Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Scottu Carlinovi otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Zatímco jeho sestra Claire právě začíná studovat vysokou školu, on zabíjí čas s podivnými kamarády a marihuanou. Příležitostně také spí se svou kamarádkou Kelsey, která ale od vztahu očekává víc. Jednoho dne Scotta na pláži osloví malý chlapec Harold, který chce od něho nechat udělat tetování. Scott ho začne tetovat, ale chlapec kvůli bolesti uteče. Jeho otec Ray začne vyvádět. Scottově matce Margie se podaří Raye uklidnit. Ray a Margie si uvědomí, že se přitahují a začnou spolu chodit. To ale vadí právě Scottovi, protože Ray je hasičem, jako byl i jeho mrtvý otec. Scott je rozhodnutý způsobit rozchod své mámy s Rayem, řekne to i své sestře Claire. Scottovi přátelé naplánují loupež v jednom z místních obchodů. Scott se loupeže nechce účastnit, ale nakonec neochotně souhlasí, že bude před obchodem hlídat. Když se majitelé obchodu začnou bránit, jsou Scottovi kamarádi chycení policií. Scottovi se podaří utéct. Stále pracuje na ukončení vztahu své matky s Rayem a matka ho vyhodí z domu. Scott v zoufalství zamíří k hasičské stanici. Tady je mu dovoleno zůstat, ubytování si ale musí odpracovat... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pete Davidson, mladší verze Stevea Buscemiho, se herecky potkal se svým originálem a je to opravdu jízda! Cosi jako terapeutický biografický film (Pete Davidson musí mít opravdu nelehký život). Překvapivě velmi civilní a pravdivá (ne)komedie, pocta místu a době, jakož i hasičskému sboru a Americe. Tak chytře a nenápadně inscenovaný patos jsem v americkém snímku snad ještě neviděl. Vynikající film! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pete Davidson v totožné roli jak v Big Time Adolescence, ale tohle je lepší film. Čím déle koukáte, tím máte ty postavy radši. Bill Burr je fakt dobrej a Marisa Tomei vypadá jak sympatická půvabná žena svého věku a ne nereálně jak v novejch Spider Manech. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmást nálepkou komedie, to by vás i mohlo odradit v depkoidní první polovině. Jak bylo řečeno, 75% autobiografie Pete Davidson, zbývajících 25 klasicky fajn Apatow - ve výsledku civilní, povznášející a za srdce beroucí story o smrti v rodině a tápání, jejíž release přijde vhod teď v neobvykle heavy půlce letošního roku. Body za casting, neokoukaný charisma v hlavní roli, plusový Bill Burr i další vedlejšky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Skutečně nejde o nahláškovanou komedii plnou fucků, na kterou jsou diváci od Apatowa zvyklí, ale časy se mění a i zastydlý puberťáci dospívají. Davidson je však slušná tlama a do role životního zoufalce, jenž přežívá doma u mámy, se hodí dokonale. Potěší i účast Maude Apatow. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Typický apatowský hrdina, témata, přepálená stopáž a nechybí ani rejžova dcerka tradičně ve vedlejší roli, ale humoru je tentokrát poskrovnu a všechna ta apatowština už mi přišla dost okoukaná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V tom je problém Staten Islandu. Nemáme tu žádný super lidi z ostatních čtvrtí. Nikdo sem nepřijde. Zbývají nám jen ti kokoti, co tu bydlí.“ - „To mluvíš o nás. A před náma!“ - „Tak trochu..“ K filmu jsem se dostal díky Davidsonovi, který mě zaujal v o rok starším Big Time Adolescence. A do určité míry si byli Zeke a Pete podobní, přesto v novějším snímku dostal herec mnohem větší prostor a dobře se s tím popasoval. Navíc to téma pro něj bylo i osobní. Ale těch vyloženě vážných míst tu není zase tolik, vlastně bych si troufl říct, že pohodové převládají. A pokud vypnete a necháte se vtáhnout uvolněnou atmosférou, tak si třeba užijete i ten sice jednodušší, přesto ale povětšinou fungující humor (ať už Pete zrovna hulí u Spongeboba, bojuje v restauraci o dýška, dělá vzornou chůvu či třeba profesionálně hlídá při přepadení). A pak přežijete i trochu toho (nezbytného?) sentimentu. Konec byl též docela fajn, takže celkově dám slušné 4*. „Možná jsi k tomu už dozrál a ani to nevíš.“ - „Takže mě vyhazuješ?!“ - „Ne…jen chci, aby sis do léta našel vlastní byt.“ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak to přirozeně ohýbá sunžánr bro a coming-of-age komedií, a to hlavně tím, že to z postav nedělá modelové karikatury, umístěné do děje jen kvůli správně načasovanému gagu, nebo uměle naformulovanému ponaučení. Je z toho cítit žitá aktuální sebeironická zkušenost lehce opracovaná do dramedie s popkulturními narážkami a ohavnými kérkami, v níž dělá Davidson z nenablýskaného Staten Islandu skoro další neokázale realistický charakter. Škoda jen, že v té hasičské poctě, která léčí psychické potíže, to na konci nezná míru, když si ale představím, jak upachtěně se o terapeutickou autobiografii pokoušel nedávno Shia LaBeouf v Honey Boy, musím zaokrouhlit nahoru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ve vyčištěném kino-kalendáři zase film, co má trošku větší ambice. Ryze osobní projekt Peta Davidsona (úžasná proměna zprvu nenáviděné smažky v cool kluka, se kterým lze soucítit), zhmotněný rukou zkušeného Judda Apatowa, na jehož feel good atmosféru se lze prakticky vždy spolehnout. Škoda přeškoda, že tempo mě po polovině trošičku unavilo a 130 minut dlouhá stopáž dopomohla k rozmělněnosti snímku a nakonec to nebyla taková šleha, v jakou jsem doufal. Ale závěr a můj velký oblíbenec Bill Burr ve snad první velké filmové roli mi to hravě vynahradili. A emoce také zafungovaly, takže za mě plně zasloužených 8/10 a víc takových snímků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vypadáš jak anorektická panda!“ Komediální hitmaker Judd Apatow přeřadil do trochu komplikovanějších sfér. Kupříkladu už jeho užvaněná taškařice o životě na prahu čtyřicítky naznačovala, že autor lehce stepuje u dveří serióznější látky ze života. Tady to jen dokládá. Váhu to má, Apatow ale opakuje své předchozí „chyby“ a „chybičky“. Znovu si každý z jeho vyprávění vezme to své, každý si uvědomí nějakou tu životní pravdu. Režisér je oproti svým prvotinám hodně umírněný (nálepka komedie není zrovna pravdivá), chce toho ovšem znovu říct hodně, ale ne vždy to tak úplně funguje. Jednoduše zase vytáhl z klobouku až příliš témat, ale (dobře) pracuje jen s některými z nich, jindy se ta snaha docela bortí. A směřuje k určité rozmělněnosti snímku. Hlavní postavu Scotta hraje Pete Davidson, který se na Staten Islandu v New Yorku narodil, rovněž ho trápí Crohnova nemoc, rovněž v určité etapě svého života nemohl fungovat bez marihuany, rovněž měl myšlenky na sebevraždu, rovněž přišel při požáru o otce (jen v jeho případě šlo přímo o teroristický útok z 11. září). A Scott přešlapuje a neví, co se životem. Ve výsledku jde o jakousi terapeutickou biografii, tvůrci celkově operují s mnohem složitějšími charaktery. Během (znovu enormní) stopáže se postavy dostanou do několika slepých uliček, přesto je tohle setkání milé a hlavně uvěřitelné. Má fajn atmosféru, zvláštní momenty, funkční emoce a (jak už jsme u Apatowa zvyklí) báječný herecký ansámbl. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vacsinou vynikajuce, krasne zo zivota s funkcnymi postavami aj chytlavou atmosferou. Ale opat plati, co u vacsiny Apatowoviek. Je to priserne dlhe a rozrieduju sa tak mimoriadne kvality k slusnemu nadpriemeru. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Apatow umí najít skvělý motiv a ten prodat přes výraznou postavu jenže u toho značně přepálí stopáž, takže výsledek je opět trošku rozpačitější než by si Pete Davidson zasloužil. Ten člověk podává parádní výkon a rozhodně je tou nejlepší pozvánkou proč si tuhle Apatowku pustit. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Super napísané postavy. Mal som to väčšinu času za 5*, zhruba po tú scénu v nemocnici, a záver už tak nejak iba splnil, to čo musel. A nechcem hovoriť, že to bolo moc vážne (práve preto to fungovalo), akurát zrovna u Apatowa som dúfal, že sa po tých rokoch viac nasmejem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film ma dostal brutálne! Začal ako sračkoidná komédia a po prvých 17 minútach som ho i vypol, avšak niečo vo vnútri mňa mi našeptávalo, aby som ho nevymazal a dal mu šancu. Dobre som urobil! P.S. Celý čas som si hovoril, že koho mi hlavný hrdina pripomína až sa na scéne zjavil Steve Buscemi. Kužwa, to nemôže byť náhoda! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King Of Staten Island" je istým spôsobom celkom osobným príbehom nášho herca v hlavnej role Peta Davidsona. Jeho otec bol hasičom a zomrel počas teroristických útokov na WTC v roku 2001. A viem si predstaviť, že niečo také muselo zanechať stopu. A presne toto sa pokúša Judd Apatow zachytiť v tomto filme. Na rovinu poviem, že casting na film bol vynikajúci. Pete Davidson sa ukazuje ako šikovný mladý herec a okrem toho je aj veľmi distinktívny. Toto je druhýkrát, čo som ho mal možnosť vidieť tohto roku vo filme a opäť to dáva veľmi presvedčivo. Okrem toho jeho postava Scotta je skutočne dobre napísaná. A často platí, že sa vieme pretvarovať, že sme okey. Reálne je celý náš život o tom, že sa nejako tvárime. Veci musíme predsa zvládať. Lenže je to všetko len maska pred skutočnosťou. Blbé je len to, keď tým vieme ubližovať ľuďom okolo seba. Pretože je to oveľa jednoduchšie než sa zdá. Najmä ak si človek nevie urobiť poriadok vo vlastnej hlave. Bill Burr je takisto vynikajúci. V role, kde najprv pôsobí ako malá postava, ktorú moc neuvidíme. No nakoniec bude ku koncu veľmi dobrým spôsobom pridávať filmu srdce. Takže to oceňujem. Marisa Tomei je štandardne skvelá, no nemôžem povedať, že by tu bola v role, kde by bola nejako výnimočná. Bel Powley mi tu ale príjemne pasuje a jej vzťah so Scottom funguje dobre. Pôsobí veľmi skutočne. A viem si aj veľmi dobre predstaviť, že jej svojim správaním musel veľmi ubližovať. Osobne by som povedal, že miestami má film vsuvky, ktoré mi úplne nepasujú (ako napríklad vykradnutie lekárne) a takisto som mal pocit, že film možno mohol byť o niečo kratší. Nie, že by to čo som sledoval nebolo zaujímavé. Ale veľmi jasne som si uvedomoval, že tento film bol celkom dlhý. Ten spád nebol tak intenzívny ako mohol byť. Každopádne platí, že film stojí za to vidieť. Myslím si, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto sa dalo veľmi pohodlne pozerať, najmä ak si necháte poradiť od Slashera a tento film nebudete brať vyslovene ako komédiu. Hoci nápad otvoriť si "Tattoo Restaurant" môže znieť dosť vtipne a nájde sa tam toho humorného oveľa viac. Príjemná konverzačka, ktorá sa vôbec nevlečie a naozaj som sa bavil. Veľmi dobre napísaný scenár a na prekvapenie aj výborný výkon Pete Davidsona, ktorý sa do role takej polo-smažky vynikajuco hodí. A všetko to je okorenené aj nestárnucou Marisou Tomei či Pamelou Adlon. Nechápem, ako môžu mať tieto dámy už toľko rokov. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek o rodinných traumatech se dostal do distribuce jen na internetu. Je to takový existenciální střízlivý pohled na svět líných huličů. Sympatie pro nesnesitelného hrdinu jsem si budoval pozvolna. Žánrově by se dal zařadit jako konverzační komediální drama. Uvítal bych trochu sevřenější film a méně upovídanější i když finále je trochu emotivní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Apatow se vším všudy. Chytrý, vtipný, skvěle zahraný, zbytečně dlouhý. Na každý vynikající moment a vtip, připadá několik dlouhých a občas nudných minut. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Kráľ ostrova Staten” , je jednak úplne najnovší filmový prírastok komediálneho režiséra Judda Apatowa, ktorý sa zároveň na československej filmovej databáze, ako vôbec prvý, konečne vyšvihol nad 70 %, čiže už hádam i natrvalo bude svietiť načerveno, pričom, úprimne povedané, že ešte nič hlbokomyselné to neznamená, ak sa vám trebárs podarí takto postúpiť do priaznivých výšin, čo by sa dalo pripísať aj nejakému štigru, či súcitu, aby aspoň jeden film bol v červených číslach... ? Zrejme si po päť ročnej dlhšej pauze od posledného režírovania Vykoľajenej, dal naozaj extra záležať na tom, aby nakrútil čo najviac - najvhodnejší námet, ako priamo zo života, ktorý by nevymyslel ani ten najlepší hollywoodsky scenárista... ? Pôvodne to vyzerá iba ako bežne drzý, rutinný snímok, v ktorom postavy neustále hrešia, so slabšie prepracovanou zápletkou, kde sa podstatne dlhú chvíľu ani nič zaujímavé nedeje, ak nepočítam fajčenie trávy, či víziu tetovacej reštiky, áno, samými "kerkami" sa to tu tiež len tak hemží, lebo Scott je ináč i (ne)profesionálnym tatérom, a k tomu vypadá, ako aj nesympatický a nevychovaný spratek, t. j. s ním to asi nebude zrovna najjednoduchšie pretrpieť celkovo viac, než dve hoďky... ? Ďalej postupne zisťujem, že keď mal iba sedem rokov, tak prišiel o otca - požiarnika, ktorý zahynul pri vykonávaní svojho povolania, a tak už býva len so sympatickou mamou, vdovou Margie a so sestrou Claire, ktorá sa čochvíľa chystá na výšku... Skúste sa teraz vcítiť do kože už 24 - ročného, mladého muža, že je na ňom skrátka vidno, ako ho to celého vlastne poznačilo, pretože už ani poriadne nevie, kam sa chce napokon v živote uberať, a to ani nehovoriac o tom, že vďaka obyčajnej náhode, si jeho mamka zase začne vzťah s hasičom, a to mu už naozaj teda chýbalo ku šťastiu ! Síce má frajerku Kelsey, ale sám si to neskôr domrví ! Na zlé chodníčky sa necháva zlákať od nevyspytateľných kamarátov - Oscara, Richieho a Igora, a tak je už iba de facto otázkou času, kedy skončí zavretý v base, alebo mu predsa svitá na lepšie časy, pričom mamina trvá na tom, aby sa vari osamostatnil ? ...I napriek tomu všetko do seba neuveriteľne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, treba byť len trpezlivým, vnímavým divákom a dočkáte sa i záverečnej katarzie so súvislosťami, ktoré na to ani zo začiatku vonkoncom nevypadajú, preto po ničom nikdy nepátrajte, iba pozorne pozerajte, a vstrebávajte scény za scénami, i keď vám môžu byť trochu, povedzme, nepríjemné, vskutku dajte tomu Davidsonovi nakoniec šancu, ale najmä i režisérovi, v ktorom sa skrýva určitý potenciál. Je v tom vidieť taktiež aj klasický, americký pátos v kombinácii s prácou hasičov, vyzdvihovanou snáď do nebies, smrtonosnou a nebezpečnou, naveky udomácnenou v mysliach zachránených, že nie je našťastie servírovaná tak, aby vás nedajbože znechutila, ako som už povedal, má to so sebou daný súvis... Je to realisticky pevne ukotvené, akoby ste boli priamo v epicentre diania. ()

Související novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama