Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Mít za manželku takovou protivnou megeru, tak ji do té laviny strčím. Teď vážně. Popisek filmu není úplně přesný, dělá z manžela idiota, přitom idioti jsou v tom filmu snad všichni. Je to přesně takový ten typ rodiny, kterou bych nikdy nezval na návštěvy, ani nechodil na návštěvy k nim, protože bych si s nimi neměl co říct a stejně jako se oni ošívali u rozhovoru s jejich známými, to samé bych dělal já s nimi. Jako kdyby udělali z manželky normální, příjemnou, hodnou ženskou, tak si člověk řekne, že by ji před lavinou bránil svým tělem, no prostě klasický postoj, že by pro ni umřel a tím pádem by "selhání" manžela odsoudil. Takto je mi jejich konflikt u zadnice. Mimochodem, není tam ani cítit nějaké eskalování vztahu, který by postupně vygradoval, jde jen o takový prázdný sled scének, jako je tomu zvykem u současných českých filmů. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som presvedčený o tom, že pôvodný film je lepší. Tento americký bratranec to podáva asi viac prvoplánovo, aby to pochopili. Našťastie to nebola tá ťažká, udepkárená, dvojhodinová dráma, ale pomerne svižná komedo-dráma, ktorá ale donúti sa zamyslieť. Na druhej strane, mať takú manželku, nebolo by viac manželkou. 2 z 5 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Julia Louis-Dreyfus? To je Rose Byrne o 20 rokov a po troch nevydarených plastikách. Ale to je jedno. Úpenlivo som očakával ten moment, kedy sa konečne prvýkrát zasmejem. Prešlo 10 minút, nič. Ďalších desať, stále nič. Potom prišiel zálesák z Game Of Thrones, ale situácia sa nezlepšila. Nechápem vlastne zmyslu tohto filmu, pretože žiadny potenciál nemal a Ferrel má hrať blbca, veď iné ani nevie, ale máme sa z toho predsa rehotať. Ten vtipný moment tu ale nikdy neprišiel, ale obrovské prehrávanie hlavnej dvojice bolo neúnosné. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téma morálního dilema v rodině je něco, o čem jsem přesvědčen, že pod rukami byť jen trochu talentovaných tvůrců musí vyvolat ohromnou dávku silných emocí a mnoho vypjatých dramatických situací, jenže jak Nat Faxon, tak Jim Rash, tedy tvůrci tohoto remaku, toho talentu nemají zjevně ani co by se za nehet vešlo, jelikož tento jejich filmový počin je jen jedním obrovským, nefunkčním fiaskem, kde se nepovedlo ale opravdu vůbec nic a ve výsledku ten průser nezachrání ani velice krátká stopáž. Přitom samotná zápletka je pro zatraceně působiví film jednoduše ideální, ale zde není jediná věc, kterou bych mohl označit za pozitivní. Už jen casting je naprostý nesmysl, jelikož obsadit do takovéto vypjaté a vážné role čistokrevného komika Willa Ferrella je nápad na zabití a ani představitelka matky neodvedla zrovna přesvědčivý výkon, a jelikož ti dva prakticky neslezli z plátna, tak už jen to přináší po film pouze katastrofální následky. Dále pak zpracování onoho příběhu, respektive postupný popisu vývoje vztahu ústředního páru od oné události, působí doslova směšně, nevěrohodně, otravně, kostrbatě, prostě všelijak, jen ne přesvědčivě a záživně. Vyhrocených situací je tu pak minimum, přitom jich onen příběh nabízel více než dost, tvůrci ale zvolili nepochopitelnou cestu bezradnosti, opatrnosti, odtažitosti a emoční prázdnoty, fakt jako nechápu. Dialogy jinak působili vyloženě nuceným dojmem, atmosféru nádherného alpského prostředí se tvůrci též rozhodli ignorovat, a závěrečné happyendové rozuzlení celý ten nefunkční průser už jen podtrhlo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Downhill" je filmom, ktorý vám dokopy neprinesie vôbec nič. Ak ste ho nevideli, tak ho ignorujte. Tento americký remake filmu "Force Majeure" sa podľa mňa vôbec nepodaril. Poviem úprimne, že ak ste nevideli pôvodný film, tak si pozrite radšej ten. Scénky mali oveľa väčší drive, pôsobili úprimnejšie a hlavne som mal pocit, že dilema, ktorú manželia riešili bola skutočná. Niekedy je silnejšie to čo sa nepovie, ako to čo sa povie. Tento film je to isté, len to nefunguje. V prvom rade za to môže mizerný casting a snaha z toho urobiť komédiu. Nechápem prečo bol do hlavnej role zvolený Will Ferrell. Nie je zlým hercom, no v mnohých scénkach mám pocit, že chce do toho vsunúť nejaký vtip, no scenár mu nedáva žiadny priestor na to, aby z toho niečo spravil. Je tu veľmi umelý, málo uveriteľný a túto rolu mu proste neverím. Julia Louis-Dreyfus je na tom o niečo lepšie. Myslím si, že je celkom okey a hoci tu niektorí píšu, že im prišla ukričaná na všetko, tak dokážem jej dôvodom porozumieť. A myslím si, že by ste v jej situácii reagovali podobne. Nie je dôležité to, že sa nič nestalo. Dôležité je, že sa niečo stať mohlo a mala pocit, že ide o život. Podobne to môžem prirovnať k pranku so Slendermanom. Máme dva páry. A kým v prvom prípade muž chytil ženu na ruky a začal s ňou utekať, druhý ju radšej Slendermanovi postrčil a začal utekať. A tiež sa nič nestalo. Ale ako sa má vnútorne dívať na to čo sa stalo? A najmä keď manžel následne pôsobí, ako keby bolo všetko v poriadku a jednoducho si objedná polievku. Dramatické momenty tu teda stále sú, no nepôsobia tak skutočne ako v originálnom filme. No tu sa rozhodli tvorcovia ešte primiešať aj nejakú komédiu. A realita je tá, že kedykoľvek sa film pokúsil o vtip, tak to bolo zlyhanie na plnej čiare. Scénky sú divné, nemajú šarm a vtip a nefungujú. Tento remake neprináša divákom nič. Ak ste videli originál, toto ignorujte. Ak ste ho nevideli, pozrite si radšej ten. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama