Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poldové (J. Rey, A. Resines) si vezmou na pomoc fanoušky komiksů a kostýmů (B. Efe, V. Echegui), aby dopadli vraha, který se inspiruje příběhy superhrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer, tak jsem myslel, že se jedná o čistou parodii. Po úvodních titulcích a prvních scénách, které vyloženě odkazovaly na film Sedm, jsem se začal domnívat, že se bude jednat o španělskou variantu temného thrilleru. Ve výsledku se jedná o všechno dohromady a mnohem víc. Odkaz je tu snad na všechno, od komiksů, přes temné thrillery, dobrodružné filmy až po horory. Divák však vůbec nemá pocit, že by byl přehlcen a příběh ubíhá svižně a zábavně. Zároveň má divák prostor užívat si hru "z čeho bylo tohle". Kdyby se asi jednalo o hollywoodský film, tak bych byl přísnější, ale takhle musím uznat, že Španělé odvedli dobrou práci. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Španělé obvykle umí vážný žánry - kriminálky, thrillery nebo třeba horory, ale tohle jsem vůbec nepobral. Tady se inspirovali kultovní klasikou Se7en, na to ale nějak podivně naroubovali Big Bang Theory a trochu nějakých Marvelovek. To všechno ale nepovedeně, chvílema jsem si nebyl jistej, jestli to má být parodie, anebo to někdo opravdu myslí vážně. Policejní jednotky jsou tady úplně na hovno, ve výsledku nejvíc pomáhá geek z comicshopu, kterej je sice úplně nemožnej, ale jeho znalosti o superhrdinech tady hrajou prim. Jo, opravdu je to takhle tupý. Kdyby z toho někdo udělal naprosto šílenou komedii, dokázal bych to pobrat, ale já se fakt obávám, že to tady někdo myslel naprosto vážně! ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

:-)))))Ještě teď mám pusu od ucha k uchu. Na úplném začátku jsem dostala strach, že to bude Fincher po španělsku a bez hříchů zato s komiksy. Pak se k tomu film bez okolků přiznal a najednou se z toho stala komedie plná omylů, odkazů, hlášek a HLAVNĚ se vůbec nebrala vážně. Tak jako by to neměl brát vážně vůbec nikdo. Španělé si tady dělají srandu sami ze sebe a to je pro mě po všech těch vážných a temných filmech, kterými se Netflix jen hemžíš, naprosto osvobozující a úlevné. "Když Angličani psali Krále Artuše, my jsme psali Dona Kichota. My jsme nikdy neměli hrdiny a bojovali za nás jenom blázni". To se fuckt povedlo. Pro mě je to takový espaňa Dedpůl. Za mě 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nechuť do filmu ma prešla už vlastne po 5 minútach, keď ten poloslepý tlustoprd vytiahol hrianku z koša a zožral ju. Následne sa fízel zbľuje ako prasa. Čistý estetický zážitok. Snáď prvýkrát musím povedať, že som zo Španielska veľmi sklamaný. Chýba tomu vtip, chýbajú tomu sympatie k vyšetrovateľom, normálne viac fandíte vrahovi. Jedna hviezda len za Verónicu Echegui, ktorá tu pripomína výzorom Penelope Cruz. Aspoň z diaľky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upjatý policajt, komiksový fanda a šéfka oddělení vražd na stopě zabijáka, který se inspiruje zrozením superhrdinů. Vraždy i jejich znázornění působí hodně naturalisticky a vizuál místy nepostrádá thrillerovou temnotu. Na druhou stranu se film nese v úsměvném duchu, který obstarává především majitel komiksového obchodu coby policejní konzultant, jenž je španělskou obdobou Kevina Smithe a policejní velitelka, která je neskutečně šmrncovní a správně potrhlá. Oba žánry se docela dost tlučou, ale zároveň výborně ladí. A podobně sem působí i vrahova motivace, která sem ovšem výborně sedí. Odvyprávěné je to s přehledem a samozřejmě potěší hromada odkazů na komiksy i fantasy. Je to specifické, takže to nesedne každému, ale mě to bavilo hodně. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • V jednom momentě si Jorge (Brays Efe) postěžuje, proč si vrah raději nevybírá své oběti dle smrtelných hříchů, že by to bylo daleko jednodušší. Jde samozřejmě o očividnou narážku na thriller Sedm z roku 1995. (AloeB)

Reklama

Reklama