Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konec Daliborova dobrodružství s karavanem už se nezadržitelně blíží. Nová Sedlica je vstupní branou do jednoho z nejvýznamnějších a taky nejrozlehlejších chráněných území na Slovensku, do národní přírodní rezervace Stužica, která je součástí Národního parku Poloniny. Kromě medvědů tady v okolních lesích žijí taky vlci, divoké kočky a dokonce i zubři. Jestli toužíte po kontaktu s autentickou, divokou přírodou, tak tady ji zaručeně najdete. Pohořím Vihorlat s lesními jezery začíná pásmo sopečného pohoří, které se táhne dál na Ukrajinu a do Rumunska. Právě mimořádná kombinace vulkanického podloží bohatého na minerály a teplého slunného podnebí, vytvořila ideální podmínky pro pěstování tokajských vín. Vinařská oblast Tokaj tak není typická pouze pro Maďarsko, ale z části zasahuje právě i na Slovensko. Na závěr si Dalibor odpočine u druhé největší přehrady na Slovensku, u Zemplínské Šíravy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych ten poslední díl zase tak špatně neviděl, právě naopak. Moc pěkné dřevěné kostelíky, divoká příroda, vinice a sklepy a skoro moře. Karavan se zase tak moc neřešil, takže já jsem byl spokojený. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný a podle mě nejslabší díl z úplného východu Slovenska. Už je to takový konec světa, alespoň tak to Gondík reprezetuje, a také to tak vypadá. Žádná velká města, jen vesničky s dřevěnými pravoslavnými kostelíky, za to nádherná příroda a jedno obrovské jezero Zemplinská Šírava. [31. hodnocení, 1. komentář, 70%] ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama