Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Scottu Carlinovi otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Zatímco jeho sestra Claire právě začíná studovat vysokou školu, on zabíjí čas s podivnými kamarády a marihuanou. Příležitostně také spí se svou kamarádkou Kelsey, která ale od vztahu očekává víc. Jednoho dne Scotta na pláži osloví malý chlapec Harold, který chce od něho nechat udělat tetování. Scott ho začne tetovat, ale chlapec kvůli bolesti uteče. Jeho otec Ray začne vyvádět. Scottově matce Margie se podaří Raye uklidnit. Ray a Margie si uvědomí, že se přitahují a začnou spolu chodit. To ale vadí právě Scottovi, protože Ray je hasičem, jako byl i jeho mrtvý otec. Scott je rozhodnutý způsobit rozchod své mámy s Rayem, řekne to i své sestře Claire. Scottovi přátelé naplánují loupež v jednom z místních obchodů. Scott se loupeže nechce účastnit, ale nakonec neochotně souhlasí, že bude před obchodem hlídat. Když se majitelé obchodu začnou bránit, jsou Scottovi kamarádi chycení policií. Scottovi se podaří utéct. Stále pracuje na ukončení vztahu své matky s Rayem a matka ho vyhodí z domu. Scott v zoufalství zamíří k hasičské stanici. Tady je mu dovoleno zůstat, ubytování si ale musí odpracovat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (86)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ve vyčištěném kino-kalendáři zase film, co má trošku větší ambice. Ryze osobní projekt Peta Davidsona (úžasná proměna zprvu nenáviděné smažky v cool kluka, se kterým lze soucítit), zhmotněný rukou zkušeného Judda Apatowa, na jehož feel good atmosféru se lze prakticky vždy spolehnout. Škoda přeškoda, že tempo mě po polovině trošičku unavilo a 130 minut dlouhá stopáž dopomohla k rozmělněnosti snímku a nakonec to nebyla taková šleha, v jakou jsem doufal. Ale závěr a můj velký oblíbenec Bill Burr ve snad první velké filmové roli mi to hravě vynahradili. A emoce také zafungovaly, takže za mě plně zasloužených 8/10 a víc takových snímků. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Apáčovy filmy se mi vyhýbají. Takže jsem rád, že moje poprvé s ním nebolelo, naopak jsem se celou dobu musel držet gauče a několikrát se udělal smíchy. Nenápadný klobouk dolů hasičům i jejich rodinám. Nenápadná promluva do duše huličům a flákačům. Nenápadná komedie. Nenápadné vyznání lásky Staten Islandu. Nenápadný kousek, který budu chtít vidět znova. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tento snímek těšil. Mám rád filmy Judda Apatowa, jelikož mi sedl jeho styl humoru a jistá přirozenost, která z toho plynula. Apatow ukazuje, že umí i dospělejší filmy(Komici jsou fajn, ale lidé od toho filmu očekávají něco jiného než dostanou). A mě to dost sedlo. Tento film stojí a padá na tom, že se dokážete vžít do kůže hlavního hrdiny. Pokud to dokážete, tak pro vás budou mít konkrétní scény význam a nebude to "jen" póza. Nechci tvrdit, že je film chytřejší, než se tváří, ale rozhodně má v sobě víc(srdce). Normálně by to bylo takové menší indíčko, ale díky Apatowovi a jeho zkušené režii je to něco více. Není to tak vtipné, přesto je to upřímné a opravdové. Divácky to není nejvděčnější, ale i tak je to film co stojí za to vidět. Po herecké stránce je to super a má to dost dobrých momentů. Pete Davidson je opravdu talentovaný a snad ho budu vídat častěji, navíc se podílel na scénáři, a je to pocta jeho otci. Marisa Tomei hraje parádně a v této roli mi sedla. Maude Apatow má dobře rozjetou kariéru a přál bych jí více rolí. Billa Burra znám z jeho vystoupení a zde si ukradl spoustu momentů pro sebe a je fakt dobrý herec. Pro Steve Buscemiho jde o srdíčkový projekt a je to vidět. The King of Staten Island je dobrý a zajímavý film a Apatow to natočil velmi civilně a hezky. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pete Davidson je výborný a prináša množstvo zábavného humoru v emocionálne pútavom príbehu o dospievaní. ,,Kráľ Staten Islandu" nie je konštrukčne dokonalý. Je tu dosť vykonštruovaná kríza, ktorej účelom je dať Claire, Scotta a Raya konečne dokopy, no v tejto novej nevlastnej rodine je šarm a jemnosť. 7,5/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pete Davidson šel celou dobu nějak kolem mě, protože stand upy zas tolik nesleduji, ale zaujal mě v Big Time Adolescence, takže jsem od King of Staten Island čekal mnoho. Zároveň jde o spojení životního příběhu Peta Davidsona s umem Judda Apatowa. Bohužel Apatow už není co býval a také se zde více hodí škatulka drama spíše než komedie. Nemá to spád a se stopáží více než dvou hodin se ani není co divit. Nejde o vůbec špatný film, protože očekávání byla úplně někde jinde. Pete Davidson už se asi těžko zbaví téhle škatulky neschopného zastydlého puberťáka a také Bill Burr (kterého normálně zbožňuji), ale ten by se spíše měl radši držet stand up výstupů. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Steve Buscemi bol pred herectvom požiarnik a počas jedenásteho septembra sa vrátil do služby. (Cable)

Související novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama