Reklama

Reklama

U2: Experience - živě z Berlína

(koncert)
  • Velká Británie U2: Experience - Live In Berlin (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2019, 72 min

Obsahy(1)

Záznam koncertu eXPERIENCE: Live in Berlin završuje příběh iNNOCENCE + eXPERIENCE. iNNOCENCE Tour mapuje počátky kariéry U2 coby mladé dublinské kapely a eXPERIENCE je pokračováním tohoto světového turné, v rámci něhož "U2 povýšili halové koncerty na zcela novou úroveň” (Rolling Stone). Tento jedinečný, profesionálně natočený film zachycuje největší hity, od úvodních akordů písně Elevation přes silné momenty Summer of Love až po dechberoucí ONE a City of Blinding Lights. Unikátní berlínské vystoupení v rámci eXPERIENCE turné – jehož nedílnou součástí jsou špičkové technologie, novátorské inscenace, několik mobilních pódií a také nejmodernější zvukové systémy – zůstane zachováno navěky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

emma53 

všechny recenze uživatele

I když nejsem momentálně v nejlepším rozpoložení a dala jsem ten koncert asi na čtyřikrát, tak nemůžu jinak než jít zase až nahoru. Bono je prostě můj kluk..... ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na obou koncertech v Berlíně. Jak při turné Innocence tak i při Experience. A byl to (jako vždy s klukama z U2) nezapomenutelný zážitek. Díky HBO za připomenutí... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Audio mix je dobrý a i grafická kvalita je hezká. Na dnešní dobu už celkem standard. I tak je tu ale toho dost co, lze hodnotit. Některé písně by se daly poslouchat dokola, některé už se mi malinko přejedly, jelikož jsou skoro na každém turné od jejich vydání a U2 je hrají a prezentují pořád podobně (např. Elevation a Vertigo; když si uvědomím, kolik písní z ATYCLB a HTDAAB zůstává ignorováno, je mi smutno). Připomíná mi to už pomalu ten The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius meme, kde nějaký ten kluk prezentuje něco a učitelka na to odvětí "This is the seventh week in a row you've shown Ultra Lord in class.". Přitom v první části koncertu, která zde bohužel chybí, byl např. vynikající, po letech znovu full-band Stay (Faraway, So Close!). Ale abych jenom nenadával, tak mě zde zaujalo: návrat Elevation (Influx remix), mnou obvykle přeskakovaná, zde kvalitní EBTTRT, Acrobat(!), LIBTAIIW. Osobně se víc těším, jestli někdy vyjde nějaký záznam koncertu z JT2017 nebo JT2019 tour. A nejen kvůli povinně hrané With or Without You. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo má záznam z tohto koncertu iba 72 minút? Nepochybne trval aspoň o hodinu dlhšie. Pokiaľ máte problém s Bonovým mesiášstvom, tak sa treba zmieriť s faktom, že takto tento spevák uvažuje už od počiatkov kariéry U2 a môžete to pokojne počas koncertu ignorovať a užívať si iba hudbu. Problém vidím inde, bez sprievodného slova sme sa mohli dočkať o nejaké dve-tri piesne naviac, čo by bolo určite prínosnejšie, aj tak sa neprepokladá, že by na U2 chodili nejakí neonáckovia a dostalo sa im takýmto spôsobom prevýchovy. Záznam pozostáva z piesní z nového albumu, viacero piesní zaznie z Achtung Baby (poteší najmä Acrobat) a How to dismantle an Atomic Bomb. Z niektorých nezaznie vôbec nič (Joshua Tree je vynechaná naschvál, odoznela na výročnom turné k albumu celá), ale to by sa určite zmenilo, ak by sme mali k dispozícii celý záznam. Za tak krátku stopáž si tento film ale plné hodnotenie nezaslúži. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama