Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

A tak mají Amíci na kontě svůj "korejský film". Dá se říct, že podobný dramatům, které známe z Koreje, akorát trošku slabší, bez pořádného děje, bez překvapivých momentů. Věřím, že diváky, kteří nejsou zvyklí na korejskou tvorbu, herce a jejich zvyky a jednání to možná uchvátí. Já si říkám, kde je nějaká přidaná hodnota. Ano, jasně, je tam to spojení dvou zemí, a to má svoje kouzlo, ale co dál? Měla jsem asi příliš velká očekávání. 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nesmierne silná imigrantská dráma, ktorá skúma americký sen s nádejou rodiny, ktorá musí v niečo veriť. Predtým, než stratia všetku vieru jeden v druhého. Jedným z najnenápadnejších rozhodnutí vo filme ,,Minari" je nezameriavať sa na hlavné momenty na ich ceste k americkému snu, ale skôr na nezabudnuteľné interakcie v rámci tejto úzko spätej rodiny, nech sú akokoľvek malé. 8/10 ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekala příjemný film o šťastné rodince, která si pěstuje zeleninu a nemohla jsem být dál od pravdy. Sice vznikl v USA, ale scénářem a celkovým zpracováním je to korejský film, který může na někoho působit zvláštně a nudit ho. Je to především drama o komplikovaných rodinných vztazích v cizí zemi, a i když člověka párkrát rozesměje, po skončení v něm zanechá spíše smutek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí mile, nenuceně. Divák má pocit, že tohle je ten druh epického dramatu, kterak korejská rodina vydělala pár peněz, aby si koupila pozemek, který žádný z Američanů nechce, a rozhodla se na něm pěstovat korejské plodiny. Postupem času do toho ale začne zasahovat Will Patton se svým ortodoxně extravagantním vymítáním ďábla z plodin, které na pozemku rostou a začalo to mít nádech něčeho, co ve filmu nejspíš nepotřebuju pozorovat. Atmosférou prostředí nicméně milé, závěr filmu melancholicky hezký. Té rodině štěstí prostě přejete a to i přesto, že se mnohdy setkává s prototypy omezených Američanů. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Minari” je asi príliš "ambicióznym" počinom, ktorý ma nechytil za srdce zrovna tak, ako som zo začiatku trochu (naivne) očakával, či chcel ? Čím vyššie hodnotenia na prestížnych databázach, tým prichádzajú čoraz väčšie sklamania ? A ani trebárs nadelených 98 % od kritikov, či povedzme 89 % od divákov, ešte automaticky neznamená, že to budem vidieť navlas rovnako, pretože až s príchodom záverečných tituliek, sa konečne na vlastnej koži presvedčím o tom, kde vlastne trčí pravda ? Snímok nebol ničím extra výnimočným, ak nepočítam časté prelínanie jazykov - angličtiny s kórejčinou, čo je i napriek tomu rušivým elementom. Ak by dajme tomu režíroval renomovaný autor Parazita, to jest scenárista, producent a režisér - Joon Ho Bong, bolo by to zrejme ešte oveľa viacej zaujímavejšie, než sledovať úplne štandardnú réžiu Leeho Isaaca Chunga, za ktorú je dokonca nominovaný na Oscara, a to priamo vypovedá o bezbrannosti súčasných akademikov, ktorí už nedokážu poriadne rozlíšiť priemernosť od nadpriemernosti, alebo tentokrát asi ani nebolo z čoho vyberať, však ? Tým nechcem práve povedať, že by bol nejakým spôsobom nevydareným, to ani zďaleka netvrdím, len skrátka mi chýbalo čosi viac, čím by si ma získal. Je to obzvlášť typická záležitosť na jedno, obyčajné pozretie, a tým to v podstate celé hasne, že už asi nedostanem znovu chuť sa k nemu vracať !? Podľa hodnotenia to najskôr vyzerá tak, že áno. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)
  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama