Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebývá to moc často, aby se obětí vraždy stala vědma, ale i na to Ema a její tým narazí. Je tu samozřejmě záludná otázka: copak si neuměla předpovědět svou vlastní smrt? Vyšetřování zločinu brzy přinese pár jmen, která mohou být podezřelá, něco jiného je však nalezení skutečného motivu vraždy. Proč byla paní Jánská, licencovaná věštkyně, zabita ve svém bytě úderem do hlavy? Co znamená karta s ďáblem, pohozená na jejím mrtvém těle? Co znamenají velké částky peněz, na které detektivové narážejí? Kdo měl motiv a kdo příležitost? Jaká tajemství v sobě skrývají nesmírně cenné a drahé vykládací karty, zakoupené věštkyní krátce před vraždou? Složitý příběh, odehrávající se mezi synem zavražděné, sousedem, herečkou a taxikářem, dlouho odolává jakémukoliv logickému vysvětlení. Jde o to správně si uvědomit skrytou a celkem jednoduchou zákonitost čísel a nesrozumitelných znamení, uložených v deníku zesnulé vědmy. A když je konečně jasno, výsledek předčí všechny předpovědi. Teprve tehdy nalezne vražda, obklopená závojem mystické magie, svůj reálný, uchopitelný důvod. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Njn věštění není zřejmě vděčná živnost, vědma věští i výhru v sazce, ještě k tomu si najde mladšího nabíječe zadluženého tágistu, co ji zásobuje nějakým fetem, aby se jí prostě lépe věštilo. Rituálek se 3/4 mega, to jednoho nenechá v klidu. Takže tentokrát žádné vztahové problémy ani žádné přeshraniční záležitosti. 5/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když tým neřeší vztahy mezi ženami a muži, celkem dobře funguje. I místní zločin mě zaujal více, než přeshraniční problémy. Téma mi ale bylo cizí, potěšilo mě jen konstatování, že vědmy a podobné hlouposti nefungují. Jen mi bylo líto, že k vyřešení případu napomohla v podstatě náhoda, místo mravenčí píle týmu. Navíc mě potěšilo obsazení dua Vlasáková, Nárožný. ()

Reklama

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jeden den jsem shlédla druhý díl Místo zločinu České Budějovice, první, druhý a třetí díl Místo zločinu Plzeň, a sedmý díl Místo zločinu Ostrava. Když bych měla porovnávat, tak Ostrava je z této trojice zločinu nejlepší. A není to tím, že jsem z této série zatím viděla nejvíce dílů. Prostě ta ostravská parta mě baví. Příběh byl zajímavý. Hlavně výpověď vraha. Táborák z prachů. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nudná klasická detektivka, která víceméně fungovala a dokázala zaujmout. Lenka Vlasáková v nezvyklé roli a pár herců, kteří jsou zřejmě ve zbytku republiky úplně neznámí - je fajn, že se mohli objevit na obrazovce. Oceňuji, že členové mordparty neřeší žádné vlastní problémy s alkoholem, nezdárnými dětmi, manželkami atd., což jsme viděli v jiných kriminálkách x-krát. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím no... přišlo mi to takový o ničem. Což je divný, když tam šlo o vraždu. :D Začínám si říkat, že Místo zločinu Ostrava zůstane prostě průměrnou krimi, občas lehce podprůměrnou, nicméně na relax po dlouhém dni dostačující. Ve vzestupnou tendenci dílů už vlastně nedoufám. Ale abych jen nehanila. I mě těší, že tvůrci nezaplácávají děj osobníma linkama vyšetřovatelů. 2,5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Scény v divadle byly natáčeny ve Slezském divadle v Opavě. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Pavla Rosová (Lenka Vlasáková) jako divadelní herečka hraje hlavní roli v představení „Maryša“, stejně jako ji hraje Pavla Beretová, představitelka Emy Grodské, v době vydání epizody v Národním divadle. (N3tw0rk)

Reklama

Reklama