Reklama

Reklama

V pasti zrady

  • USA American Traitor: The Trial of Axis Sally (více)
Trailer

Hrdinou snímku podle skutečné události je brilantní právník James Laughlin (Al Pacino), který se odvážně ujme obhajoby Američanky Mildred Gillarsové (Meadow Williamsová). Ta je v deseti bodech obviněna z vlastizrady. Během 2. světové války se Mildred stala mocnou zbraní nacistů a byla nucena zpívat americkým vojákům v Evropě poraženecké propagandistické písně. Jejím trýznitelem byl Joseph Goebbels, Hitlerova pravá ruka. Aby přežila v temném a nebezpečném světě Třetí říše, nezbylo jí než šířit nenávistné zprávy. Ačkoliv se pokusila Goebbelse zabít, byla americkými úřady zatčena a odeslána před soud. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě mi vytanula na mysli vynikající Matka noc, která má podobný motiv, ale k ní má Axis Sally hodně daleko. Předně, jak píše mira007, filmu neprospívají výlety do nacistického Německa. Bylo by zcela dostačující, kdyby se záznamy vysílání přehrávaly během soudního jednání. Ale za daleko větší problém považuji suchopárné soudní líčení. Chyběla tu naléhavost, napětí a v mém případě i zvědavost, jak to celé dopadne. Prostě mi to bylo jedno. Svou vinu na tom nesou i herci, kteří absolutně postrádají charisma a v některých případech i odpovídající herecké schopnosti. Čestná výjimka patří Al Pacinovi. To rozmáchlé divadlo, na které jsme u amerických soudních dramat zvyklí, tu téměř úplně chybí a vzhledem k tomu, že právě kvůli tomu jsem si film pustil, musím hodnotit podprůměrně. 30% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súdna dráma, kde musí žena čeliť obvineniu z mnohonásobnej vlastizrady. Pre fanúšikov súdnych siení celkom atraktívny film a keď si človek predtým neprečíta, ako Axis Sally nakoniec dopadla, bude pre neho koniec celkom otvorený. V podstate ide celý čas o definíciu zrady, čo sa dá považovať za zradu a čo len za iný názor. Trocha právnických naťahovačiek, ktoré nemusia osloviť každého. Al Pacino tu ale aj po osemdesiatke všetkých schoval do klobúka. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata mám rád. V Tomto případě šlo opravdu o proces, nad kterým by spousta lidí kroutila hlavou. Pokud jde o Pacina, tak jsem rád, že si stále drží svou úroveň, je to prostě pan herec. Problém je v režii, kdy není zvládnutý přechod mezi dějovými liniemi a celkově film nemá spád, krom scén ze soudní síně. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate priemerný filmík zo súdnickeho prostredia, keďže pozadie príbehu nemám naštudované, tak je to moje prvé zoznámenie s touto historickou postavičkou. Miestami mi vizuál prišiel digitálny a umelý. Ukecaný filmík, nemám nič proti a asi najviac bavila Pacinova postava právnika. Avšak ani on nedokáže tento film vytiahnuť vyššie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako obhájce Američanky Milred Gillarsové, která byla propagandistickou hlasatelkou v nacistickém rádiu.  Celkem zajímavá retro soudnička, kterou ale kazí retrospektiva nacistické kariéry, která toto drama z devadesáti procent spíše kouskuje v už tak pomalém tempu a prodlužuje ho pocitově o hodinu. Jinak Pacino pan herec, bez něj max dvě slabé hvězdy. ()

Galerie (25)

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Reklama

Reklama