Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me naprosto neznamy film, ktery dokaze zaujmout tajemnym nametem a dobovou atmosferou. Prekvapive mi ani nevadil Vyskocil v hlavni roli a mlade Kudlackove role taky sedla. Nejvetsi zapory tak vidim ve scenari, ci deji samotnem, ktery pusobi strasne roztristene a ve filmu je hromada hluchych pasazi... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové ztvárnění středověku včetně kostýmů, masek a hudby. (až na dokonalé zuby pana Olivy) Jen bych ten příběh trochu prodloužil...v jednu chvíli to totiž vypadá, že není prokletí v té lahvičce, ale v těch penězích. Mimochodem někdo stanovuje jako konec středověku rok 1492 (objevení Ameriky), někdo 1526 (Bitva u Moháče), ale také 1640 (občanská válka v Anglii) či konec třicetileté války (1648) - toto datum mám vštípeno já. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tohle je paráda, ta atmosféra 17 století je vynikající a sama zaplátka včetně konce se mě neskutečně líbila. Postavy jsou kvalitní z většiny sobecký, ale hlavní čín Magdaleny je pro mě absolutně nejemotivnější složka příběhu. Miša Kudláčková s Ivanem Vyskočilem skvělá dvojka, která vynikala i v obklopení tehdejších hvězd Národního divadla až jsem se dival, že takový pani herci, zde mají opravdu okrajové postavy. Další hodně zapomenutý klenot cs kinematografie. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

(2x) Drsná středověká pohádka pro pokročilé. Tenhle zvláštní historický dobrodružní příběh z období třicetileté války má prvky fantasy, hororu, komedie, muzikálu i dobrodružního filmu a diváka nepřestává různými zvraty a nečekanými momenty překvapovat od začátku až do konce. Překvapivým pak zůstává i strhující výkon 13-tileté Michaely Kudláčkové v hlavní roli, stejně jako jedna z nejlepších filmových kreací věčného mladíka Ivana Vyskočila coby potulního muzikanta Matouše Psíka, postavy s pozoruhodnou charakterovou proměnou. Neprávem opomíjený snímek nabídl rovněž další z řad zajímavých filmových rolí někteřích hereckých legend (Haničinec, Munzar, Somr), po pěti letech od TV-seriálu Útek zo zlatej krajiny se na československé plátno vrátil i estonský herec Bruno O'Ya. Bojové váleční scény jsou natočeny velice působivě, silnou atmosféru v pozadí příběhu umocňuje navíc krajina (pustý les, strašidelné úskalí, temná chalupa, všude přítomná špína, bláto) i využití zajímavých kostýmů, dobových rekvizit a zbraní i hudebních motivů. Středověk v české kinematografii ztvárněný jedinečným a naprosto originálním způsobem! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nemá s pohádkou pro děti navzdory kouzelné lahvičce rozhodně nic společného, je správně drsný, temný a řekla bych, že dost dobře vystihuje atmosféru doby, o které vypráví. Všechny postavy do jedné jsou ale nesympatičtí bídáci a malou Kudláčkovou jsem pro její uječenost nemusela ani v My všichni školou povinní. V rámci české kinematografie se ale rozhodně jedná o neotřelou záležitost. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme si zahral vtedy 14-ročný komparzista Petr Nůsek, ktorý sa na natáčanie neuvoľnil z vyučovania, ale išiel "poza školu". (Raccoon.city)
  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama