Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hudební komedie, která má celkem dobrý námět, ale je ušitá hodně horkou jehlou. Sobota je tady ve formě srovnatelné s Jáchymem, scénář nicméně o pár tříd zaostává, autoři si zřejmě mysleli, že bude stačit, když tam nacpou pár známých tváří. Hudební vložky jsou v podstatě tragické. Třetí hvězdičku jsem dal víceméně pouze za závěrečnou scénu s požárem, která mi přišla celkem zábavná. ()

Reklama

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií (pokud nepočítám ty bláznivé komedie typu "Slunce seno") je to absolutně jediný film, který se mi líbil a vůbec jsem pochopil pointě. Protože mělo zajímavou zápletku o tom, jak v napětí se dělá dobrá tvorba. Jinak je to ten typický český film, kvůli jejichž pomalém tempu a samých debat, mám s takovými filmy problém s pozorností už od dob, kdy jsem většinu hraných filmů pochopil, i když jsem se na ně nedíval a měl je jen jako kulisu. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Plejáda známých herců ještě nezaručuje dobrý film. Bohužel tento je jeden z těch nepodařených. Tento film jsem viděl snad dvacetkrát za svůj život a přesto dodnes nějak nevím, o čem to má být... vlastně mi ani moc zajímavých věcí neutkvělo v paměti, takové nesourodé, natož vtipné, což je škoda. Podprůměr. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ten nepřemýšlí, ten čumí.“ Komedie se zpěvy, kde hraje geniálního muzikanta Sobota a partnerku mu dělá Vondráčková, no kdo tohle mohl vymyslet, to nechápu. A co už vůbec nechápu, proč dali tvůrci tak velký prostor milostnému tokání téhle nesourodé dvojce, když je to bez chemie, legrace, prostě beze všeho. Písničky jsou úplně mimo a jsou do příběhu vtlačeny trochu násilně. Zbytek příběhu tvoří mizerný Sobota, který je všechno, jen ne vtipný, a jeho přeříkávání jsem se přejedl už po deseti minutách, ale trpět jsem ho musel celých devadesát minut. Ale i ostatní postavy nejsou nic moc, Nárožný, Menšík, Vondráčková i Šimek jsou toporní a bez energie. Hlavní motiv příběhu se strašením nakonec vyzní do ztracena. Jen dobový Krumlov bez turistů se mi docela líbil, ač se vyskytuje jen v úvodu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně ze závěru filmu, kdy sedí Marcela (Helena Vondráčková) s Alešem (Luděk Sobota) ve starém bytě, mají zapálenou svíčku. Ta je však hned v dalším střihu o polovinu menší. O chvíli později má opět původní velikost. (DivX)
  • Točeno v Českem Krumlově a na Slapech. (M.B)

Reklama

Reklama