Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi, ještě na škole, byli nerozlučnými kamarády. Silnější a statečnější Paul bral slabšího Karla pod svá ochranná křídla, když mu ostatní kluci ubližovali, a nejednou se kvůli němu i popral. Pak se však jejich cesty rozdělily a ani jednoho z nich už nenapadlo, že se ještě někdy setkají. Ale osud někdy páchá neuvěřitelné kousky, a tak si ti dva jednoho dne znovu stojí tváří v tvář. Jenomže jsou to opravdu ti stejní dva? Paul je pořád Paul Prentice, ten nepřizpůsobivý výtržník, rebel a rváč, který se do svých čtyřiatřiceti let nedokázal usadit a možná ani úplně dozrát. Ale z Karla je teď Kim. Půvabná, pěstěná, ve svém povolání úspěšná žena, která by na svou minulost nejraději zapomněla. Není divu, že to jejich setkání neprobíhá zrovna podle osvědčeného schématu setkání starých kamarádů. Ale nejen láska, i zvědavost je mocná čarodějka a možná je to právě ona, kdo jim nedovolí se zase hned navždy rozejít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

movie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek o dvou přátelích, kteří se po dlouhé době znovu setkali a hledají si k sobě znovu cestu - problém je v tom, že jeden z nich kdysi býval muž :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

podle mě je Steven Mackintosh budoucí velkou světovou hvězdou. Kdekoliv jsem ho viděl, tak podal takovej výkon, že by mu mohla většina dnes známých řitěk v Hollywoodu sakra závidět. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční, s typickým britským humorem zpracovaný příběh o dvou dávných přátelích, z nichž jeden prodělal změnu pohlaví. Herecká dvojka v podání Rupert Graves a Steven Mackintosh táhnou společně celý příběh a chemie mezi nimi je perfektní. Rupert byl ve svých mladých letech sakra sexy:) Většina mužských představitelů, kteří ztvárnili ženské (nejen) trans role, jsou coby ženy velmi atraktivní. Byl to už Dustin Hoffman v Tootsie, nebo Lee Pace v dramatu Vojákova dívka. A Steven mezi tyto krasavce také patří. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejhustší bobřík v nepornografické kinematografii. A velmi silná chemie mezi oběma hlavními ... no, řekněme: postavami. A i když tady spolukomentující vyzdvihují Stevena Mackintoshe coby Kim, já dávám zlatou medaili Rupertovi Gravesovi a jeho scéně vybičovaného chtíče, který se marně snaží zakrýt. Zkrocená horo staň se povinnou četbou pro školní dítka, protože tohle je film o pochopení a toleranci nejenom mnohem dřív před tebou, ale zašel i mnohem dál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pekná romantická dráma s transgender postavou, ktorá zažíva predsudky od okolia aj po chirugickej zmene pohlavia. Našťastie to je podané dosť pozitívne a viac sa film sústredí na nesúrodú dvojicu v ktorej ona je tá seriózna a vďaka svojej minulosti utiahnutá a on je divoch, ktorý stále nemá šajnu čo zo životom. Popritom sa tu ešte rieši vzťah jej sestry, ktorá má problémy s manželom, lebo sa zrazu ozve biologický otec jej syna. Film sa snaží obsiahnuť viacero tém partnerských vzťahov a darí sa mu to dobre bez toho, aby sa snažil byť príliš vážny alebo depresívny. Na všetky témy nazerá skôr s nadhľadom, takže neprekvapí, že sa to končí dokonalým happyendom. Film stojí na výkonoch ústrednej dvojice, ktorá to odohrala perfektne. Hlavne Steven Mackintosh ako preoperovaná žena je úchvatný. Rupert Graves ako nezodpovedný divoch mi občas trochu liezol na nervy, lebo Kim neustále dostal do problémov, ale keď došlo na intímnejšie veci, tak bol neskutočne roztomilý jak bol celý nesvoj. Sexuálna scéna s tak hustým pralesom, že by sa tam schovalo kdejaké veľké zviera a nielen malý vtáčik je dosť vtipná. Takže celkovo to je ďalší pekný film pre ľudí bez predsudkov. 8/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Britská romantická skorokomedie o jednom nekonvenčním páru, kterou vynáší nad průměr hlavně vynikající výkon Stevena Mackintoshe, jehož jemnou ,kultivovovanou a zdrženlivou Kim jsem mu bez problémů věřila do posledního záhybu jeho ženských šatů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sexualne deviacie zas uraduju..... alebo jaxa zasrana transka Karel nechala preoperovat na zensku. Pripominalo mi topomaly az oslavu tej sexualnej deviacie, cize plane , nebrat . 25 % ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s tématem, které mě velice zajímá, Nejvíc oceňuji herecký výkon Ruperta a také soundtrack. V Kim jsem celou dobu viděla bohužel chlapa, maximálně transku, ale nedokázala jsem ji vnímat jako "girl". Nicméně to ničemu neublížilo, jsou to poctivé 4 hvězdy. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Milá britská romantická komedie o vztahu mezi dvěma bývalými spolužáky, trochu ulítlým a zemitým motorkářem v podání Ruperta Gravese a kutivovanou, zakřiknoutou a mírně upjatou třicítkou Stevena Meckintoshe. Problém je, že ta dívka, kdysi byla kamarádem. Pro mě příjemné překvapení. Do topky si to asi žádný fanoušek romantických komedií asi nedá, ale kdo má rád civilní, nenásilně natočené vztahovky a nevadí mu pomalejší tempo, určitě si film užije. ()

Majuar 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film. Osobně mě ani tak nezaujal Steven Mackintosh, který sice podal výborný výkon, nicméně v mém případě jsem v něm neustále viděla muže v ženských šatech, nikoliv ženu, což mi prostě určitým způsobem vadilo, leč chápu, že o moc uvěřitelněji to asi udělat nešlo. O Rupertu Gravesovi škoda mluvit, jeden z mých největší hereckých oblíbenců, role open-minded rebela s dobrým srdcem a do kolen dostávajícím úsměvem mu byla šitá na míru. Původně jsem chtěla dát 4* s tím, že se určitě budu chtít podívat znovu, film ve mně ale z nějakého důvodu zanechal hlubší dojem, než jsem čekala + vynikající hudba, což vyústilo v konečných 5*. ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechovka na mírně kontroverzní (tehdy) téma. včetně dobře zabudované osvěty a občasného humoru - mám jen dvě připomínky 1) Scénář je poněkud děravý a událost vedoucí k hlavní zápletce - k "policejnímu zadržení" hlavních hrdinů je velmi "umělá". A vynucený pobyt Kim u sestry je také odůvodněn velmi mlhavě. Ale je nutný pro "procitnutí" všech zúčastněných. 2) Steven Mackintosh hraje skvěle a Ruperta Gravese pohodlně přehrává, ale je na něm bohužel vidět - v obličeji, že je pouze maskován, že potřebné hormony nikdy nebral. Jen více takových optimistifilmů! ()

Mišul_MF 

všechny recenze uživatele

Možná jeden z prvních filmů, kde nejsou translidé zobrazováni jako psychicky vyšinutá individua (např. https://www.csfd.cz/film/2319-oblecen-na-zabijeni/prehled/) nebo jako komické figurky. Jedna ze dvou hlavních postav je prostě žena, která se snaží vybudovat si život podle svých představ a zapomenout na minulost, včetně toho, co si zažila ve škole (jak já jí rozuměla...). Film podle mě dobře zachycuje, jak se společnost v té době na transgender komunitu koukala – nechutný přístup policajtů, kteří Kim za to, že se zastala kamaráda, vyhrožovali mužskou věznicí apod., ale i kolegyně v práci, které jsou na ni naoko milé, ale za zády ji pomlouvají a intrikují proti ní; velký respekt její šéfové, která se za ni v závěru postavila! (mimochodem, komu vrtalo hlavou, že tu herečku už někde viděl, má pravdu, ztvárnila profesorku Prýtovou v sérii o Harrym Potterovi). Potěšilo i to, jak si rozjívený motorkář Paul poctivě snažil si zjistit, čím si jeho kamarád z dětství musel projít, dokonce i tehdejší medikace zde byla zachycena :) A za srdce mě vzala i výuka jízdy na motorce – v 15 jsem si taky chtěla udělat řidičák (na 50ku), leč táta byl proti... třeba si to ještě někdy splním :) ()

Reklama

Reklama