Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Dramatický příběh slibného mladého herce zasazený do počátku padesátých let dvacátého století. Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

Herec (2020) 

K dokonalému zpracování mi tu chybí to, aby tu bylo více scén ze samotného prostředí divadla či filmu. V tomto ohledu nejvíce moje očekávání splňuje druhý díl, ale ve zbylých je těchto scén na můj vkus příliš málo. Každopádně se však jedná o velmi kvalitně zpracované dobové dílo, na kterém jde poznat zručná práce Petera Bebjaka, který navazuje na svá předchozí TV díla. Herecký koncert Fingera ve vedlejší roli pro mě o něco zastiňuje dobrého Cinu v hlavní roli, který se zde dostal asi na své herecké maximum. Pochvalu zaslouží také houslový motiv, který se napříč díly objevuje... Jestli to takto mohlo v té době určitě probíhat? 100% ano... Je dobré točit stále filmy o této době? 100% ano. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Tak zvrat s Fingerem dokázal překvapit, a celá scéna byla pojata s jeho odhalením byla pojata pěkně efektně. Předchozí gay scéna až moc naturalistická, ale to je zas věc názoru... Kvalitní herecké výkony a taky dobové reálie a atmosféra. Bebjak zatím stále ukazuje, že v rámci TV produkce patří k tomu nejlepšímu. Do příštích dílů ještě tedy očekávám více toho herectví, které se zatím příliš neobjevilo, ale už bylo naznačené v poslední scéně. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Linka v divadle se zkoušením scény a následnou přípravou "atentátu" hodně povedená. I samotná scéna až na propagandu vypadala velmi vydařeně, a klidně bych si takto válečně laděné dílo dal v divadle líbit. Při pokusu o zastřelení jsem si hned vzpomněl na Michael Masseeho, kterému se něco podobného stalo při natáčení (snad) omylem. Hlavní linka okolo Standy a jeho "vymítání" buzen vcelku opakovalo postupy z prvního dílu, takže tu tvůrci sklouzli k lehkému opakovaní. Závěrečná scéna každopádně velkým vrcholem dílu, chválím vydařenou hudbu a střih, které výborně udržovali napětí. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Na závěr si tvůrci připravili nejslabší ze tří dílů. Čekal jsem postupné řešení linek z minulých dílů, ale tvůrci je na první pohled vcelku rychle odstranili hned v prvních minutách a a spolu s tím odezněla z děje i většina postav (Finger, Jastraban, Bardos, Maximová..) a rozjeli nový příběh s pokusem o útěk. Celkové vyústění pak ve výsledku není nijak překvapivé a závěr pak sice přinese návrat jedné z postav, ale potenciál závěrečného dílu zůstal podle mě nenaplněn. Chválím výborný hudební motiv v závěru, ale byl bych mnohem raději, kdyby se poslední díl více zaměřil na divadelní angažmá, jak bylo činěno ve druhém díle. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama