Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (197)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh má pomalé tempo, ale má neustále pútavý dej, ktorý vás nechá premýšľať, čo sa deje. Nie je to jeden z tých filmov, pri ktorých zistíte všetko od začiatku. Nie sú tam naozaj strašidelné momenty, dokonca ani lacné lakačky pomocou hlasnej hudby. Ale, je tu napätie a tajomstvo. Herecké výkony neboli vôbec zlé, takže ani o ných nemám, čo povedať nič zlé. 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Beth se po smrti manžela zdá navenek klidná a vyrovnaná, ve skutečnosti ale v sobě dusí žal a chtěla by se s manželem opět setkat. Leccos nasvědčuje tomu, že jeho duše se vrátila. Jenže znáte to, mrtví k nám nepromlouvají, ale někdo či něco se za ně může vydávat. Hlavní motiv tedy není nic nového, což úplně nevadí. Film staví na atmosféře, tajemnu a Rebecce Hallové. A klobouk dolů, protože ona hraje perfektně. Pozvednuté obočí, lehký úsměv, pohození hlavou, povzdech. Nenuceně a přesvědčivě. Na film lze nahlížet různě - jako psychologické drama ženy, které se noční můry prohání hlavou sem a tam a deprese ji tlačí k rozhodnému činu (ostatně sama říká, že to ona měla psychické problémy a manžel ji držel nad vodou), nebo jako na bubákovinu, kdy je Beth v zajetí temných sil. To už záleží na divákovi, jak si film přebere. Lekačky mě většinou nechávají klidným, tentokrát ale byly na mrtvici. Nejprve výstřel, a když došlo na ránu, až se kino otřáslo, tak jsem si říkal, že další pecku, bude-li následovat, už zřejmě nezvládnu. Skvělá hudba měla tu správnou sílu v kině, solidní byla též kamera. A když máte před sebou velké plátno a široko daleko nikdo nesedí, pak je to vždy zážitek, jaký doma nikdy neprožijete. Film ocení spíše menšinové publikum. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Mám hrozně rád originální horory. The Night House k nim jednoznačně patří. Celý film se nese na vlně tajemna, kdy divákovi postupně odkrývá všechny karty. Ze začátku člověk vůbec neví, která bije, ale postupem času do sebe začne všechno krásně zapadat. Výborná práce s budováním atmosféry, propletená děsuplnou hudbou. Líbilo se mi, že konec nebyl jednoznačný a každý si ho může sám domyslet. Ale všem je nám asi jasné, jak to nakonec skončilo. Rebecca Hall psychický stav svojí postavy trefila výborně a režisér si u mě vysloužil místo vycházející hvězdy a určitě se zaměřím i na jeho přechozí a nadcházející projekty. Řadí se do společnosti Ariho Astera, nebo Roberta Eggerse. The Night House mi pak svou celkovou atmosférou, tempem vyprávění dost připomínal třeba Chatu. Velká spokojenost a horor pro náročnější diváky. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Tak jsem podle názvu čekal, že to bude o tom druhém, temném domě, ale ono to bylo nakonec o ničem :)  Před pár lety bych asi nadšeně jásal, dnes už mě tahle rádoby chytrá přiblblost nenadchne. Nerozumím, proč se Owen zabil a film mi to nevysvětlil. Natočené to však bylo pěkně, párkrát jsem se pobavil a párkrát leknul, jen jsem měl očekávání od pointy vyšší... Jakože o dost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je rozhodně nepříjemné zase vidět film, který si ve své odborné filmově teoretické determinaci právem zaslouží veškerá možná hororová adverbia. Takže, tohle byla příšerně vleklá, strašlivě nudná, děsně otravná, hrozně nestrašidelná a makabrózně unylá homopičovina s monstrózně odpornou a pekelně přehrávající Rebekou Síňovou. Ale proti gustu … Pokud xmrti rádi zaníceně pozorujete na zdi, jak vám bleskově zraje omítka, a vždy se okamžitě poserete strachy z ťápot na verandě, náhle puštěného rádia či z nečekaně příchozí esemesky, jděte do toho naprudko, ovšem raději s přivřenýma očima, ať vás kvůli tomu intenzivnímu přívalu adrenalinu z dramaturgické i scénáristické impotence náhodou nejebne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama