Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Dramatický příběh slibného mladého herce zasazený do počátku padesátých let dvacátého století. Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (3)

Herec (2020) 

Bebjak s Žiaranem se vytasili se špionážní podívanou z padesátých let o oportunistickém homosexuálním herci , který chtěl tak moc hrát, že se dal do služeb StB, aby přes sex diskreditoval cílové osoby. Technicky a herecky asi to nejlepší, co se v televizích na domácí půdě letos událo, ale pět hvězd nedám za pomalejší seznamovací první díl a nějak hrozně předvídatelný ten třetí, ale to vyvrcholení ve druhém díle Batěk vs Cina vs Finger tak to bylo asi to nejpůsobivější, co jsem v české tv tvorbě viděl za posledních pět ( možná ještě ta scéna běhu k vratům v Dukle 61 ). Celkově hodně zajímavý námět, skvělá temná atmosféra, dobrá kamera a solidní dobová výprava, ale hlavně začínám se utvrzovat, že Finger je asi jeden z nejlepších herců současnosti, protože to co tady předvádí .... ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

První díl Bebjakovi minisérie o herci se špatným kádrovým profilem, který jde nahoru hlava nehlava měl pomalý rozjezd, ale ten finiš od Jenovéfy v přetékající vaně ( mimochodem malá chybička ve filmu: když se Jenovéfa probere a vyskočí z vany, aby se oblékla, tak tu vodu nevypne , ale ona je vypnutá .... ajajaj ) byl hodně slibný pro další díly. Herecky za mne koncertoval nejlíp Jastraban jako kovaný soudruh - žádná přestřelená parodie, ale mrazivá strach nahánějící postava. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Druhý díl herce o třídu lepší - napínavé od začátku do konce, herecké výkony brilantní ( v pořadí Batěk, Finger, Cina ) ... homosexuální agent útočí ve velkém stylu, že by nejlepší seriál domácí tvorby v tomto chudém roce? ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama