Reklama

Reklama

Temné lesy

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sestra varšavského státního zástupce před 25 lety záhadně zmizela. Díky právě objevenému tělu má novou naději zjistit, co se tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poliakom sa podarilo vytvoriť vcelku zaujímavý príbeh s peknými retro prestrihmi. Škoda že sa dej trochu viac nevenoval aj Malczakovi a udalostiam v roku 1994 ktory mohol nahradiť niektoré slabšie miesta v dejovej línii v súčasnosti. A v každom prípade to mohlo mať prekvapivejší záver, na druhej strane mu ostal ten najviac reálny. Oceňujem boj prokurátora proti skorumpovaným novinárom ktorí figurujú na výplatnej listine bohatých ľudí nielen u susedov v Poľsku. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Zdaleka ne všechny záhady byly na konci uspokojivě vysvětleny (proč začal Artur po 25 letech znovu vrtat do starých událostí, proč ho kvůli tomu musel Goldsztajn rovnou vraždit, kdo nechal poslat Lauře příběh Pivoňky a jak mohl znát události z jejího pohledu, proč si Pavlova žena nahrávala rozhovor s ním atd.), ale přesto vznikl napínavý a kvalitní seriál, v němž si zahrál nejeden dobrý herec, dobře známý i českým divákům - třeba Arkadiusz Jakubik ("Temný dům", "Volyň") jako šéf mordparty z roku 2019, nebo G. Damiecki (mj. "Schindlerův seznam"), který si v populárním "Učiteli" zahrál významnou, ale zcela protichůdnou roli než zde. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Normálně Poláci nechybují, ale zde mě to vůbec nebavilo. Námět, který ve své jednoduchosti je vyprávěn nesmírně složitě. Nijaká atmosféra, nezajímavé postavy, celkově jak kdyby to snad ani netočili Poláci. To, v čem jsou standardně tak skvělí, tady dost ztroskotalo. Nezajímavá teen detektivka s devadesátkovým feelingem, která vypráví příběh ve dvou časových rovinách, kde jedna je ta teen oldschool, která doslova nudí a druhá v současnosti, která je pro změnu zmatená a absolutně nezajímavá. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych ocenil zajímavou kameru ... a to je asi vše co bych vyzdvihl. Knížku jsem nečetl, ale doufám že je lepší. V seriálu toho totiž moc nefunguje, ať už jde o napětí či chování postav, které mi často přišlo úplně mimo mísu. Vysvětlení, co se vlastně v osudový okamžik stalo mi přišlo odbyté a úplný závěr je zase totální "klišé". Příště až zase někdo bude dělat něco podle Cobena, tak ať to udělá obdobně jako seriál "Cizinec", tam se to totiž povedlo, Polákum se nepovedlo, takže slabé 3* .... 5/10 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak z toho seriálu mám naprosto rozporuplné pocity.... Na Poláky velmi sympatické obličeje, fakt dobře - poutavě natočeno. Kamera mistrná a hrozně prima hudba. Fajnová volba herců, myslím v té době po 25ti letech. Příběh milý, ale .... ALE!!! Je vidět, že mě tvůrci tlačí na pilu moc. Je tam hodně wtf momentů, kdy nám tvůrci schválně neříkají známé informace, které by od začátku dost napověděli, ale záměrně nám dají nakouknout a nedořeknou, což normálně neva, ale tady je to spíše otravné až protivné. Mít do víc dílů, asi s tím praštím a nedokoukám... nakonec prima, ale bylo to skoro jasné od začátku, jen se nás snažili přesvědčit, že to tak není a přitom bylo. NA jednu stranu super, na tu druhou sakra proč??! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa v deji presunieme do roku 1994, keď mladý Pawel čaká Lauru pred jej panelákom, zreteľne vidieť, že na bytovke sú plastové okná, čo v roku 1994 nemohlo byť. (Stillborn83)

Reklama

Reklama