Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (14)

Místo zločinu Ostrava (2020) 

Nakonec musím hodnotit velmi kladně. Sice díly mají různou kvalitu, ale spousta z nich je velmi dobrá kriminálka, zbytek průměr. A závěrečný díl je skutečně slušnou tečkou za povedenými případy. ()

Krásné světlo (2020) (E01) 

Velmi dobrý rozjezd. Uvidíme, jak to bude pokračovat, podobně laděný Hřebejkův Místo zločinu Plzeň nedopadl zrovna nejlíp. V první případě se šetří zmizení nezletilé dívky, pracuje se s mnoha podezřelými a nakonec přijde i na dětské porno. Chybí mi tu akce, spíše se mluví, vysvětluje, je to sice napínavé, ale moc se nepátrá, nejezdí, nejedná. Tempo Případů 1. oddělení rozhodně nečekat, ovšem ujetost Místa zločinu Plzeň zatím také ne. Někde na půli, zatím se to líbí. ()

Kilometr pod zemí (2020) (E02) 

Především první polovina hrozně nudná, zase místo řešení případu vidí divák osobní problémy a život hlavní hrdiny, ale to mě doprčic vůbec nezajímá. Ve druhé polovině se přeci jen pátrání rozjede a celkem už to fičí. Souboj mužského a ženského elementu asi bude spojovací nití seriálu, tato stránka věci mě však vůbec nezajímá. Chci slušné případu a sled pátrání. Toho tu moc nebylo a asi ani nebude. Opět to sklouzává do úrovně Místa zločinu Plzeň. Ach jo! ()

Tichošlápek (2020) (E03) 

Konečně pořádný případ, který zaujal a měl hlavu i patu. Pátrání mělo smysl, trochu i akce, prostě viděl jsem to, co jsem vidět chtěl. Velmi podařený díl, který se hodně věnuje případu a málo osobním životům hlavních hrdinů. ()

Smrt v Tunisu (2020) (E04) 

Případ z Tunisu sám o sobě dobrý, zapeklitý případ, na který se přijde odbornou prací a ne náhodou - a to mám rád. Bohužel další část o únosu mladé dívenky zpět do republiky moc zajímavosti nepřinesla a jen sám autor ví, zda to bude mít vliv na další působení postav nebo to byl jen výkřik do tmy. ()

Pro nic za nic (2020) (E05) 

Průměrný krimi příběh o dvou vraždách, které zdánlivě spolu souvisejí, ale kriminalisté brzo odhalí, že vrahové jsou dva, jeden bizarnější než druhý. Rozhodně zajímavé jsou motivace obou vrahů a v podstatě totální zbytečná úmrtí obou obětí. Určitě velmi slušný díl s pomalejším tempem. ()

17 vteřin (2020) (E06) 

A máme tu asi prozatím nejakčnější díl série. Pár automobilových honiček, záběry na drahá auta, jedna mrtvola muže v jednom z nich. A co teď s tím, když jde o polského agenta infiltrovaného do gangu s kradenými auty? Tohle byl rozhodně dobrý díl, jen bohužel konec vyzněl jaksi do ztracena. ()

Rituál (2020) (E07) 

Dobrý díl, ve kterém se pouze řeší případ vraždy postarší kartářky, ze které jsou podezřelí dva hlavní aktéři. Celý tým pátrá, podezřelí vypovídají a jeden i výrazně mlží. Tak trochu i napínavý, hlavně však zajímavý díl. ()

Ohrožení (2020) (E08) 

Tento díl se díky Hřebejkově režii zatím docela vymyká z odvysílané série. Je to od začátku frenetivní, nervózní, jindy celkem klidní vyšetřovatelé jednají dost emotivně. A hlavně není jim často vůbec rozumět. Nevím, jak to ten Hřebejk dělá, ale některé jeho díly trpí tím, že herci své repliky polykají a nevyslovují pořádně. Pavel Kříž také jedná jinak, naráz je na Beretovou hodný a příjemný, bez jakékoli narážky na ženskost. Nevím, sice zajímavý díl, ale pachatel je totální jelito, které bylo schopno vymyslet docela sofistikovaný trestný čin. Podivnost, která do série nezapadá. PS: co to mělo znamenat, když patolog vyjel na Beretovou? Co tím chtěli říct, jako že se mu líbí? To si strčte za klobou, pánové. ()

Kubelíkův případ (2020) (E09) 

Hřebejk zabíjí tento seriál. Jeho sterilní režie vůbec nepřidává zcela průměrnému příběhu, ve kterém vrchní policejní komisař Kříž pouze s pomocí Kozuba pátrá po podivném úmrtí docenta Hanáka ve vířivce. Sice výsledek pátrání není špatný, ale Kříž je tak divný detektiv, že se na to od poloviny nedalo dívat. Zlatý tým v čele s Majerem a Beretovou. Nejslabší díl. PS: Tradiční nesmyslná a zbytečná Hřebejkova scéna: pacient se vysvléká před koupelí, ošetřovatelka v tu chvíli dostane od Kříže růže, pacient se zase obleče a chce odejít. Ona mu říká: "Kampak jdete? Vysvléct." On se otočí a jde se vysvléct. Fakt, tohle tam bylo! ()

Kyselina (2020) (E10) 

Těžko říct, proč byl Karel Dobrý poslán do lázní, ale už druhý díl chybí. Na druhou stranu Beretová má hezké uplé tričko. Ale dost keců, díl to byl s hodně vážným tématem, plný pátrání v terénu, takže rozhodně dobrý díl, jeden z těch nejlepších. ()

Všechny barvy léta (2020) (E11) 

Další díl bez Karla Dobrého nabízí standardní krimi podívanou tohoto seriálu, nic nevybočuje ze zajetých kolejí. Lepší průměr. ()

Konec tiskaře (2020) (E12) 

Tenhle díl se mi velmi líbil - napětí až do konce díky podivnému zvukovému doprovodu, nečekaný konec, i když k němu všechno časem spělo. Nevím, ale mám pocit, že Chlumský točí líp než Hřebejk. ()

Krvavý olej (2020) (E13) 

Nejlepší díl na závěr. Mile se zde spojuje seriál se seriálem Kriminálka Plzeň v postavě kriminalisty Knappa, znovu dostává do hry kriminalistu v "lázních" Richarda a nechává Honzu pátrat na vlastní pěst po xlet starém případu, který vyšetřoval někdo z tehdejších ostravských kriminalistů a byl do případu šeredně zapleten. A musím uznat, že i když jsem "pachatele" tušil od začátku, jeho jednání a konec byl rozhodně překvapivý. Tohle byl díl, podle kterého měly vypadat všechny díly. Super. Výtečný závěr na konec seriálu a zároveň naladění na Kriminálku České Budejovice. :-) ()

Reklama

Reklama