Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobé komiksárny už se v dnešní době nehodnotí stylem, jestli někam posouvají komiksový žánr nebo přinášejí jinou revoluci ale pouze tak, zda jsou nebo nejsou horší než předchozí komiksové filmy. A pokud bych Shazama stavěl vedle Black Adama a Flasha, je to pořád stejná bída, kde je jediným kladem to, že se o něm řekne, je snesitelný. Shazam trochu navrch díky humoru, který je sice infantilní ale je to příjemná změna oproti jiným, vážně míněným komiksovým opusům. Jinak je to hnusné, dlouhé, nudné, plné nesympatických postav a až zbytečně dětinské. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po ptsd vzbuzujícím třetím Ant-Manovi milé pohlazení na duši, vždyť ono tohle skoro vypadá jako film! Nedobrý film, ale stejně... S herci, režisérem, občas i nějakou reálnou lokací, a dokonce má i scénář na který se občas podívala i nějaká skriptka. Wow. A finální bitva dokonce připomene první Avengers. I když Avengers z Wishe. Bohužel je to ale mnohem lepší film když tam ti superhrdinové nejsou. Jako teen komedie s puberťáky proti řeckým Bohům je to o poznání zábavnější než jako obyčejná superhrdinská řezanice s dementy v hlavních rolích. Hlavně dospělý Shazam je tragedie, to je vyloženě jen otravný debil. 5/10 ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě už se nejedná o to překvapení jako v případě prvního dílu, i tak tu všechny atributy fungují. Superhrdinové, bitvy, poselství a hlavně vtipy...například čtení dopisu patří k tomu nejlepšímu, dlouho jsem se tak nezasmál. :-D Co zamrzí je nelogické chování postav...SPOILERy...Shazam má dvakrát v ruce hůl, ani jednou ho nenapadne s její pomocí odebrat schopnosti Lucy Liu...jako smrtelnici už by pak porazil nejen ji, ale i draka a i strom by zničil...to obětování se bylo zbytečné, když víme, jak hůl funguje...ale zase tu byla scénka s mrtvýmvstání a to bylo fajn. Shrnuto, slušných 70 procent. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z jedničky jsem byla nadšená, z pokračování jsem totálně zklamaná. Pokulhávajícímu příběhu nepomohlo ani hvězdné obsazení Helen Mirren a Lucy Liu, i když jejich přítomnost potěšila, tak to prostě nesedlo. Příběh mi přišel nelogický, bylo bez šťávy, bez energie, nevtipný. Prostě samá negativa, těžko jsem na tom nějaké pozitivum našla. Na druhou stranu jsem u toho neusnula (to je půlka hvězdy) a druhá půlka je za cameo na konci. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl v budoucnu Black Adam s Harley Quin  děcko, pravděpodobně by to mohl být Billy. A jak moc jsou oba hrdinové rozdílní, tak je na tom stejně i tenhle film. Třetí hvězdu dávám hlavně proto, že jsme s humorem nenašli až na pokraj trapnosti.  (Tak jak to udělal Gunn s Píčmejkrem). Takže za mě solidní 3* a 70% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Původně měl být film uveden 1. dubna 2022, ale kvůli pandemii covid-19 bylo datum premiéry posunuto na 4. listopadu téhož roku a pak znovu až na 2. června 2023. (wesi96)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama