Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyhrocené události kolem akce s plukovníkem Kempným měly dopad nejen na Standovu divadelní kariéru, ale i na jeho pozici u StB. Je podezřelý, že tzv. vypadl z role, ale navíc možná dokonce i s Kempným kolaboroval. Na to konto je Láník odvezen k výslechu přímo k sovětskému poradci Blochinovi, který si jeho doznání vynutí v sauně vlastními dosti nevybíravými metodami. Jen díky zištné pomoci velícího důstojníka Korčáka se nakonec Standovi podaří z fatální situace vyváznout živý. Rozhodne se nakonec následovat svou sestru Anežku s jejím přítelem Zdeňkem a utéct přes hranice. Vyrazí za nimi na venkovský statek v pohraničí, kde je čeká už jejich společný přítel Karel. Ten vymyslí plán, jak se dostat přes pohraniční hlídky i ostnaté dráty za použití starého německého transportéru, který zprovozní ve stodole. Ale ani teď se vše nevyvíjí podle jejich představ a Standa opět zjišťuje, že i tento odchod bude nutné si pojistit ještě jiným způsobem a časem jej také zase draze splatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborný dvojce jsem dostal tohle.Jediné co tu fakt zůstalo byly postavy a závěrečná menší napínací část,která hrála prim celý seriál.Bohužel neskutečný průstřel do hnát do všech směrů.Abych se nudil je co říct,ale tady se tak nějak nakládá se vším v takovým tempu,že přeskočíme radši na útěk.V důsledku všeho Vám předchozí dva díly přijdou jako zbytečný.Jediný pro některý diváky asi fajn,že tu nemáme gay hrátky,ale co k tomu?S Lánikem opustíme divadlo a jdeme do sauny.Za to co udělal ve dvojce ho nějaký sovět vezme do sauny s pekáčem buchet a odejde asi neznámo kam a už neřeší nic.Občas ty scény jsou vykonstruované.Postava z bytu,který neustále votravoval je levobočkem hozen se schodů.Tyhle scény spíš patří do nekonečných seriálů a ne do mini serií.Škoda.Útěk bych si představoval určitě lepší,než hele mám tu tank a tak to zkusíme projet.50% ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí díl bohužel spadl už do úplné slátaniny, tahle "kovbojka" z 50. let se tedy příliš nepovedla. Zpočátku slibný námět se nakonec utopil v naprosté bezradnosti. Na téma poúnorové emigrace byly natočeny mnohem hlubší, propracovanější, věrohodnější a silnější snímky, než tento horkou jehlou šitý a značně chaotický galimatyáš. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr si tvůrci připravili nejslabší ze tří dílů. Čekal jsem postupné řešení linek z minulých dílů, ale tvůrci je na první pohled vcelku rychle odstranili hned v prvních minutách a a spolu s tím odezněla z děje i většina postav (Finger, Jastraban, Bardos, Maximová..) a rozjeli nový příběh s pokusem o útěk. Celkové vyústění pak ve výsledku není nijak překvapivé a závěr pak sice přinese návrat jedné z postav, ale potenciál závěrečného dílu zůstal podle mě nenaplněn. Chválím výborný hudební motiv v závěru, ale byl bych mnohem raději, kdyby se poslední díl více zaměřil na divadelní angažmá, jak bylo činěno ve druhém díle. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl o něco slabší než předešlé díly . To , že prodal i sestru byl fakticky hnuuus . Ten útěk v tom podivném vozidle byl poněkud divný , ale proč ne . Mohlo být více něco z divadla , aby bylo vidět , že jde o herce . Jinak celkově hodnotím celý televizní počin dosti kladně . Tak * * * a půl . Jo a v každé době žijou bezpáteřní, vypatlané svině , sorry , jako je Láník , Korčák a další hnusáci . . A v té dnešní, tím tuplem . ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesouhlasim s odsuzovanim teto epizody. Ano, prestrelka na nemecke strane hranice byla nesmyslna a siegfried prestrelenej. Na druhou strane si i Jan C "konecne" mohl taky "neco" zahrat a spolu s Jenovefou a Janem N byl vynikajici. Ponurost popisu doby i psychologicky vyvoj postav je kontinualni s predchozimi dily. Chvalme maskery.  Co se tyce svalovce v saune, dranaticke dilo je stake dramatické dilo a ne historicky dokument a ma plne právo na vyuziti dramatickych nonverbálních vyrazovych prostředků určené pro toho, kdo se na dilo diva, a ne pro toho, kdo dobu zazil nebo kdo ji studuje z vedeckych duvodu. 7/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Na epizodě spolupracoval mj. Klub vojenské historie - Polní četnictvo Č. Budějovice. (jungewolf)
  • Poslední minuty epizody, tedy výslech Láníkovy sestry, se natáčel v karlínské Invalidovně, jak chodba, kde ji odvádí na výslech, tak poté brutální výslech, ten je točený v bývalé kapli Invalidovny. (formelin)

Reklama

Reklama