak nezaujala, a prišlo mi to celé akési ťažkopádne a nezáživné. Samozrejme, kostra deju a taktiež pointa je silná, ale inak sa to celé vlieklo a točilo v nemennom víre zápletky. Ten britský rukopis tu bol dosť citeľný, aj keď tu to bolo skôr na škodu ako na úžitok. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Drama natocena podla skutocnych udalosti o vrazde nevlastneho otca,ktoru spachali dvaja bratia,kde jeden z nich mal len 12 rokov,obaja boli sudeni za vrazdu,kedze v Anglicku je trestna zodpovednost uz od 10 rokov,co sa mi paci,mohlo by to tak byt na celom svete,kedze dnesne deti su drze i agresivne,pochvalu si zasluzi hlavny prestavitel za svoj herecky vykon,bude nieco z neho...:-) ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Vynikající hlavní role, zde vůbec neuvedeného Billyho Barratta. Takhle vypadá talent! Výborný film, který si na nic nehraje, předkládá holá fakta a to velmi poutavým způsobem. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Příběh zpracován bez emocí, prostřihy do minulosti a zpět k soudu u mne nezafungovaly, ale hvězdičku přidám za představitele hlavní role, jehož výkon byl místy na nějakou významnější cenu... ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Nudné natočeno, chybela tomu atmosfera, ta se trochu objevila až v závěru. Televizni vizual, ale příběh zajímavý ()

Reklama

Reklama