Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Standa nastupuje jako herec do souboru Divadla Československé armády a hned dostává jednu z hlavních rolí v Shakespearově dramatu Mnoho povyku pro nic. Snoubenec Anežky Zdeněk, potomek šlechtického rodu, kterému komunisté zkonfiskovali veškerý majetek, je připraven Anežku pomstít a Štěpánského ztrestat. Standa ho ale od jeho plánu zrazuje. Korčák má pro Standu zatím další úkol. Na mušce je tentokrát plukovník Kempný z generálního štábu, do jehož kompetence spadá i divadlo, v němž se Standa už stačil dobře zapsat, zejména svými angažovanými vystoupeními na smutečních shromážděních po Stalinově a Gottwaldově smrti. Zdeněk s Anežkou se nakonec přece jen rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou a Štěpánskému se pomstí. Do nemocnice se záhy dostane taky Standa, kterého postřelil na jevišti jeden z herců, jenž si chtěl se záměrně vyměněným ostrým nábojem ve zbrani vyřídit přímo během představení na scéně účty se svým kolegou, jenž ho i s partnerkou vydíral. Zranění Standovi pomůže dostat se do zájmu Kempného. Jejich vztah se dál již vyvíjí podle Korčákova plánu. Přesto Standu překvapí nejen skutečné emoce, které ke Kempnému pocítí, ale i návrh společného odchodu do zahraničí. Najednou je tady příležitost se odstřihnout od ponižující spolupráce se Státní bezpečností a začít skutečně vlastní svobodný život. Jenže past, do které Standa Kempného vlákal, má pro oba co nevidět sklapnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec, který v sobě nese tíhu tajemství sexuální orientace a který se nebojí přijmout roli, která nemá s divadelními prkny pranic společného. Zaplete se s druhým vysoce postaveným komunistou, který chce ovšem pláchnout „za kopečky“. Baví mě, že každý díl je krapet jiný, hlavně v případě klesajícího sebevědomí hlavního hrdiny, který si nejprve získá pár soudruhů a z toho pro sebe plynoucí výhody, do druhého „úkolu“ pak vstupuje jako zdatný manipulátor. A je jasné (s ohledem na vypjatý závěr prostředního dílu), že do závěrečné epizody vkráčí coby zlomený antihrdina, který se bude neustále ohlížet přes rameno. Charakterová studie na jedničku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl je o chorobné snaze stát se hercem. Díl navštívil atraktivní zákulisí Divadla Čs. armády (dnes Vinohradské divadlo). Jsou zde nenápaditě obvyklé schůze a papalášské večírky a hodné - zlé postavy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla šleha! Vygradované, že mi je všelijak. Apropó, nevím nakolik se scénáristé drželi reálné předlohy a snad tohle nikoho nepohorší, u druhé části mě totiž zarazila nápadná podobnost v určitých bodech s nechvalně proslulým hercem Vítězslavem Vejražkou, který tímto způsobem pro STB sváděl ženy (jestli i muže, to si nevybavuji). Rovněž je vodil do bytu, který byl odposloucháván, natáčen a sledován z vedlejšího bytu sviněmi svinskými, činil tak od roku 1949 dobrovolně a zavařil, hajzl, řadě lidí. Pochopitelně z toho měl prospěch. Mimochodem, vychrápal se i s vlastní tetou, čili skutečně na zvracení. Mám pocit, že jsem o tom četla v Pražských příbězích Dana Hrubého, které jsou mimochodem skvělé ( místy i příjemně bulvární čtení- což je myšleno dobře, neboť všechny tři díly jsou pro milovníka filmů, kultury i staré Prahy studnicí pohodových drbů a laskavých střípků- doporučuji), takže v tuto chvíli rozlistovány všechny tři díly, ale stránku s parchantem Vejražkou ne a ne najít. Ono to totiž nemá jmenný rejstřík. Dan to vymyslel báječně, je třeba tedy pozorně číst, což v tom kvantu zajímavostí není absolutně žádný problém. :) Druhý díl Herce, zvláště jeho finále- to se musí vidět. Pavel Batěk- klobouk dolů. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka v divadle se zkoušením scény a následnou přípravou "atentátu" hodně povedená. I samotná scéna až na propagandu vypadala velmi vydařeně, a klidně bych si takto válečně laděné dílo dal v divadle líbit. Při pokusu o zastřelení jsem si hned vzpomněl na Michael Masseeho, kterému se něco podobného stalo při natáčení (snad) omylem. Hlavní linka okolo Standy a jeho "vymítání" buzen vcelku opakovalo postupy z prvního dílu, takže tu tvůrci sklouzli k lehkému opakovaní. Závěrečná scéna každopádně velkým vrcholem dílu, chválím vydařenou hudbu a střih, které výborně udržovali napětí. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O malinký kousek horší, než první část, ale pořád dobré. Neotřelý nápad, který v tuzemské kinematografii ještě nebyl (Stb akce "přes postel") a herecké výkony včele s Janem Cinou a Martinem Fingerem to táhnou nahoru. Nakonec se ještě budem učit od Slováků, jak točit seriály. :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kariéra mladého "herca" úspešne pokračuje v tej smutnej dobe. Jeho protivníci na vysokých postoch sa zdajú trochu naivní, ale inak séria pokračuje po všetkých stránkach výborne a napätie sa dá krájať. –––– Buď hodnej kluk! Splň úkol! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl herce o třídu lepší - napínavé od začátku do konce, herecké výkony brilantní ( v pořadí Batěk, Finger, Cina ) ... homosexuální agent útočí ve velkém stylu, že by nejlepší seriál domácí tvorby v tomto chudém roce? ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V některých věcech odmítám být tolerantní a typickým příkladem je odpor ke zdejšímu enormně nadměrnému výskytu homosexuálních postav. Naprosto zbytečná přísada do už tak unylého děje. Komunismus a jeho praktiky se mi vlastně zhnusily i tím, že má ČT nutkání se k nim rok co rok vracet, ke všemu už dost repetetivně. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že se takové seriály točí. Dnešní generace již pomalu zapomíná, jaké zrůdnosti spadaly do portfolia minulého režimu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle si fanatičtí stalinisté v čele s prasetem, vyklepaným grázlem Otou Sklenčkou a vypatlanou nymfomankou Švorcovou za rámeček nedají. Ještě, že už jsou tyhle kreatury pod drnem. Ota Sklenčka byl nejaktivnější zmrd v kauze Jiřiny Štěpničkové. Tenhle díl byl naprosto super, líbí se mi, že to vychází ze skutečnosti a ti zlořádi jsou tam odhaleni pod téměř svými jmény. Cina se sice tváří pořád stejně, mimiku má dost slabou. Moc bych mu nevěřil. Ten voják musel být dost hloupý, muselo mu být jasné, že s takovým kádrovým profilem by si nezahrál ani na oblasti, natož v armádním divadle, tudíž to musí být dosazený práskač. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se mi nelíbí ta homosexuální linka a některá klišé, která se přeci jen dostavila, ale jinak velká spokojenost. Zase, jako už tolikrát hlavního antihrdinu zradilo srdce a to, co se mu mohlo teoreticky nabídnout, mu díky jeho chybnému rozhodnutí proplulo nebo spíš prolétlo mezi prsty. Těším se na třetí díl. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti minulém dílu tento vypadal už méně vykonstruovaně a proto i uvěřitelněji. Jistá šablonovitost a předvídatelnost sice zůstala, nicméně děj měl přirozenější spád, byť i tentokrát se občas konalo zbytečně zkratkovitě a prvoplánově, například když Cina "balil" plukovníka. Přesto právě Cina se herecky vyznamenal, když dokázal své postavě vtisknout psychologicky hlubší a plastičtější výraz, který scénáři jinak stále spíš chybí. ()

George8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře, že se přesně takové filmy či seriály točí. Mladší generace, která minulý režim nezažila, musí vědět, jak to chodilo. Když nevíš, dostuduj si to. Jan Cina s Martinem Fingerem opět výborný herecký výkon. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už zařadil řemeslo na jedničku.Čert to vem,že je z toho gay romantika u Karlštejnu či je to stejně v Průhonicích.Hlavní je,že konec opět zase dostane sílu nečekaného.Dlouho jsem neviděl,že u nás umí někdo zakomponovat i napětí jedné scény.Cina opět dostává do svého nitra mravence do hlavy a nastupuje další zářez jak si vypořádat s dalším těžším kalibrem Kempným,kterýho opět skvele hraje Batěk.Na třetí díl čekám netrpělivě a asi to všechno praskne a ..... ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Batěk je frajer . Ten to dal . A Vyorálek dobrý slizoun . ÁJ Latinák trochu v jiné poloze . Prostě to pomalu graduje . Co bude v závěru ??? Kéž by oba uprchli za kopečky . Myslím sourozence . Držím všechny palce . ()

Reklama

Reklama