Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele FuLister k tomuto seriálu (14)

Místo zločinu Ostrava (2020) 

Tenhle seriál má jednu vadu, a to je ta, že i když jsou obsazeni kvalitní herci, tak je to po většinu dílů hrozně nudné a slabé. Našlo se i pár výjimek, jako je například poslední díl, ale ty to prostě nezachrání. Zvlášť když existuje takové srovnání jakým jsou případy 1. oddělení. ()

Krásné světlo (2020) (E01) 

Na to, že je to místo zločinu Ostrava, tak by člověk řekl, že je to samej pražák a po pořádným ostravským cypovi se asi slehla zem. ()

Kilometr pod zemí (2020) (E02) 

Určitě o něco lepší díl než první, je to takový víc "ostravský". A rozhodně nejsympatičtější postavou je Karel Dobrý, za toho jasně palec nahoru. ()

Tichošlápek (2020) (E03) 

Chybí tomu nějaká šťáva. Prostě to moc nešlape. Děj moc neodsýpá, postavy nic moc, z Ostravy taky nic extra. A ještě to ani neudělal ten anarchista, kterýmu bych to přál. Slabý. ()

Smrt v Tunisu (2020) (E04) 

Za mě konečně docela zajímavej a dívatelnej díl. ()

Pro nic za nic (2020) (E05) 

Jo, dneska to nebylo špatný, cikáni co se přestěhovali z Mostu! do Ostravy, obsazení Oldřicha Vlacha jako zkrachovalce co zabíjí pro pár stovek na chlast, proč ne. ()

17 vteřin (2020) (E06) 

Tak po Tunisku Polsko, když už jsme v té Ostravě že? No nicméně zase to nebyla žádná sláva, někdy to prostě nedává moc logiku. To jako zastřelí na hranicích cápka a jako nikdo si ničeho nevšimne, jinej cápek jim v klídku uteče? Samé otázky.. ()

Rituál (2020) (E07) 

Tak tenhle díl mě i docela bavil a přišlo mi, že to konečně mělo rozumnou a uvěřitelnou zápletku a řešení. Kdyby takovéhle byly všechny předchozí díly, bylo by to mnohem lepší. ()

Ohrožení (2020) (E08) 

Na to jak to mohlo být celkem zajímavě a napínavě zpracované téma, tak to ani zajímavé ani napínavé nebylo. Celkem mi to přišlo spíš takové bizarní a nic moc. ()

Kubelíkův případ (2020) (E09) 

Jediné co bych na dnešním dílu hodnotil pozitivně je hudba, ta se mi líbila. Jinak jsme si tentokrát po výletech do Tunisu a Polska udělali výlet do lázní, kde tentokrát hlavně makal šéf. Ale zase mi chyběl nějaký větší smysl, akce nebo aspoň vtip. Některé scény mi přijdou vyloženě zbytečné, něco zase chybí. No prostě bída. ()

Kyselina (2020) (E10) 

Řekl bych, že po pár epizodách, co mi přišly vyloženě jako parodie na detektivku, byl dnešní díl docela dobrý. Určitě bych ho asi zařadil mezi ty top z této série. Příběh byl teda docela smutný a pachatel, škoda mluvit. ()

Všechny barvy léta (2020) (E11) 

No trochu reklama na Colours, ale jinak to celkem ušlo. Nejvtipnější scénky rozhodně s Kozubem, ale na druhou stranu mi chybí Dobrý. ()

Konec tiskaře (2020) (E12) 

Poslední díly nejsou tak špatné jako ty ze začátku. A docela zvláštní byl i ten odkaz na další díl na konci. ()

Krvavý olej (2020) (E13) 

Tak Vágnerová, ani Čermák si moc nezahráli, ale tentokrát to ani moc nevadilo, protože to byla nezvykle povedená epizoda, která koketovala až s takovým tím thrillerem, který řeší korupci a zločiny policie. Tady se naplno ukázal potenciál, který tento seriál měl nicméně ho v podstatě celou dobu vůbec nevyužíval. A vlastně mě docela překvapilo, že pachatelem byl Dobrý, více jsem to tipoval na Pechláta z gibsu. ()

Reklama

Reklama