Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedna lavina ohrožující rodinu na lyžařské dovolené v Alpách, přehodnocování jejich životů a toho jak cítí jeden druhého.Příští rok tipuji pokračování s koronavirovou tématikou. Začne to jako studie problémových a neradostných lidských vztahů a přemění se to do středně zábavného sitcomu. Ústřední dvojice nemá patřičnou chemii. Švédský originál Vyšší moc z roku 2014 se domnívám byl lepší. Pojednával o dynamice manželství a byla to inteligentní studie maskulinity. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Od amerického remaku Force Majeure (2014) som nečakal žiadne zázraky, skôr som bol len zvedavý, ako sa s tým popasujú, keďže pôvodná verzia mala podľa mňa ešte trochu medzery v rámci potenciálu tohto námetu. Napokon si nemyslím, že by táto americká verzia bola až tak úplne zlá ako by sa mohlo zdať podľa hodnotení. Pri európskej verzii mi vadila až tá prehnane komorná atmosféra, zatiaľ čo tu sa to celkom rozvíjalo aj v dialógových súčastiach, čo je veľké plus. Podstata a princíp filmu je u oboch rovnaký, takže tam posun nenastal žiadny, aj keď niektoré scény sa mi v tejto americkej verzii zdali až príliš hnané do afektu (napr. scénka pri helikoptére). Zakončenie bolo tu v Downhille napokon oveľa určitejšie, keďže Force Majeure nechali koniec taký otvorenejší. Každopádne, Downhill nebol vôbec na zahodenie, hoci za svojim európskym predchodcom napokon predsa len trochu zaostal. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky Ferrellovi, že z původního strašně nudnýho filmu Vyšší moc udělal trochu koukatelnou záležitost. Zápletka je pořád nijaká a zde i trochu chybí natočení inkriminované vyhrocené situace. Ferrell to ale zvládne podat i bez videa. Naštěstí se ve filmu dějou i jiné věci, které rodinu rozdělují a nebo naopak zase sbližují. Někdo možná řekne, že t oje koukatelnější nic pro tupého diváka. Ale já jako divák chci něco vidět a ne se nudit u rádoby inteligentního pšouku. Takže Sešup dobrý ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sebezáchovný Ferrell Homolka a jeho tobolka, z které po puknutí vypadne semínko deziluze. Chvilku to sází na kulturní rozdíly mezi Evropou a Amerikou a výrazně se omezí prostor pro záběry hor a chladných interiérů hotelu, ale jinak ta povrchnější předělávka Östlundovy studie manželské mikrokrize neměla moc smysl. Možná kdyby dojel Mark Wahlberg a udělali z toho Daddy's Home 3. Koneckonců, Will hrál skoro stejnou postavu.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ferrella mám rád, dokonca aj v jeho dramatickejšej póze. Ale na originál sa to po dramatickej stránke aj tak vonkoncom nechytá. Žiadna ťaživá atmosféra sa nekoná, len pár zaujímavých momentov, ktoré všetky súviseli s osobou Ferrella. Mám pocit, že keby tú postavu hral niekto iný, zaspal by som od nudy. Priemer. 60/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama