Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasné staročeské až pohádkové pojetí televizního pořadu se soutěžícími, kteří si nebodají nože do zad, ale chtějí si pomoct a hlavně si to užít a pak taky porotci, kteří nejsou namyšlení debilové, ale uvědomují si, že hodnotí amatéry a neponižují je a naopak se snažá co nejvíce chválit a nevyvolávat mezi nimi rivalitu. Krásné prostředí, příjemné kulisy, hudební podkres i fajnoví moderátoři. Tohle byl opravdu sladký kousek na televizním programu a po dlouhé době jsem měla důvod sledovat ho pravidelně a držet soutěžícím palce, ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka, ale kristapána, za každý "vychucený" si asi dám panáka, aby to děsný slovo, opakované v každém díle snad 20x, mělo aspoň nějakej pozitivní přínos. To je kuchařská alternativa pro "vymazlený" či co? Šmarja. ___ Edit 03/2022 - okej tak dám o hvězdu víc, ani to není guilty pleasure, prostě opravdu 4/5, pohodovej pořad o vaření, kdy si každý díl pouštím 2-3x k práci, si to zaslouží. ()

Reklama

Hexa 

všechny recenze uživatele

Tohle s MC srovnat nejde. Je to, podle mě, úplně o něčem jiném. Viděla jsem všechny MC (originál tedy, českej jen jeden) a tady jsem ani při prvním díle nečekala, že tam budou podrazy, řev, slzy a pod. Přece jenom, u pečení si má člk spíš odpočinout a to u tady lze. Jediná výtka je, že by přece jenom mohli porotce trošku, droboulinko, přitvrdit. Jinak super. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě kulinářský pořad, co mě ve svých prvních řadách míjel, abych konečně zkusil a dokázal u toho slušně relaxovat během sobotních večerů. Jen u toho člověk musí furt jíst, to považuju za negativum všech obdobných děl. Pepa Maršálek je sympaťák, produkce z toho nedělá reality show a většina soutěžících rovněž přišla fakt péct, ne dělat vyumělkované drama. Už jen díky tomu tleskám ČT za zdařilou dramaturgii. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)

Reklama

Reklama