Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem retard, ale mě to bavilo. Skoro všechno bylo perfektní. A to nepíšu jenom kvůli skvělé jedničce. Protože to, co bylo tady špatně je právě následek toho, jak fungují druhé díly. A fakt mě mrzí, že se to blbě sešlo a já to nemohla vidět v kině. Takže napraveno. A jaký to teda je? Tomuhle filmu chybí právě ta dětská lehkost, kterou měla jednička. A celkově ten humor, který způsobuje jedinečnost pointy postavy Shazama. Jenže tady prostě dospělý neustále mluví jako děti, protože jsou ve svých dětských tělech minimum doby. A taky ten špatný úděl dvojek, kde všechno musí být větší, lepší a epičtější. A je sice fajn, že jsou ve filmu dvě nejlepšejší věci na světě - drak a jednorožci - , jenže je tam strašně moc dalších věcí, který jsou...no, už prostě moc. Jinak by ten film byl vlastně fajn a nechápu, proč ho všichni tak nesnáší. Chápu, proč je tak těžké film milovat, tady věci nefungují na 100%, ale zase to není takový průser. Ale kdo chce hledat problémy tam, kde nejsou, tak si film užije. Ale z jiného důvodu, než my ostatní. Za mě to bylo dobře natočený, hudba byla fajn. Jenom prostě ta věc mrzí. Dějově to je fajn, ty dvě hodiny to utáhne bez problému a nenudila jsem se. Jako třeba u posledního Ant-Mana, kde jsem měla stejný problém (teda, plus ty další věci, co tam byly špatně): Vyměn jména ve scénáři, za pět minut přepiš pár drobností a prodáš to úplně každýmu jinýmu generickýmu superhrdinovi. Prostě: nebylo to špatný, jenom tomu chybělo to srdíčko, který má jednička. Na tu se kouknu vždycky znovu ráda  :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Black Adam vnesl na pole DC svěží závan větru a jistou naději, kterou vzápětí tento snímek totálně pohřbil. Tento snímek krásně  a krátce shrnul hokejový expert Milan Antoš. Absolutní píčovina a jedno z nejhorších děl, které jsem v rámci Marvelu či DC za svůj filmově a seriálově košatý život měl tu smůlu vidět. Nefunguje tady zhola nic. Partičkou extrémně nesympatických pubošů počínaje, zkurveně nudným dějem pokračujíce a extrémně ubohými feministkami v roli záporáku končíce. Mám pocit, že zde ani tolik nešlo o to vytvořit film, u kterého nebudete mít chuť si vidličkou vypíchat oči, nýbrž šlo o to splnit si všechny kvóty, narvat sem zástupce všech ras, orientací, náboženských vyznání, hendikepované mamrdy a na nějaký koukatelný děj sere pes. Děj kvalitou odpovídá vtipům, které píše ChatGPT. Je to užvaněná píčovina, která svojí retardací láme rekordy a nemá naprosto co nabídnout. Možná pokud jste čerstvě po lobotomii, tak můžete dát této hromadě hnoje šanci, jinak se ji raději velkým obloukem vyhněte. [5 %] ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Já to asi budu brzo psát ke každému podobnému filmu, ale vážně mě tento trend hodně s*re. Jsem mírumilovný člověk a ať každý vypadá, jak chce, ať si každý dělá, co chce. Jen mi vadí, když do filmu superhrdinů cpou neschopné děcka, které mají zachránit svět, všechny možné rasy a tělesné dispozice, jen abychom dodržely kvóty. Prosím vás, držte se originálů, necpěte do komiksu z ryze amerického prostředí nebo do řecké mytologie Asiaty a jiné národy. Nic proti nim, Ross je skvělý a charismatický herec, Lucy Liu je nádherná baba a též skvělá herečka, jen tohle je prostě všechno špatně. A co ten morbidně obézní kluk, který v půlce filmu prohlásí, že je gay. To už si vážně děláte prdel?! A tady si sami neprotiřečíte? Protože v podobě superhrdiny se z něj stejně stane svalnatý krasavec. Tady se nebojíte, že vám někdo vytkne, jak vlastně tlouštíkovi říkáte, že by se sebou měl něco dělat, jinak nebude mít zástupy obdivovatelek? Ano, přesně takto to je! Vždyť to mohli hrát normální děti, nijak krásné, ale obyčejné. Z mých úst to asi nebude znít tolik neutrálně, ale víte, kde se toto krásně podařilo? V Harry Potterovi. Spousta ras nenásilně sjednoceno v jednom díle. Fakt už mě to nebaví. Doufám, že když už nám James Gunn ruší Henryho Cavila, Bena Affleca a nádhernou Gal Gadot, za kterou tu děkuji, tak udělá přítrž i těmto manýrům. Film bohužel vzhledem na výše uvedené už není, co bývala jednička a za co jsem ji vyzdvihoval. Tady jsem za hodně zpackané klišoidní finále chvíli uvažoval nad 3 hvězdami, ale závěrečná přítomnost superhrdinky za pomoci silně dunících Dolby Atmos reproduktorů mi vytvořila nutnou husí kůži. ... GA Cinema 4K DA ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s včera viděným Ant-Manem:Q, ale také druhým Black Pantherem, nebo Black Adamem, mi Shazam! Hněv bohů, vychází zdaleka nejlépe. Na nic si nehraje, má to svůj "ksicht" i cílovku. A to ksicht sympatický díky rozvernosti a odlehčenosti, kterou jsem u výše uvedených nepovedeností postrádal. Resp. BP Wakanda má taky ksicht, ale mě dost nesympatický. Pohádkovost dvojky Shazamu navazuje na první film a navíc graduje tak, že se na tvůrce nemůžete zlobit. Prostě zábavná blbinka. Navíc i ten vizuál se mi líbil víc, než třeba digibordel Black Adama. Takže já jsem překvapivě spokojený. Navzdory nízkému hodnocení většiny, nemám důvod hledat mouchy, protože jsem se bavil. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Shazam! Hněv bohů je slušnou záležitostí, které nejvíc ubližuje srovnávání s původním filmem, snaha o epičtější měřítko a menší nemotornost v rámci vize. David F. Sandberg pořád působí jako šikovný filmař, jeho Hněv bohů je ovšem spíše obětí starého vedení filmového DC Comics. Jen čas napoví, zda nový management dua Gunn/Safran bude tím správným ořechovým, Hněv bohů ovšem nevyhnutelně ukazuje, že budoucí filmy ze stáje DC Comics budou muset stát na větší míře kompromisů mezi zadavatelem a zprostředkovatelem…. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Vševědoucí pero Steve je založen na magickém zařízení z komiksů zvané Historama. Jedná se o věc vlastněnou Čarodějem (Djimon Hounsou), která byla schopna mu odhalit minulost, současnost i budoucnost. V komikse mělo Historama nejdříve podobu televizní obrazovky, později knihy. (NiWi)
  • Některé elementy si film vypůjčil z komiksu „Power of Shazam“. Konkrétně jak je Billy Batson (Asher Angel) zabouchnutý do Wonder Woman (Gal Gadot), nebo to jak s ním Čaroděj (Djimon Hounsou) komunikuje skrze sny. Dokonce i čarodějův obličej na těle Wonder Woman je výjev ze zmíněného komiksu. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama