Reklama

Reklama

Agatha a prokletí bohyně Ištar

(TV film)
  • Česko Agatha a Ištařina kletba (více)

Obsahy(1)

Uplynuly dva roky od rozruchu, který způsobilo její jedenáctidenní zmizení. Agatha Christie zvažuje, že přestane psát detektivní romány a bude se věnovat vážné literatuře. Hledá únik a inspiraci, a proto jede do Bagdádu na archeologickou prohlídku. Najde zde však jen nepokoje. Právě totiž bylo objeveno největší ropné pole na světě a irácké starobylé poklady jsou ohroženy. Ale Agata také najde okouzlujícího, i když poněkud naivního mladého archeologa Maxe, který potřebuje její pomoc, protože ve dříve honosné vile, kde bydlí, došlo k řadě vražd. Potkala Agatha svého partnera? (Viasat)

(více)

Recenze (8)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Další ze série filmů přiživujících se na jméně slavné spisovatelky. Zápletka není špatná, jen řada nechutných morbidností (oběšená opice, kuchání jejích vnitřností, utržená ruka i s pistolí apod.) jí z mého pohledu na atraktivnosti nepřidávají, spíš naopak. Alespoň jsem si ale následně ověřil, že druhý manžel spisovatelky byl skutečně téměř o tolik mladší, jak to vypadá ve filmu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu přímočaré a lehce komediální, ale nebojím se, pokud udělají nový seriál s touto sympatickou upjatou hrdinkou.. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

„Na manželství s archeologem je úžasné, že čím jste starší, tím jste pro svého manžela zajímavější,“ řekla Agath a potvrdila tím, že smysl pro humor má. A z počátku to tak vypadalo i s tímhle filmem. Jenomže velice záhy veškeré pokusy o vtip a nadsázku usnuly a místo toho sledujeme jen sice solidně, ale nenápaditě dělanou detektivku, tentokrát v exotických kulisách a s mírnou britskou reflexí, kolik toho v minulosti po světě nakradli a stále to ještě hrdě vystavují ve svých muzeích. Byť, pravda, kvůli složité a dramatické historii, bůhví, kolik by se toho v Iráku samotném dochovalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia Agátovka vôbec a to ja ich fakt mám rád. Tento kriminálny príbeh v starom britskom štýle bol však nejaký utlmený. Bez krvi, bez napätia. Blízkovýchodnú atmosféru natáčanú na Malte sa akosi aj podarilo priblížiť, no vedľajšie zápletky prešli od nezáujmu až po stav otupenia. Celý film má šmrnc asi ako predstaviteľka Agathy Lyndsey Marshal. A to je šmrnc preľaknutého holuba. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (3)

  • Skutočná Agatha Christie navštívila Irak na jeseň roku 1928. Tento film sa končí tým, že zdanlivo krátko po návrate z cesty predloží svojmu vydavateľovi dva rukopisy: román, ktorý má vyjsť pod menom Mary Westmacott a nový Poirotov román. Jej prvý román pod pseudonymom Mary Westmacott ("Giant's Bread") však vyšiel až v roku 1930 a ďalší Poirotov román, ktorý vyšiel po jej ceste, bol až "Vražda v End House" z roku 1932. (Arsenal83)
  • Paradoxom filmu je flirtovanie Katharine (Katherine Kingsley) a Leonarda (Jack Deam) Woolleyovcov a ich aktívny a hlasný sexuálny život. Podľa všetkého však skutočné manželstvo Woolleyovcov nebolo nikdy naplnené, pričom Leonard sa v roku 1929 snažil rozviesť s Katharine pre jej odmietnutie naplniť manželstvo. Neskôr od toho upustil. Špekuluje sa, že Katharine mala syndróm necitlivosti na androgény, čo znamená, že nemala maternicu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama