Reklama

Reklama

Awoken

Horor / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2019, 88 min

Obsahy(1)

Studentka medicíny Karla (Sara West) se snaží vyléčit svého bratra, který trpí vzácnou spánkovou poruchou (FFI). Jakmile ale spolu se dvěma přáteli zahájí novou experimentální léčbu, Carla zjišťuje, že spánková porucha není to jediné, co je s jejím bratrem v nepořádku. (CharlieSs)

Recenze (57)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Páni protinožci mohli zadělat na solidní démonické překvápko, ale Awoken nakonec nepřinesl nic nového. Vůbec mi nevadilo, že se ve filmu objevilo pět a půl lidí a vše se odehrává ve třech místnostech - tento minimalismus naopak vytvořil prostor pro poutavou atmosféru, která mě rychle vtáhla do děje a jevilo se to zajímavě až do závěrečného recitačního souboje - ten to celé bohužel pohřbil. Nemohu ale upřít snahu a jako debut je to solidní počin - 40%. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuji se dvěma názory již zde napsanými. A to že tam bylo spousta keců, a to že hlavní hrdinka byla krajně nesympatická. Ta bečela ani nevěděla proč. Přišla mi jako kdyby ji někdo v jednom kuse „švácal bičem po ušách“. Trikaři moc práce neměli a maskéři jakbysmet. Tak za deset procent. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Vymitani,ale opet zase ne tak spatne, videl jsem mnohem horsi, je zde take videt nekolik odkazu na Vymitace dabla, spis pro pozorneho divaka. Par scen, ktere opravdu najezili kuzi cloveka,takze za me spokojenost. Jedine co bych vytknul bylo to vecne vypinani, zapinani a zrneni kamery, coz bylo uplne zbytecne do filmu zasazovat, Jinak bych z meho pohledu bych schopen hodnotit jeste o neco vic. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Roztáhlá, komorní nuda, ve který klasicky zůstane jen u náznaků. Nakonec jen plno vykradených klišé z "vymítáren", které člověka přimějí k tomu, aby si řek, že zase ztratil hodinu a něco ze svého života zbytečně:/ ()

Mr.Ortaz 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem schopný hororům ty malé nelogické pitomosti odpustit, už jenom proto, že těch lepších je tak málo, ale pro satana v jakém vesmíru se léčí insomnie ve sklepě pod jasně bílým (modrým) světlem ze zářivek, které by nenechalo spát ani zcela zdravého člověka? A co ten finální souboj čtenářů z knižního klubu zábavné okultní poezie? Děkuji, ale prostě ne. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu jasne dokazuje, že ide o podpriemernú záležitosť. Príbeh je nudný, nezáživný, bez atmosféry s béčkovými strašidelnými scénami. Plno podobných filmov je na svete, ktoré sú oveľa kvalitnejšie spracované. Toto je amatérske dielo s nejakou minimálnou pridanou hodnotou. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Chronickou nespavost asi brzy dostanu, když budu mít čím dál častěji otazníky v očích, jak se letos hromadí samé podprůměrné horrory, které se tváří tak vážně, jako tento. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Studentka medicíny Karla se snaží vyléčit svého bratra Blakea ze vzácné poruchy spánku (FFI), kterou zdědil po jejich matce. Ta na to bohužel zemřela. Chlapec nespal už několik dní, a tak ho přenesou s učitelem mediny Robem a jejími dvěma přáteli do bunkru hluboko pod univerzitou, kde budou moct zahájit experimentální léčbu. Jenže spánková porucha není to hlavní, co Blakea trápí a Karla se bude muset hlouběji ponořit do toho, co se vlastně stalo její mámě a zachránit Blakea dřív, než bude pozdě… Noo, tohle byl zajímavý film. Téma posednutí už je sice ohrané, ale mě film bavil. Napětí super, námět taky, herecké obsazení bylo velmi sympatické. Démon byl děsivý. Jsem spokojená. ()

LadyCroft 

všechny recenze uživatele

OMG, takhle ne...Žánrová klišé tolik nevadí (ačkoliv je jimi Awoken fakt napěchované), horší je, že je to v mnoha momentech nechtěně legrační. Herci neskutečně přehrávají, hlavně na FF nahrávkách, tam je to jak na ochotnickém divadle, nebo když se blázni "zblázní". Je to plné nesmyslů jako leckterý horor, tady konkrétně třeba: lidé, kteří mají spánkové apnoe, hodně chrápou. Kdokoliv, kdo by s nimi spal v místnosti, by oka nezamhouřil, notabene LIDÉ SE SPÁNKOVOU PORUCHOU!:-D Hlavní herečka na poměry hodně ošklivá!!! Celkově - balast, na který zapomenu jakmile teď vstanu a dojdu z obýváku na záchod. ()

DeLonge 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle. Nápad je určitě super. Prostředí je hodně dobrý. No a atmoška je celkem fajn (bohužel jen do určité doby). A to jsou všechna pozitiva. Fakt, věřte mi. Zbytek je jen nekontrolovatelně zpackaný zblytek. Výrony rádoby herců jsou odpudivé jako hemoroidy milovníka pikantních jídel. Jediná, kdo tam alespoň trochu slušně hraje je Sara West. Naopak její kamarádka by měla získat Oscara za nejpřehnanější herecký výron (asi věděla, že je tam jen do počtu, tak přehrávala a přehrávala až se chuděra malá úplně přehrála). A co mělo jako znamenat to neustálé bulení všech postav?? Vždyť tam každých 10 minut někdo ronil Lhůtu záruční. Mám pocit, že i kdyby se tam šel někdo jen vysrat na hajzl, taxe u toho rozpláče. Ó jak dojemné, trapné a ubohé. Dialogy jim psal asi nějaký momentálně zaostalý jedinec, který patrně zastával i funkci maskérky, kaskadéra a hostesky. Ke konci už jsem plakal i já, ale bohužel smíchy. No a při závěrečném souboji v rychločtení zaklínadel a protizaklínadel jsem se prostě zvedl a odešel. Bylo mi jedno kam, jen aby to bylo hodně daleko a široko. Klidně i do SM salonu. Páč i ten bych zkousl raději, než odpudivý závěr jinak průměrného filmu. Chtěl jsem dát pouze 1*, ale za pár slušných lekaček přidávám i druhou. Jo a pozor, text obsahuje pár nepodstatných broilerů. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Je to plný klišé, plytkýho děje, vlastně krom zajímavé zápletky, na tom není nic originálního, některý sekvence na mě dokonce působily legračně. Jedna hvězdička... ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Nič moc pozerateľný démonický horor, navyše s nesympatickými postavami. Zaujala ma azda len myšlienka, že čo sa môže stať, keď človek pár dní nezaspí. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Awoken se nestal filmem, který by mne způsobil nervové záškuby, či donutil zakrývat oči. Na possession horory mne přitom užije. Bohužel samotnému posednutí zlým nespánkovým démonem moc prostoru dáno nebylo a i vysvětlení toho všeho bylo více či méně vrtkavé. K tomu silně nesympatická herecká partička. Prostě jednou a dost. ()

sadsammy 

všechny recenze uživatele

Další průměrný horor, který vidět nemusíš, ale pokud máš čas a náladu podívat se na dobrý pokus australského týmu o vytvoření zajímavého story o exorcismu. Já jsem naprostým fanouškem filmů o exorcismu, viděla jsem snad všechny filmy tohoto žánru a s jistotou můžu říct, že je to docela průměrná práce a slabý výkon. Určitě bych to měla brat s rezervou, protože ted se vůbec nenatáčejí dobré horory co si budem povídat. Takže rozhodně nezařazuji Awoken do špatných hororů, tady byla dobrá snaha vytvořit skvělý snímek, příběh celkem byl poutavý, vizuálně to také mě moc nevadilo, jen vyjímkou je hra herců tedy hlavní herečky, která mi od samého začátku se nijak nezalíbila, ale to je zase pouze můj problém sympatie a antipatie. A také mě vždycky zajímalo u takových filmů, jak po těchto událostech řeší problémy, které způsobil demon. Konec je docela očekávávaný a nelze počítat s kupou lekáček, protože tam prostě nejsou, jakože ano, drží to možná v nějakých momentech v nápěti, ale ne celý film, což je docela smutné. Ale uznávám snahu o dobrý horor. ()

Reklama

Reklama