Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I za socialismu, hlásajícího rovnost všech lidí, existovaly stavovské rozdíly. Na vlastní kůži to pocítí mladý zedník, jenž se zamiloval do vysokoškolačky z "lepší" rodiny - dívčini maloměšťáčtí rodiče jsou zásadně proti z jejich pohledu nerovnému vztahu. Mladí milenci se rozhodnou na protest prozatím bydle ve stanu a rovnou v parku. Překvapivě bezradný režisér Ladislav Rychman se pokusil sloučit diskotékové písničky s krotkou satirou na novodobé zbohatlíky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobné socialistické skanzeny zkrátka mají svoje kouzlo. Z kombinace hudebních masakrů a scenáristické nemohoucnosti sice chvílemi bolí hlava, ale přehlídka známých tváří to částečně vyvažuje. Především finále, kde si režisér po čase vzpomene, že to měl být i muzikál a dialogy dřou tak moc, že ani nedávají smysl, je neskutečný masakr. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, co dodat. Ilona Svobodová je v prvním járu na stavárně. Rodiče jsou na ni hrdí a chtěji z ní mít minimálně inženýrku. Čenský je zdeník. Patří k nejlepším obkladačům ve skupině. Rodiče jej nutí po práci pracovat na stavbě vily, která bude jednou jeho. Čenský i Svobodová se jednou náhodou potkají. Nedorozumněním vznikne u Ilonky dojem, že je Jenda medik. Ten vida, že ona che medika jej začne hrát.. Rodiče jsou blahem bez sebe! Doktor v rodině! jenže vše nejde tajit napořád a tak dojde k vyložení karet na stůl. Rodiče Ilony odmítajím dělňase a rodiče Jana zase nějaké hogofogo příbuzné... Satiru v tom nehledejte, ani žádné sdělení či moudro. Vše je sem tam říznuto skutečně brutálními hudebními výstupy se zpěvy, které dnes zaujmou snad už jen tím, jak je to neskutečně blbé... Film jsem si schválně vyhlédl právě proto, takže nejsem zklamán. Podnikl jsem zkrátka takovou dobrodružnou výpravu v čase zpět a zíral jsem... naštěstí se lze vrátit do současnosti avšak na rtech vám nutně uvízne brrrrrrr. * ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Můj první problém - nemám rád Čenskýho. Další věc - duo Malásek-Bažant se zjevně vyčerpalo, protože při vší snaze tady hudba zní jako hodně slabý odvar ze Starců na kolejích a Dámy na chmelu. Z roku 1981 bych si vzpomněl na řadu výborných písní od Gotta po Katapult, ovšem tenhle bezzubý pokus o disco je zcela nezáživný. A pokud by si neznalý cizinec pouštěl víc filmů z té doby, došel by k závěru, že celej socialismus u nás byl o tom, že uštvaní rodiče stavěli domy pro nevděčné děti, aby se nakonec všichni navzájem pochopili, usmířili atd. Nicméně, posledních zhruba dvacet minut filmu je vydařenou a dobře vygradovanou situační komedií. A všechny ty známé tváře jsou zastíněny nádhernou a okouzlující Marií Málkovou, kterou je vidět málo a která i v rádobyteplákách je naprosto dokonalou dámou. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Hudební love story o tom, jak jedná vila dokáže smazat stavovské rozdíly mezi zedníkem a mladou vysokoškolačkou. Pod hudební taktovkou Bažant-Malásek vznikl film, který určitě potěší tu generaci lidí, kterým v té době před 35 lety bylo -náct. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neskutečný pokus o muzikál aneb To se žije, to se žije, když máš zkoušku z matiky. Ach, ten sladký život vysokoškoláků: Zápočty se povedou a život máš před sebou. Zápočty se povedou, jednou budeš předsedou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Opět konstatuji, že nevím, kde bere distributor odvahu hodnotit filmy a v popisu obsahu se dopouštět nepravd. Hlavní hrdinové totiž nebydleli ve stanu v parku. Každopádně se jedná o jakýsi pokus o hudební film, ale písní se zpěvy je čím dál méně. Tak jak s postupujícím časem ubývá písní, tak také ubývá zajímavého děje. Nakonec dilema "co je lepší", zda vila, nebo budoucí architektka, vyřeší jak jinak láska. Závěr filmu už je vyloženě scénáristická nemohoucnost a dobrý dojem z první poloviny filmu zkazí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný, trochu trapný pokus o pravověrný socialistický hudební film kombinovaný s trochu trapnou snahou o pravověrnou socialistickou satiru zaměřenou proti maloměšťáctví střední, "rodičovské" generace. Jenomže ... ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- co je to sakra za vzpouru, když se krasavice z "lepší" rodiny nesníží ani k jedné jediné noci ve stanu se svým vyvoleným ? Ovšem krátkodobé trucování v pohodlí cizí garsonky, to je jiná ! Patrně i proto je zakončení takové, jaké je - každému zkrátka náleží to, co si zaslouží ... nebo o co se zaslouží ... 1,5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Az na ty silene hudebni vlozky celkem koukatelny film. Jde videt, ze vlastni kariera ci kariera deti byla pro mnohe rodice hlavnim tematem i na pocatku osmdesatych let. Je to naivni i zabavne. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je pro ty, kteří nesnášejí muzikály divácké peklo zmítající se někde mezi 1 * a odpadem. Mnohem větší prostor než dialogy v ní zabírá otravné békání a ani děj se zrovna moc neposouvá. Zajímavější a také už s podstatně menším zastoupením zpívaných pasáží to začne být až v polovině filmu, kdy Pavla zjistí skutečnou Vencovu profesi a nastává klasický příběh o střetu rozdílných sociálních vrstev. A čím víc se film chýlí ke konci, tím víc převažuje komediální prvek. Zvlášť scéna, kdy se u rodičů Pavly objeví rodiče Vency a do toho se jim ještě přimotají další návštěvy je docela vtipná. Povedenější druhá půlka filmu mé hodnocení nakonec vytáhla na lepší 2 *. Pobavila otcovská rada Větrovce: "Nebuď hloupej, Vašku, blbej seš na to dost!":) 40% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Normalizační Romeo a Julie protkaná šílenými hudebními vložkami se velmi rychle mění v klasickou "komedii" osmdesátých let vyfrézovanou podle jednotné šablony. Jde o prachy, bydlení a dobrou pověst, ale když se maj ty mladí rádi, tak jde všechno stranou, vždyť bez zedníků by byli architekti na nic. Příběh je plochý až to bolí a tam, kde ostatní dokázali propašovat nějaký ten "nepovolený" vtípek, nebo aspoň dobrou muziku autoři jen šlapou vedle. Slabota. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Ladislav Rychman má celkem nevyrovnanou filmografii. Láska na druhý pohled stojí někde uprostřed. Asi by bylo lépe, kdyby nebyl natočen jako muzikál. Hudba v tomto filmu opravdu není moc dobrá. I to radostné poskakování studenstva se těžko snese. Svěží a energická Ilona Svobodává ukázala, že je výborná herečka. Čenský byl i v tomto filmu poněkud toporný. Vladykovi tu nepraktičnost docela věřím, ale vysokou inteligenci už tak moc ne. Nádherná Marie Málková film ozdobila. I Hana Brejchová v téměř němé roli administrativní pracovnice má stále okouzlující úsměv. Myslíková, Větrovec a Jelínek předvedli svůj standard. Láska na druhý pohled je průměrný český film, který ovšem ve srovnání se záplavou dnešních (především amerických) béčkových filmů vyznívá dobře. Takže stojí za shlédnutí. Kdyby pro nic jiného, tak pro srovnání se Starci na chmelu. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice, ale to je tak asi všechno. Nebýt milé Ilony Svobodové a zde sympatického Jana Čenského, dal bych o hvězdu méně. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Puvabna Marie Malkova se super ucesem, a Jelinek se super knirkem. :-) Az na ty psycho muzikalove slozky docela normalni film o tom, jak se Censky-delnik zamiloval do Ilony, a kvuli jejim rodicum predstira ze je na medicine atd. ...no nevim, proste osmdesatky. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Asi spíše 2,5 hvězdy, ale to nejde:-) vadilo mi tu hlavně občasně zpívání študáků jako v nějakém muzikálu. Čenský mi nikdy nevadil a jako úsměvný příběh to nebylo zase tak špatné a poslední část byla docela vydařená. Rodiče obou zamilovaných občas excelovali, hlavně si pamatuji na Větrovce v roli stavitele vily, kdy nechal pořádně zazvonit rodiče své budoucí snachy a řekl: tak teď to stačí, jdeme otevřít :-) ()

Reklama

Reklama