Reklama

Reklama

Drama Bílý pes je působivou ságou o rasismu. Mladá hollywoodská herečka Julie Sawyerová se ujímá krásného bílého německého ovčáka, jehož v noci srazila autem. Jednoho dne ji do té doby mírumilovný pes zachrání život tím, že krvelačně napadne a zabije násilníka, který se jí vloupal do domu. Lucy záhy zjistí, že byl pes vycvičen k útoku na lidi tmavé pleti. Radí se se zvířecím trenérem Carruthersem, který ji nabádá, aby nechala psa utratit. Pak ale vstoupí na scénu samorost Keys, trenér, který se už dříve neúspěšně pokoušel učinit výcviku podobných psů přítrž... (Cinemax)

(více)

Recenze (58)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bílá, bílá, bílá, bílá komu by se nelíbila... No tomuhle hafanovi se bílá líbí určitě. Běda ale jak mu ukážete černou nebo spíš černocha. To je totiž rasista každým svým chlupem. Což záhy zjistí i herečka a jeho dočasná panička. Nemá však srdce dát ho do útulku a tak hledá pomoc. A jak odnaučit psa rasistu? No přeci u černocha. Jenže né nadarmo se říká, že starýho psa novým kouskům nenaučíš. A tak je možný, že tenhle boj je už dávno předem prohranej. Za mě neskutečně působivý drámo který jsem hltal od první do poslední minuty. Film kterýmu prostě musím dát plnej počet hvězd. Hudba mistra Morriconeho je jen třešničkou na dortu. PS. Zase se ukázalo, že největší svině jsme o5 mi lidi a němá tvář za nic nemůže. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ten pes fakt naháňa hrôzu, ale inak film veľmi čo ponúknuť nemá. V druhej polovici sa poodhaľuje téma rasizmu, ktorej zapletenie v príbehu veľmi pomoholo a dodalo mu úplne iný smer aký som čakal. Priemerní herci, klasický rutinný námet okorenený pár dobrými scénami a výborným záverom. 65%. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tklivě, až pod kůži zažírající se hudba Ennia Morriconeho nevěstí nic dobrého. Celou dobu filmem prostupuje a pevně drží diváka v pozoru. Film zpracovává téma rasismu a lidské bestiality. Chudák pes, který za nic nemůže. Julie pracuje jako herečka a na silnici po cestě domů srazí bílého ovčáka. Ujme se ho a po času zjišťuje, že byl pes vycvičen k útoku na černochy. Zajede s ním za odborníkem a ten se snaží psa jednotlivými kroky převychovat. Trenér je totiž černoch a už dříve se neúspěšně pokoušel "bílé psy" napravit. Sympatická hlavní hrdinka Julie v podání Kristy McNichol mě hodně připomínala Millii Bobby Brown (Eleven ze Stranger things). Pár scén je opravdu výjimečně silných, včetně konfrontace Julie a majitele, který psa vychoval, nebo samotného závěru. A zase slyším tu Morriconeho smutnou hudbu..... ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, smutné a drsné zároveň, místy až nervy drásající psychologické drama...možná thriler, za horor bych to nepovažovala, ale to mi povídanou a dojmy rozhodně nezkazilo. Krásný film, nádherný pes...bohužel to ale nebyla pohádka takže konec nebyl dobrý nýbrž smutný a dojemný....No jo no, starého psa novým kouskům nenaučíš, obzvlášť ne když je psychicky labilní a vycvičený zabíjet....Zase trochu nostalgie....už od mala mi říkali že je mi víc líto zvířat než lidí... 95% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny námet, film s takouto témou som ešte nevidel. Ale aj napriek tomu, že filmy o rasizme na mňa zvyknú väčšinou silno zapôsobiť a som milovník psov, tak tento film mi nesadol, celý mi prišiel taký neprirodzený. Určite verím, že psov možno vycvičiť na napádanie ľudí podľa farby pokožky, ale správanie sa toho psa mi prišlo zvláštne. Keď už si toho toľko vytrpel pri cvičení a stal sa z neho zabijak, tak na môj vkus si až príliš ľahko navykol na novú paničku bez jediného problému. Postav Kristy McNichol je tiež trochu zvláštna, po útoku na jej kámošku sa psa zastáva a nechce ho dať utratiť, aj keď si asi ťažko mohla za tých pár dní k nemu vytvoriť až taký vzťah, aby po tomto incidente nemala z neho strach. Čo sa týka samotných útokov, nie sú príliš dobre filmársky zvládnuté. Pes sa zahryzne do nohavice alebo bundy, ale nevyzerá pri tom príliš krvilačne, skôr hravo. Potom ho ošpliechajú ružovou farbou a už je z neho zabijak. Aby pôsobil naozaj desivo, mali ho natočiť v spomalenom zábere (ktorých tu je požehnane), ako mu z papule kvapká krv a trčia kúsky mäsa. Proste cítiť z každého záberu takú tú B-čkovosť. Pre mňa priemer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film se liší od své knižní předlohy liší. Zatímco snímek se zaobírá více charakteristikou a převýchovou psa, kniha popisuje více charakteristiku lidí, kteří psi cvičili. (J.A.K.)
  • Ve filmu se objeví jak sám režisér, tak jeho druhá manželka Christa a dcera Shamanta. (J.A.K.)
  • Film se stal kontroverzní díky protestům různých skupin jako např. The Black Anti-Defamation Coalition (BADC) nebo The National Association for the Advancement of Colored People (NAACP). (J.A.K.)

Reklama

Reklama