Reklama

Reklama

Lassie se vrací

  • Německo Lassie: Eine Abenteurliche Reise (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dvanáctiletý chlapec Flo a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Nerozluční a neoddělitelní kamarádi se nebojí žádné společné lumpárny a užívají si idylického života na venkově. Pak ale Floriánův táta přijde o práci a rodina se musí přestěhovat do malého bytu, kam mají psi přísný zákaz. Všichni jsou zdrcení, ale život umí být i takový. Verdikt je neúprosný, Lassie musí z domu pryč. Ujme se jí sympatický hrabě a vezme ji na své panství k severnímu moři na druhém konci země jako dárek pro svou vnučku. Na první pohled by Lassie nemělo nic chybět. Její věrnost ale nemá hranic, a jakmile se naskytne příležitost, uteče. Rozběhne se zpátky domů, tam, kde je Florián a jeho rodina. Vyráží na neuvěřitelné psí dobrodružství, na ohromnou cestu přes celou zemi, na cestu plnou překážek, hodných lidí, i lidí se zlými úmysly. Přestože je stovky kilometrů daleko, Lassie žene touha a nic ji nemůže zastavit. Pro všechny má jasný vzkaz: Vracím se domů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (17)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tuto verziu Lassie som si pozrel hlavne kvoli tomu,ze to tocili nemci,ktori ma posledne roky presviedcaju,ze su fakt dobri v kinematografii a nesklamali ma ani tentokrat,krasny film,v ktorom dominuje samozrejme havkac,ktory je uzasny,no i herecke obsadenie je skvele,no a na konci aj slzy padali a este musim pochvalit hudbu...:-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,510,341▐ Len také ledabolo, moc to teda nedá ani ako rodinná oddychovka. /40%/ ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že musím dať také nízke hodnotenie, hlavne kvôli naozaj krásnej kólii. Všetko podlieha móde, aj psie plemená (také jazvečíky sú "doma" v Nemecku takmer zabudnuté, šalejú po nich pre zmenu Japonci), no a tento film asi plemeno kólie nevzkriesi. Produkcie sa zmocnil manšaft ľudí, ktorí by sa nemuseli hanbiť za žiadnu časť zo série Ingy Lindströmovej či Rosamundy Pilcherovej. Katalógovo teutónsky ksicht nešťastnej dievčiny zmienili už viacerí. Ja len dodám, že snáď sa na jej výkony nebudem musieť pozerať v dospelosti. Florián takisto na facku, ostatní vlastne tiež. Najvtipnejší je tzv. "sociálny" rozmer. Gróf zavrie fabriku a dostane sa na mizinu, musí dokonca rozpredávať majetok. Prepustení zamestnanci čelia neistej budúcnosti a sú zúfalí. V Nemecku. Pripomína mi to nemecké dôchodkyne so slzami na krajíčku a ich vyznanie, že si už z dôchodku 1500 EUR nemôžu dovoliť to, čo kedysi. Niektorí ako pozitívum hodnotia zábery krajiny. To tiež neviem, nie je to čínsky národný park Žangdžiadžie ani islandský Landmannalaugar, takéto zábery krajiny mám každé ráno doma z okna. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Bezduchá snůška klišé vyškrábaných z připáleného kotle rodinných limonád. Nechybí ani jedno. Hodný hrabě, zlá sousedka, křečovitě komický ničema, malý outsider, rodinné trable, nezaměstnanost, hospodářská krize. Humor je křečovitý, nechybí ani obligátní prd, barvy kýčovité, obsazení nesympatické, herecké výkony příšerné, scénář nesmyslný, vytvořený zřejmě nějakým laciným generátorem. Zkrátka film, kde je úplně všechno špatně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Návrat Lassie bol síce najväčšou udalosťou od plavby retardovanej Grétky na plachetnici cez Atlantik, ale mňa až tak neoslovil. Možno preto, že nemám 12 rokov, ale uznávam, že tou farebnosťou a hudobne to bolo zvládnuté na jednotku. Ale príbehovo to je nemastné neslané a to dievčatko s typickým germánskym ksichtom, to nie je žiadne pokukaníčko ani pre najzvrátenejšieho pedofila. Tie zuby jej liezli snáď aj cez uši. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bude to znít možná trochu ostudně, ale tato německá verze Lassie je vůbec mým prvním setkáním s nejznámější kolií na velkém plátně. Od snímku jako takového jsem neměl vysoká očekávání, mám však rád psí filmy, takže jsem se rozhodl jít na Lassie do kina. Příběhem mi film velice připomínal loňský Psí domov, který byl přece jen o něco lépe natočený a měl i silnější dějové zvraty. Měl jsem celkem zásadní problém s dětskými postavami, které byly většinu stopáže hrozně otravné, a jelikož byly v popředí příběhu, docela mě rušily. Na druhé straně bych rád zmínil sympaťačku Janu Pallaske a padoucha Christopha Letkowského, kteří mě z hereckého obsazení zaujali nejvíce. Přecitlivělý "komorník" mi přišel spíše trapný než vtipný. Nesmím však zapomenout na úplně hlavního hrdinu filmu a tím je Lassie, která byla společně s nejedním pěkným záběrem německé krajiny nejsvětlejším bodem filmu. Lepší dvě hvězdičky! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

NECHOĎTE NA TOTO DO KINA, ak vám je vaše IQ milé. Jeden z najhorších nemeckých rodinných filmov, aké som za posledné 3 roky videl. Pokiaľ hľadáte film pre škôlkárov, kde rastie digitálna pšenica, deti majú hlavné slovo v rodine, kradnú zlomyseľnej susedke peniaze a sú premúdrelé, ste na správnom mieste. Nedotiahnutý scenár, hrozné dialógy, dementný záporák, zvláštny casting (Tá malá mala strašný chrup!), 80% afektu, 100% gýč a nevydarený SK dabing. Môžem si gratulovať, že som po 4 mesiacoch čakania vyrazil do kina akurát na pekného psa :) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažili nacpat do příběhu hromadu dějových linek, což v konečném důsledku filmu znatelně uškodilo. Kdyby se více zaměřili na putování krásné Lassie krajinou, udělali by rozhodně lépe. Ve snaze o modernizaci klasického námětu se bohužel ztratila i jeho dojemnost. (50%) ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chtít po tomhle chlupáčovi, aby byl něco víc, než tradiční vracečka do boudy, by asi bylo naivní, ale já si to přál a s tím jsem i s Jížní Tlapou juniorem naběhl do kina. Společné zklamání nás bohužel neminulo a oba se shodli na natažené nudě a obyčejném průměru... 50 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasický „Lassie“, ktorý je trošku upravený a položený do modernejšieho prostredia. Rodinný film so známym konceptom, ktorý však postráca výraznú hereckú postavu. Nico Marischka v roli Floriana síce nie je zlý, ale jeho výkon nie je vyrovnaný. Herecké zastúpenie tu robí veterán M. Habich, ktorý z hľadiska hereckých výkonov film v podstate zachraňuje. Je to slabší film, ale pravdu povediac, ja som ani nečakal nejakú silnejšiu vec. Každopádne prostredie, kde sa príbeh odohráva, je prekrásne. Z mojej strany tri menšie hviezdy. Ale viac fakt nie. Nemôžem za to! Pre psi a filmy, kde hlavným hrdinom je pes, jednoducho mám slabosť. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který neurazí ale ani nenadchne. Ten kluk byl ovšem k nesnesení - dlouho jsem neviděla tak protivného hrdinu, jako byl tento. Nebyl zase tak malý, aby nechápal, že když je jeho máma v porodnici a rodí jeho sestru, tak těžko bude jeho táta prohledávat řeku a hledat psa. Následně v nemocnici se na mimčo ani nepodívá...děsnej spratek - pořád Lassie sem, Lassie tam. Ano chápu, měl ji rád, ale jsou určité hranice. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Pekné nemecké moderné spracovanie známeho príbehu o chlapcovi a jeho kólii Lessie. Milo ma prekvapil dej pretkávaný dramatickou vážnou hudbou, podpora tradičných hodnôt (tehotnú ženu a bábätká snáď už dnes vo filmoch ani nebadať!) ale najmä uzmierenie rodinných vzťahov. (Čo by som tam nedával, boli isté vulgarizmy a Božie meno nadarmo, no bez toho sa žiaľ, už asi netočí). ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Úplně ploché a nudné ztvárnění tohoto klasického příběhu. Nechci se opírat do německé produkce, vezměme to čistě nezávisle a prostě špatný scénář, tragické herecké výkony a slušný hezký pes. No, tak děti se alespoň bavily. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento nemecký remake legendárnej zvieracej postavičky stojí síce na pevných základoch, ale na veľmi jednoduchej a klasickej dobrodružnej šablóne, ktorá v podstate len vykráda podobné snímky. Lassie bola vždy moja obľúbená postavička a mal som rád jej príbehy. Je to pekný rodinný snímok, ktorý ale neprinesie nič unikátne a nové. 60 % ()

kesinaa 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Těšila jsem se na film podle knižní předlohy, nebo alespoň s knižním prvkem, ale v tomto filmu šlo úplně o něco jiného. Zasazení děje do 21 století s mobily a Volkswageny bylo sice fajn, ale není to to, co jsem od filmu očekávala. Starší verze byla mnohem lepší. ()

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný rodinný film, který jsme s Diana Frei a Sua Lord viděli dnes podvečer v mimoňském kině. Klasický příběh LASSIE SE VRACÍ je v německém zpracováním tak dojemný a milý, že jsem stěží na konci zatlačil slzy. Německé filmy mají svou nezáviděníhodnou poetiku - buď jsou často romanticky (ne)uvěřitelné, nebo si hrají na drsnou školu amerického stylu, naštěstí však většinou oplývají tou civilní a nenáročnou atmosférou, kterou jsou nám blízké. Netřeba čekat velkých zvratů, zápletka je trochu banální, ale to pouto věrného pejska a chlapce prostě fascinuje i po letech. Jsou zde charismatičtí dětští hrdinové, lopotící se tátové a dědové, kteří bojují o aktuální ekonomické přežití a možná filmu až moc zbytečně sociálně přitěžují. Naštěstí vše napraví odvážná kolie Lassie, která opravdu krásně "hraje", když krade párky ze stánku, schovává se legračně na střeše minicirkusového vozu, ale většinou statečně putuje od Severního moře přes celé Německo. Je tady rozverná, ale pohledná cirkusačka s veselým psíčkem, který se s Lasií ihned zkamarádí, a magicky barevné přírodní obrazy venkova, lánů i lesů, které skvostně doprovází lehký romantický klavír. Na velkém plátně jsem dlouho tak milý rodinný příběh neviděl, ()

Reklama

Reklama