Reklama

Reklama

Ennio Morricone: Legendární filmové melodie

(koncert)
  • Dánsko The Morricone Duel (více)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Dánsko, 2018, 75 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimořádný koncert Dánského národního symfonického orchestru nabízí ucelený výběr z tvorby jednoho z nejznámějších hudebních skladatelů současnosti, Ennia Morriconeho. Najdeme zde melodie ze slavných westernů, kultovních filmů... (TV Barrandov)

Recenze (8)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zahrát Morriconeho, obzvlášť ty nej kusy, které většina lidí zná z originálních nahrávek a kterým může třeba jen trochu neobratné podání uškodit, musí být náročné. Stejně jako zazpívat Morriconeho, zapískat Morriconeho… Dánové to ale umějí. Hudba má v jejich podání ten správný švih, zní velmi autenticky, je vidět, že se celý orchestr baví, a ačkoliv je to docela i show pro publikum (nechybí výstřely, kvílení větru...), není to rozhodně žádné přepísknuté předvádění. Stále jde o tu skvělou hudbu, která zní vážně jako originál, snad tedy s výjimkou směsi Tenkrát na Západě, kdy mezzosopranistka Tuva Semmingsen na originál Eddy Dell'Orso prostě nestačí. Ale to nikdo. Výběr skladeb je fajn, kromě těch, které čekáte, mě potěšili Neúplatní a hlavně Sicilský klan, a povedlo se i proložení Morriconeho jinými autory – zazní Taxikář Bernarda Herrmanna, Kmotr Nina Roty a trochu překvapivě i píseň Bang Bang (My Baby Shot Me Down). Koncert jsem si užil. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pocta Maestrovi. Velmi dobře zahrané a dobrý výběr písní, nezůstali jenom u jeho největších šlágrů. Zahráli dokonce i Kmotra od Roty :) ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Nemusím zdôvodňovať, prečo je Ennio Morricone mojim najobľúbenejším skladateľom filmovej hudby. Koncert Dánskeho národného symfonického orchestra mi interpretáciou jeho skladieb pripravil hudobný sviatok. Uvedomil som si, ako umne sú poskladané všetky zvuky, ktoré zaznievajú z filmového plátna. A nie sú to iba zvuky hudobných nástrojov, ale aj hlasy, pískanie a nástroje, ktoré slúžia iba ako vyludzovače zvuku. Dánom sa interpretácia skladieb majstra Morriconeho darí. Jediný drobný problém som mal so zaradením hudby z Krstného otca. Morricone má predsa množstvo ďalších krásnych melódií, ktoré na koncerte nezazneli. Ale to iba na okraj. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Zdařilá interpretace Morriconeho hudby, v rámci které lze spatřit i hodně netradiční hudební nástroje v koncertním podání. Těšil jsem se na Chobotnici, ale přednost dostaly spíše westernové melodie, případně kousky ze známějších filmů. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré zahrání, jen škoda, že Ecstasy of Gold nebylo o něco pomalejší a lépe nazvučené (především zpěv). ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo jako dát si dietní kolu. Kde měla hudba gradovat byla hluchá místa, kde mělo být crescendo, nebyl prakticky nic. Pěvkyně vybraná na hlavní árii Tenkrát na západě zpívala sice hezky a čistě, ale nesmyslně hluboko a napojení na vrcholu raději hodila a pár oktáv níže. Za mě slabota ačkoli (či právě proto, že) Morriconeho tvorbu bezmezně uctívám a miluji. ()

northtik 

všechny recenze uživatele

Jako koncert filmové hudby dokonalé. Doporučuji se podívat na YouTube na kanál DR Koncerthuset, je tam spousta další, nejen filmové hudby i od jiných skladatelů. Ale Ennio Morricone je jen jeden. ()

Reklama

Reklama