Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nuceným normalizačním optimismem prostoupená variace na hollywoodské backstage muzikály je vyjma urputně idiotského hereckého projevu Luďka Soboty (jehož vinou selhává romantická podzápletka) nad očekávání snesitelná a dobře šlape. Zejména zásluhou scénáře, nevariujícího stále dokola jeden nápad (takže nejde o pásmo ledabyle poslepovaných videoklipů), a zručné režie Ladislava Rychmana, který měl cit pro rytmus (jestli něco takového existuje). Dokonce i „akční“ scény (hořící dům) jsou přehledné a věrohodné a mají patřičně svižné tempo, což u českých komedií z tohoto období není pravidlem. Sklouznout se po tenkém ledě interpretace, můžeme premisu filmu chápat jako metaforu podmínek, v nichž byli nuceni tvořit umělci žijící za totality, tj. ve strachu. Ačkoli nositeli hrozby, kteří narušují lidumilnou image komunistického režimu, jsou dva kapitalisticky smýšlející podnikavci, pro něž má hotové dílo větší hodnotu než lidské zdraví a pohoda. 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak zle bych to neviděl. Já, narozdíl od jiných uživatelů této databáze, mohu vidět Luďka Sobotu i v jiných rolích, než byl Jáchym :-) Snímek je v podstatě sérií jeho skečů, které jsou dobré. Film plně využil známé trio ze známého divadla, ostatní jsou už jen větší či menší křoví, i Vladimír Menšík :-( ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kritiky , tohohle filmu možná chápu,ale jen nás nechte ať se bavíme . Tenhle film je takovej malej přesun divadla Semafor mám ten dojem. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Některé scény velmi vtipné,alespoň v těch 70.letech.Jedna z mála rolí Miloslava Šimka,v podstatě celé trio Šimek-Sobota-Nárožný,jak byli na divadle ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumernej ceskej film, kterej neurazi, ale ani nijak nenadchne. Hodnoceni tohohle filmu zalezi na tom, jak moc muzete Ludka Sobotu a jelikoz me nevadi, tak se mi film celkem libil. Sice to jeho koktani je misty uz otravny, ale vetsinou ma dobry hlasky. Ostatni tu jsou vice mene proto, aby Ludkovi nahravali, ale treba takova Vondrackova tu jeste neni otravna. Co se tyce pribehu, tak neni podstatnej a je hodne jednoduchej, ale pisnicky nejsou uplne nejhorsi. Proste prumer. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie s ústředním duem Sobota-Šimek. Některé scény velmi vtipné, jiné ne, ale jako celek mi to přišlo vtipné... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten je tak vystrašenej, že je schopnej napsat celou operu." Kdyby mě strašilo komando pod vedením Metoděje Mydlocha, tak bych žádnou hudbu nikdy nesložil a bez toho strašení taky ne. Nicméně zamilovaně čumící skladatel Brabec je tím správným dementem sobotovskýho typu, strašáci se svými nápady taky celkem ujdou a tak snad jen Marcelčiny hitovky by mohly bourat hitparády poněkud razantněji. A ač je to celkem smutný, tak tohle za vlády srpu s kladivem bývala jedna z těch povedenějších a často reprízovaných komedií. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hu... :-( - - - Humus. PissKultůra za sto. Totální úpadek Ladislava Rychmana a všech zúčastněných. Ani nevím, proč jsem tomu dal tu jednu hvězdičku. Celý vylekán... ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Takových komiků a tak skvělý námět a ve výsledku pozoruhodně nevtipná komedie (strašení hrdiny začne až v půlce filmu a nijak celou tu zoufalost nevylepší). A písničky nestojí za nic. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný v bonusech litoval absence nějakých chytlavých písniček. S tím souhlasím, hudba za moc nestála a jako muzikál Jen ho nechte, ať se bojí selhal. Bohužel o moc lépe si nevedl ani jako komedie. Pár vtipných momentů se zde sice najde, ale jinak je to spíš nuda skoro bez humoru. Osobně nemám žádnou averzi vůči Sobotovi, ostatně jeho herecký projev v Jáchymovi považuju za naprosto perfektní (přesný), tady to však se svým hraním nesmělého hlupáka už přehání a některé situace zavání trapností. Stejně tak šaškování Šimka s Nárožným (hlavně) směrem ke konci filmu. Ostatně od prvního jmenovaného jsem si vůbec sliboval více. A když si k tomu přidám docela prkennou Vondráčkovou a nanejvýš otravné děti (které se bohužel objevily ve více scénách), tak prostě nemůžu hodnotit průměrem. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na této výrazně průměrné české veselohře upoutá mimo nesporně komický náboj, který do ní vložil režisér Rychman, skutečnost, že je hodnověrným dokumentem o činnosti Grosmannových semaforských pokračovatelů. Podařil se v ní i svého druhu zázrak: zpěvačku Helena Vondráčková, hraje-li zpěvačku Helenu Vondráčkovou, se mění v přijatelnou a místy i skousatelnou slušnou herečku. Je to svěží dílo, které potěší přesto, že nezanechává za sebou hlubší stopu. Patří při porovnání s obdobnými filmy té doby (ROMANCE ZA KORUNU) k tomu výrazně lepšímu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Typická Sobotovka založená na Luďkovej nešikovnosti. Občas zo seba robí takého packala že to až vytáča. Lepší priemer. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Svěží revue postavená na nesmyslu, srovnatelná s filmy Smoljaka / Svěráka. Dnes už je to hlavně památka na společnou energii komiků Šimka / Soboty / Nárožného / Krampola. Televizních pořadů a divadelních či audio záznamů bylo natočeno mnoho, ale velký film jenom jeden. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie s originálním námětem. Písničky sice nejsou nic extra (u některých dokonce mírně řečeno), ale komediální linie snímku je skutečně dobrá. Z herců mne nejvíce potěšil Petr Nárožný v menší, ale rozkošné roli. Není to sice nic extra, ale vždycky mi to zlepší náladu. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nudná, nevtipná hudobná komédia s Luďkom Sobotom a Helenou Vondráčkovou v hlavných úlohách. Umekotaný Sobota by ešte ako tak ušiel, ale herecké kreácie Vondráčkovej sú tak príšerné, že sa na to ani pozerať nedá. Nikdy sa mi nepáčila ani ako speváčka, no ale veškeré jej herecké pokusy ma privádzajú takmer až do zúrivosti. Slizká socialistická fiflena. Celý tento film zachraňujú herci vo vedľajších úlohách, ktorí podávajú omnoho kvalitnejšie výkony ako ústredná dvojica. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Miluji semaforskou éru Miloslava Šimka, Luďka Soboty a Petra Nárožného... Doopravdy miluji. Tenhle film ale milovat nebudu. Je totiž velice znát, že Šimek ani Sobota (Nárožný moc nepřispíval ani do divadla) na scénáři nijak zvlášť nepracovali a nemohli mu vtisknout tu pravou osobitou drzost. A tak to smutně dopadlo. Humor občas je, ovšem pohříchu slabý, a to nejlepší přijde až v závěru s hořícím domem, kdy Helena Vondráčková zmizí z obrazu, Sobota v klidu piluje finální melodii a Šimek s Nárožným probíhají plameny s urvanou okapovou rourou. To jsou velmi divadelní a velmi "jejich" momenty. Kdybych měl vyzdvihnout ještě něco dalšího, pak snad jen hravý text druhé písně, který určitě napsal Jan Vodňanský ("Nemluvte za jízdy s řidičem, o ničem, o ničem, o ničem..."), a dialog ředitele Soukupa a jeho ženy pozorující skladatele Brabce: "Co vůbec dělá?" - "Sedí a čumí." - "Možná přemýšlí." - "Ten výraz tomu neodpovídá." ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Sobotova komika rozhodně nedokáže utáhnout celovečení komedii. A Vondráčková jakožto herečka ani tupá režie pitvořícímu se Luďkovi rozhodně pomocnou ruku nepodají. ()

Reklama

Reklama