Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sobotní primetime (hlavní vysílací čas) obsadila veřejnoprávní televize pořadem utopeným v cukru...opravdu nechápu, proč nudný pořad pro hospodyňky ČT nasazuje v osm večer a ne někdy kolem oběda jako ostatní pořady o vaření... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A víte, že mně se to líbí? Viděl jsem cca dva díly, ale zaujalo. Musím před soutěžícími smeknout, kromě toho, že se opravdu dokážou poprat s obtížnými úkoly, jsou povětšinou velmi sympatičtí i během práce a dokáží se vzájemně podržet. Jedině mistr Maršálek mi leze na nervy, toho se snažím ignorovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zhruba takový formát, jaký jsem od veřejnoprávní televize čekal. Zasypaný cukrem, ozdobený střídmým humorem dvojice moderátorů a napínavý tak akorát. Rozhodně nejde o typ agresivní reality show, prostě amatérští soutěžící upečou bábovky, koblížky, koláče nebo dortíky, a na konci pořadu jeden z nich po laskavém a mírumilovném zhodnocení poroty a za potlesku svých kolegů cukrářské klání opustí. Porotci jsou hvězdy svého oboru, ač je „nikdo“ moc nezná, přitom taková Mirka Slavíková vedla/vlastnila cukrárnu v Jihoafrické republice nebo ve Spojených státech, má kupu ocenění a na jejích dortech si pochutnala bývalá americká ministryně zahraničních věcí nebo současný agent 007. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vařících pořadů je na každém kanálu satelitu několik, ČT tedy přišla s vlastní originální reality show. Místo humrů, telecího a slavičích jazíčků se bude péci mazanec, bublanina a žemlbába. Výrobci moučkového cukru a hladké mouky mohou jásat. Což o to pořad je mi to celkem sympatický. Již dávno se řídím heslem - českým mužům, české buchty. A když mi někdo nabídne ke kávě nějaký ten tvarohový koláč, rád si ho dám a to i v případě, že mu bude říkat cheesecake. Navíc bych řekl, že podobně jako houbaření je domácí pečení český národní sport, který se zatím daří předávat z generace na generaci. A tam kde už řádí feministky, mající právo nepéct, předpokládám pečou jejich muži - mají li ovšem nějaké. Co je ale šílené jsou oba moderatizátoři. Na Koptu už mám skoro stejnou alergii jako na Donutila a Bebarovou mám sice rád v dabinku, ale tady má teda pifku... Proč tam nedali někoho normálnějšího a řeknu to rovnou, atraktivnějšího ? Ty křupavé nazdobené dortíky a vánočky by si to zcela jistě zasloužily a my také . * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu mě zcela jistě nejvíce udivuje fakt, že soutěžící musí podstoupit práci v tak enormním tlaku a předvést v konstantním stresu takřka profesionální pekařské kousky pro ubohých 100 000 Kč a dalších 100 000 Kč ve formě šeku na plechy a hrnce. Pravidelně se dívám od druhé série. Nepřekvapuje mě, že si pořad získal stálé místo v hlavním vysílacím čase České televize. [75 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Českou televizi mám ráda, ovšem zařadit soutěžní pečení na sobotu 20:00? Chápu, že některé diváky to bavit bude, můj šálek kávy to není. Bez hodnocení. Úprava komentáře a hodnocení po poslední části: Beru zpět. Na nátlak rodiny jsem shlédla většinu epizod a uznávám, příjemné, nevtíravé, především chválím výběr soutěžících. Z těch dílů, které jsem stihla mi byli sympatičtí všichni. Porotci fajn, Kopta mi nevadí, Tereza Bebarová taky ne, prostředí i délka pořadu akorát. Vařím jak drak, ale pečení mě baví jen za určitých pravidel. V momentě, kdy je v receptu napsáno: "Vezmi sobě dvě mísy" či "odděl žloutek od bílku", končím. ( S bábovkou: 3 celá vejce, 1 šlehačka, 300gr hl m., 250 gr krystalu + 1 pr do pr a + vanilkový cukr, +- cokoli nás od ořechů, přes kakao či skořici napadne, robot zamíchá a já naliju do vymazané vysypané formy jsem se úspěšně provdala a s bábovkou zvanou Jako z reklamy sklízím úspěchy napříč rodinou, přáteli, náhodnými kolemjdoucími roky roků. Druhým mým esem v rukávu je Sypu liju sypu, ale o ten si napište do zprávy. Recept pro úplné pekařské paka, úspěch zaručen vždy, ale ztrapňovat se jím tady nebudu.. Ještě si to přečte porota... ;-) ) Přesto mě zajímalo, s jakými úkoly se soutěžící popasují. Za mě dobrý a k jejich umu a trpělivosti z mé strany pouze nehynoucí obdiv. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když jste v dietě a v sobotu večer se podíváte, jak peče celá země. :) Je to fajnovka na pohodu. *I love sacharidy forever! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotit pořady podle prvního dílu lze těžko, ovšem už v tom prvním se mi téměř okamžitě vrátily stejné příjemné pocity, jaké jsem měl při sledování The Great British Bake Off, a opustily mě až když díl skončil. Je tam všechno dobré - pozitivní přístup porotců i soutěžících, kteří si navzájem pomáhají, konstruktivní kritika, žádná melodramata, žádné akční střihy nebo dramatická hudba. Naopak nechybí ani přítomnost receptů na webových stránkách pořadu, takže diváci nemusí jen sedět a koukat a ti nejšikovnější mohou i něco vyhrát. Nejvíce tak zamrzí přítomnost motivačního prvku ve formě finanční odměny, který v originále není. Není to sice závratná částka, bohatě by však podle mě stačil poukaz na nákup výrobků ETA v nezměněné hodnotě. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Česká verze je vlastně docela fajn, jen za originálem i ostatními lokálními variantami trochu zaostává. Příslib do budoucna tam ale je, jen by to chtělo některé věci doladit a jiné přiblížit více originálu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem solidní pořad plný upotřebitelných receptů a ne přehlídku plýtvání materiálem a divákovými nervy a časem. Škoda, že Václav Kopta stále ještě nehraje v nějakém opravdu dobrém filmu nebo nemoderuje nějaký rozumný pořad. Kde jsou ty doby, co perfektně zahrál studenta Převrátila!? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že se budu tak těšit na moment, kdy se uvelebím na gauči a budu hodinu sledovat partičku lidí, která se snaží něco upéct. Jenže jsem ze zvědavosti zkusila první díl a už jsem byla lapena do sítě. Kombinace povětšinou sympatických soutěžících, kteří se nebáli pomáhat svým soupeřům, s tím související pohodičkové atmosféry a spousty dobrého sladkého jídla prostě vyšla ČT na jedničku. Slintala jsem, fandila jsem a nebudu chybět ani u plánované druhé řady. Hvězdička dolů za moderátory a za ty ošklivé chlebíčky, které se do finálového boje vůbec nehodily. Update po druhé sérii: Kromě výměny porotců by opravdu bodla i výměna moderátorů (a to s Koptou jinde nemám problém). Kontroverzní bylo bohužel i vyhlášení vítězky, které si Česká televize musela v následujících dnech ospravedlnit výkladem pravidel soutěže, o kterých doposud nebyla ani zmínka. Docela blamáž. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem příjemný pořad a na rozdíl od MasterChefa na Nově se nesnáží být až přehnaně akční, spíš je takový pohodový a příjemně se na to kouká. I ti soutěžící jsou většinou sympatičtí. Akorát nechápu Koptu jako moderátora. Lepší 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasné staročeské až pohádkové pojetí televizního pořadu se soutěžícími, kteří si nebodají nože do zad, ale chtějí si pomoct a hlavně si to užít a pak taky porotci, kteří nejsou namyšlení debilové, ale uvědomují si, že hodnotí amatéry a neponižují je a naopak se snažá co nejvíce chválit a nevyvolávat mezi nimi rivalitu. Krásné prostředí, příjemné kulisy, hudební podkres i fajnoví moderátoři. Tohle byl opravdu sladký kousek na televizním programu a po dlouhé době jsem měla důvod sledovat ho pravidelně a držet soutěžícím palce, ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě kulinářský pořad, co mě ve svých prvních řadách míjel, abych konečně zkusil a dokázal u toho slušně relaxovat během sobotních večerů. Jen u toho člověk musí furt jíst, to považuju za negativum všech obdobných děl. Pepa Maršálek je sympaťák, produkce z toho nedělá reality show a většina soutěžících rovněž přišla fakt péct, ne dělat vyumělkované drama. Už jen díky tomu tleskám ČT za zdařilou dramaturgii. ()

Reklama

Reklama