Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v bývalé dělnické kolonii Bedřiška, sociálně nejslabší části města. Dvaasedmdesátiletý muž, chudý samotář, je zabit úderem do hlavy. Pravděpodobně sekerou. Jsou vyšetřováni svědci, kteří mu byli nablízku. Sociální pracovnice, která o starého muže pečovala, jeho soused, také starý penzista – ale nic z toho není. A pak přijde další vražda ve stejné lokalitě. Bezdomovec. Také silná rána do hlavy, pravděpodobně sekerou. Ale ani tím to nekončí, přijde ještě jedna vražda, tentokrát je obětí žena. Pochází z jiného sociálního prostředí, ale také má na hlavě stopy po úderu sekerou. Ale v tomto třetím případě je to složitější, objevují se i další matoucí stopy a situace se pro Emu a její kriminalisty stále více komplikuje. Přibývají nové, potenciálně podezřelé postavy. Objevují se nové nezodpovězené otázky, nové rozporné motivy, a šéf ostravské kriminálky Kubelík začíná být nervózní. Nerad by se objevil na televizních obrazovkách a pokoušel se tam vysvětlovat něco, co on ani jeho detektivové nevědí. Motiv těchto vražd, které nesou stopy sekery, vypadá totiž naprosto absurdně. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnešní případ byl pěkný, zajímavý, potěšilo mě obsazení Oldřicha Vlacha. Přehlédl jsem i komickou vložku s místními Romales, ale neseděl mi věk pachatele a to, že ke konci urychlovali policisté řešení případu nezákonným postupem. Když se neštěkají chlapi s ženou, začala i kriminálka fungovat lépe, ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem mi to připomnělo starého dobrého radu Vacátka a jeho hříšné lidi. Protože je tady vidět, že se mezi sebou nevraždí jenom "ponikatelé" a "politici" v překombinovaných a nesmyslných kauzách. Obyčejnost a až překvapivé vyznění mi rozhodně nevadilo. Uvítal bych víc podrobností a delší stopáž. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Příběh této epizody je inspirovaný dvěma skutečnými případy, které se odehrály ve vyloučených lokalitách s obyvateli z nižších sociálních vrstev v devadesátých letech dvacátého století. Povaha skutečných případů byla natolik brutální, že si z nich scenáristé ponechali jen některé motivy bez brutality. Ve skutečnosti totiž byla některá těla nalezena rozčtvrcena. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Ve 48. minutě sleduje syn jedné z obětí epizodu z večerníčku Žížaláci (od r. 2009) z dílny České televize. (Achmed)
  • Na začátku dílu probírají první informace vyšetřovatelé v kanceláři. Prohlížejí si také fotografie osob pomocí projektoru, ke kterému je připojen laptop s operačním systémem Windows 10. V jednu chvíli je vidět pracovní lišta systému, na které se vpravo dole zobrazuje datum 20. nebo 30. listopadu 2018. Podle oblečení postav a vzhledu venkovní přírody to vypadá, že se případ spíše odehrál na jaře, než na konci listopadu. (dejv997)

Reklama

Reklama