Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádková bajka vypráví o kouzelné slepici, která snáší zlatá vejce. Když se podnikavý taxikář (samozřejmě chamtivý) dozví o takovém divu, okamžitě si uvědomí, že by snadno a bez námahy mohl zbohatnout kdyby takovou nosnici získal... Herecky bezbarvý film vznikl podle krátké povídky filmového kritika Jaroslava Bočka, avšak spokojil se s krotkou a nepříliš zábavnou satirou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mně tey nepřišlo, že by taxikář byl chamtivý, naopak byl těžce proti. Síše je to o jeho holce, která podlehne chamtivosti, a musí si uvědomit, že důležitější jsou jiné věci. Pokus natočit to rozverně ale selhává na Mládkovi, všech těch kokodák, a jedinou dobrou scénou je ta "jsem přepracovaný, ale vy asi taky, co?" ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Já sem kvůli vám zdrženlivej a vy mi poserete postel." Jedna podařená hláška je na komedii trochu málo. Ale je to škoda, nápad není úplně špatnej, utopenej ovšem v šedivé realizaci s nudnými dialogy a zaštítěné socialistickou morálkou. Na můj vkus nadbytečně temperamentní Taťána Medvecká, kompenzovaná několika sympaticky přiblblými ksichty Jana Kanyzy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda. Herecké obsazení slibovalo mnohem víc. Není tu nic nad čím by se normální divák alespoň pousmál. Celý příběh by se dal klidně zkrátit tak na deset minut. Přitom nápad špatný nebyl. Akorát je to takové nedotažené, nemastné a neslané, celkově bez chuti. Nevychází mi z toho ani pořádná moralitka. Kdybych o tenhle film vůbec nezavadila, tak se taky prd stane. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Taková příležitost...a tak nezábavný film... Zaujal mě klecový chov drůbeže v praxi...11 hal a 18 tisíc slepic. Najít tu pravou ovšem nebude jednoduché, i když se toho ujímá člověk, proti němuž Colombo se Zemanem i Kojak jsou ... úplná ořezávátka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice moc nechapu, ze si se scenarem tvurci vice nepohrali a jako nejvetsi problem hlavni dvojice bylo, kam s kohoutem a slepici (zvlast u prijmu, ktere z vajicek meli). Jinak jsem se ale celkem bavil, myslim, ze tam je dostatek vtipnych momentu, alespon na jedno podivani. Nejvice me ale do kolen dostala pisnicka na zacatku a v zaveru filmu, ta byla neskutecna:-). ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Co mě mělo varovat už na začátku... 1) úvodní píseň Ivana Mládka 2) hudba mých "oblíbenců" Maláska s Bažantem 3) hraje tam slepice Pipka a kohout Filip. Pak je tu taxikář Kanyza vydávající se za amatérského chovatele slepic, Medvecká jako jeho frajerka, která je votravná jako drobky ve spacáku, Vaculík s mastnou ofinou a k tomu asi 20 000 slepic a půl milionu vajec. Hele, já jako jsem pro každou srandu, ale tohle je dost bizarní i na mě. Na druhou stranu, na kvalitní filmy se umí dívat každej. Kokokokokokodák... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připomínalo film Hop - a je tu lidoop, zejména tou zvláštní ulítlostí a mírným fantasy nádechem. Každopádně Zlatá slepice je minimálně o stupeň lepší a zábavnější. Zvlášť ve druhé půli filmu, kdy si Kanyza s Medveckou ke slepici pořídili i kohouta, což vedlo k několika docela vtipným situacím. Pobavil mě dialog se sousedem Bruderem "To je teda chování, chlape! Zabouchnete člověku před nosem a hned si zase kokrháte jak na lesy!" A do toho ho ještě po telefonu otravoval šéf taxislužby "Ticho buď, sakra vole! Ne, to nepatřilo vám, soudruhu vedoucí.":-)) Hodnotím slabými třemi hvězdičkami. 55% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem viděl jen půlku, takže logicky dávám pouze poloviční hodnocení. Nejvíc mě mrzí, že nemůžu v komentáři prozradit konec celého příběhu, což jinak s oblibou dělávám, ale co se dá dělat no. Aspoň tedy pár poznámek, které spoiler dokonale nahrazují: a) jednalo se spíš o nudný dokument než o komedii b) chudák Taťjana, její přehnaný projev dokazoval, že si z ní režisér udělal legraci a namluvil jí, že hraje v antické tragedii c) jak nemám rád Vaculíka, tady mi ho bylo líto, s tou jeho rolí od první chvíle trapně zamilovaného mladíka by nic neudělali ani taková herecká esa jakými bezesporu byli Menšík, Sovák, nemluvě už vůbec o Ferenci Futuristovi d) nevím, proč lidi nadávají na socialismus, ok ok, v obchodech se sice nedal koupit toaletní papír a banány, ale zlaté vejce ano, a co je lepší, ha? e) nejlepší výkon samozřejmě podala ona slepice snášející zlatá vejce. Ještě že se toho nedožili magistr Kelly a Skota, z vědomí, že i obyčejný kur domácí má lepší výsledky než oni, by je okamžitě kleplo. Pořád mi vrtá hlavou, jak to ta slepice dělala? Musí v tom být nějaká magie, protože pravda, zlato se vyskytuje všude, ale pouze v minimálním množství, takže kdyby ho měla louhovat z potravy, trvalo by jí to určitě pár tisíc let. Taky by mě zajímalo, jestli by se dalo takové vejce jen tak rozklepnout o pánvičku, tenké zlato je spíš měkké, možná by se jen tak promáčklo. Každopádně by to stálo za pokus, tak mi prosím někdo jedno takové vejce pošlete, nebo radši pár tisíc, já to vyzkouším a pak dám z Baham vědět. f) jooo, tak tohle je ten film, který přinutil Colomba a Kojaka spojit síly a přestoupit na stranu zločinu, si společně objednali nájemnýho vraha, aby odpravil režiséra, scénáristu a Taťjanu. A já se jim nedivím, být srovnáván se Zemanem, ať už tím Medveděcká myslela kohokoli, by vytočilo i chladného Larryho, muže, u kterého se nervy za normálních okolností vůbec nevyskytují. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je opět mimo, protože ten hamoun je naopak taxikářova (Kanyza) snoubenka (Medvecká), která se neváhá uchýlit k několika podvodům, aby vysněnou nosnici získala. Stejně se jí to nepovede, nicméně ani poté co ji nakonec získá (v naprosto nepochopitelné scéně s uchem Vaculíkem), však nemá taxikář vyhráno, protože musí snášet (rozuměj strpět) a plnit plány vidinou snadných peněz poblouzněné přítelkyně. Herecky je to tedy vcelku barevné, k oběma hlavním protagonistům si divák snadno udělá vztah. Snad jen s konstatováním, že se jedná o satiru nepříliš zábavnou, lze souhlasit. První polovina je ještě docela snesitelná, ale nelogická druhá půlka, kdy dvojice živoří a žebrá o pomoc, ačkoliv má příjem patnáct stovek denně čistého, vůbec nedává smysl. Ovšem kritika oblouznění mamonem na úkor socialistické práce (- "ta slepice vydělá za den víc než ty za týden" - "ale já mám tu práci rád...") vystupuje do popředí a to je myslím ten hlavní důvod, že se tahle komedie vůbec nechytila. Každopádně (jak už vícekráte zmíněno) největší bizár je ta titulní píseň Ivana Mládka, to je něco naprosto neuvěřitelného. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Zlatá slepice závistivě pošilhává po surreálných produktech z rodu Pane, vy jste vdova a úspěšně odkoukává základní strategii - pranýřování soudobých nešvarů v sureálné bizarní situaci. Ladislav Rychman ale není Václav Vorlíček a ani neměl k dispozici žádného Macourka neřkuli Brdečku - někoho, kdo by naládoval nonsensový námět tak kvalitním scénářem, aby učinil ze pitomosti premisy přednost. Celkem slušní představitelé Medvecká a Kanyza (který vtipně ve filmu peče s vekslákem Vítězslavem Jandákem) musí herecky táhnout banální až hloupé, nevypointované dialogy. Jisté momenty z filmu neuměle trčí, jakoby byly samoúčelně vloženy jen pro sympatickou bláznivost (kokrhající sousedka, zamilovaný zootechnik sotva ochlupeného Vaculíka). To málo ("Já sem kvůli vám zdrženlivej a vy mi poserete postel") jakoby bylo produktem spíš improvizace, než spisovatelské a režijní imaginace. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak mně nekompromisně sundala úvodní „píseň“. Ta byla teda - LOL. Snímeček pak pokračuje svěžím tempem, kupodivu se nesoudruhuje, Vaculík má řepu (jak mu to prošlo, to nevím, to přece smrdělo poklonkováním americkému imperialismu) a vůbec se to celé nese v takovém svěžím duchu. Necelých osmdesát minut příjemné zábavy. Doporučuji. ()

lampa1 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol úplne neznámy film. No po jeho pozretí som bol príjemne prekvapený. Je trochu sci-fi, ale takmer celý film som sa nemohol udržať smiechu. ()

Reklama

Reklama