Reklama

Reklama

Ztracený svět

  • USA The Lost World (více)
Trailer

Profesor Challenger vede výpravu vědců a dobrodruhů na odlehlou náhorní plošinu hluboko v amazonské džungli, aby si ověřil své tvrzení, že tam stále žijí dinosauři. První filmová adaptace románu Sira Arthura Conana Doyla o zemi, kde se stále potulují prehistoričtí tvorové. První film pojednávající o dinosaurech s úžasnými speciálními efekty od režiséra speciálních efektů King Konga, Willise O’Briena. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi, která měla 68 minut a díky tomu jsem zřejmě přišel o ono avizované cameo Sira A. C. Doyla. Těšil jsem se, ale zase tolik to nevadí, protože i tak bylo na co se dívat. Ztracený svět je úchvatný hlavně po trikové stránce, protože na to, že byl rok 1925, je to něco famózního. A nijak úsměvně to nepůsobí ani po 85ti letech od svého vzniku. Takto nadšený jsem bohužel už nebyl z příběhu. Ten mě zase tolik nebavil. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Co může divákovi nabídnout Ztracený svět z roku 1925 kromě slastného pocitu, že sleduje první filmové zpracování slavného románu Barbara Conana Doyla? Je to jasné, jsou to přeci k sežrání roztomiloučké vizuální efekty, které si vůbec nezadají s osm let mladším King Kongem ( od stejných trikařů) a dokonce se ani pranic nemusí stydět vedle filmů, jejichž datum výroby napovídá, že vznikly i o 50 let později ( "Ne, Krakene, já to tak nemyslel! Ááááááá! "Buchš, splaš, duc, duc, chramst"). O moc víc tenhle film nenabízí, rozhodně tedy ne v rámci rozvíjení charakterů, které snímek odbývá značně svižně. I když je fakt, že v seriálu z roku 1999 jsem si takového Roxtona užil až až, takže teď jsem se raději díval na toho papundeklového brontosaura a slintal. Obdivuji tvůrce, že s něčím takovým počítali. Plánoval jsem sice dát méně, ale ta boží závěrečná pětiminutovka mě dostala. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo svoje dobe ohromujúci a strhujúci vizuálny zážitok, ktorý sa prekonal až o pár rokov neskôr s KING KONGOM. Odporúčam ho aj dnešnej generácii, ktorá vyrastá na spektakulárnych CGI trikoch, aby vedeli, pri čom naším babičkám a dedkom padali sánky. Ak máte čo i len trochu radi film, všeobecne, tak si pozrite toto už legendárne dielo, ktoré doteraz neprekonala ešte žiadna iná verzia tohto populárneho námetu od Arthura Conana Doyla. Možno keby sa na to vrhol Peter Jackson : ) . ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvabná, doslovná (až na tú nešťastnú ženu, ktorú by ste v knižke hľadali zbytočne), nemá a čierno-biela adaptácia Doyleovho ("Pes baskervillský") útleho chlapčenského románu stojí na atmosfére veľkého dobrodružstva, výkone cholerického mastodonta Wallacea Beerya (profesor Challenger) a silných trikoch. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KTO MÔŽE POVEDAŤ, ČO MOŽNO ŽIJE V TEJ DŽUNGLI - TAK OBROVSKEJ AKO CELÁ EURÓPA." __ Stratený svet je míľnikom svojej doby a filmom, ktorý nestratil nič zo svojho čara ani po 85 rokoch a stál na prvopočiatku dobrodružných monster filmov. Stop-motion je v tomto filme úžasná a je až neuveriteľné ako prepracovaná bola táto triková technológia už na svojom začiatku. Navyše film je absolútne kúzelný, nie je vôbec tak naivný ako dnes už iné diela tej doby, dokonca sa nijako nevytratilo ani tempo a napätie a objaví sa aj pár rýdzo detinských vtípkov (katapult). Som teda plne spokojný. (57. hodnotenie, 12. komentár k filmu) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • První celovečerní film, který pro vytváření zvířat použil stop motion animaci. (Dr.Okamura)
  • Originální 35 mm film byl zničen nebo shořel při požáru v Universal Studios. (Dr.Okamura)
  • Vzhľad dinosaurov bol vymodelovaný na základe ilustrácii od Charlesa R. Knighta. (beso74)

Reklama

Reklama