Reklama

Reklama

V pasti zrady

  • USA American Traitor: The Trial of Axis Sally (více)
Trailer

Hrdinou snímku podle skutečné události je brilantní právník James Laughlin (Al Pacino), který se odvážně ujme obhajoby Američanky Mildred Gillarsové (Meadow Williamsová). Ta je v deseti bodech obviněna z vlastizrady. Během 2. světové války se Mildred stala mocnou zbraní nacistů a byla nucena zpívat americkým vojákům v Evropě poraženecké propagandistické písně. Jejím trýznitelem byl Joseph Goebbels, Hitlerova pravá ruka. Aby přežila v temném a nebezpečném světě Třetí říše, nezbylo jí než šířit nenávistné zprávy. Ačkoliv se pokusila Goebbelse zabít, byla americkými úřady zatčena a odeslána před soud. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate priemerný filmík zo súdnickeho prostredia, keďže pozadie príbehu nemám naštudované, tak je to moje prvé zoznámenie s touto historickou postavičkou. Miestami mi vizuál prišiel digitálny a umelý. Ukecaný filmík, nemám nič proti a asi najviac bavila Pacinova postava právnika. Avšak ani on nedokáže tento film vytiahnuť vyššie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based príbeh z obdobia druhej svetovej vojny. Žena, pôvodom Američanka, sa („nechcene“) stala súčasťou mechanizmu nacistickej propagandy, ktorá na distribúciu svojich hoaxov využila rádio. Trochu je prekvapivé, že koľko ľudí z Ameriky poslúchal „správy“ od Axis Sally. V žánru „súdnej drámy“ sa jedná o priemerný film. Striedanie jednotlivých scén z minulosti a súčasnosti nie vždy je bez problémové. Al Pacino opäť potvrdzuje, že filmy so súdnou sieňou mu sedia. Jeho záverečný prejav je veľmi dobrý a (ako to v podstate vždy býva) je vrcholom filmu. On to jednoducho vie a je v tom jeden z najlepších (keď nie najlepší za posledných X niekoľkých rokov). Keď chce, tak aj po osemdesiatke dokáže každého prevalcovať. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

Uvízla a neměla na vybranou stejně jako desítky miliónů lidí v Evropě. Chytračit s tím, že někdo jiný by se na tomtéž místě choval jinak a správně je slaboduché a platí to nejen pro nacistickou éru, ale platí to i pro socialismus. TO JE PODSTATOU PROCESU, který měl ukázat zrádkyni, (ona jí v zásadě byla), ale vždy jde o míru provinění v proporcionalitě skutečné genocidy a válečných zločinů, kterých se nacisté dopouštěli na všech národech včetně toho vlastního. Propaganda je vždy součástí politiky a kdyby se měli soudid všichni novináři, kteří stáli na straně nějaké totalitní propagandy, věznice by nestačily. Jinou věcí je vyloučit je z procesu veřejného působení. Al Pacino odehrál v 80-ti standard, ostatní herci byli spíše do počtu a film přes podmanivě dobou kameru se vleče a je příliš prošpikován "uklidňující" atmosférou a ta za války v Německu nebyla ať už nálety spojenců nebo řáděním SS. To film zkreslil a právní bitva to nedokázala ve filmu už zvednout. Max. 60%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata mám rád. V Tomto případě šlo opravdu o proces, nad kterým by spousta lidí kroutila hlavou. Pokud jde o Pacina, tak jsem rád, že si stále drží svou úroveň, je to prostě pan herec. Problém je v režii, kdy není zvládnutý přechod mezi dějovými liniemi a celkově film nemá spád, krom scén ze soudní síně. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Al Pacino zde předvádí zase excelentní výkon. Je to jeden z těch snímku, kde dojde k jeho velkým projevům, do kterých se tak citelně vžívá až to nahání husí kůži. Scénář mohl být lepší, ale jsem rád, že jsem došel ke snímku, který mi ukázal, že 3.říše za 2 s.v. bojovala proti ostatním zemím i přes media. 50% ()

Galerie (25)

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Reklama

Reklama