Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (4)

Tichošlápek (2020) (E03) 

Je to taková průměrná česká krimi, kterých je mraky. Jen pár věcí, které mě zaujaly: 1/ Drak se v telefonu s dcerou nemazlil, ani jí nenechá zavolat matce, dokud se nerozejde s tím anarchistou, který ho chce pumpnout o půl mega, ale když zmizí, zjistí se, že dcera má klíče od domu, a dokonce zná i heslo k trezoru. Kdyby měl s dcerou takový vztah, proč si nevyměnil zámek a nezměnil heslo u trezoru, když si takhle mohla dcera kdykoli domů tajně pro peníze zajít? 2/ vrah měl přece alibi, zřejmě falešné, tedy další karbaník, který Drakovi dlužil půl mega, se raději nechá zahrnout do okruhu podezřelých, namísto toho, aby řekl policii pravdu? 3/ policie si jako neprověřila vrahovo majetkové poměry, což nebylo tak složité, když neměl práci a měl hypotéku a ženu dlouhodobě v nemocnici? To je dost odfláknutá práce. 4/ Už Rudla Pekař z Malého pitavalu říkal, že zavraždit někoho způsobem, že mu poškodím brzdy je prakticky nemožné, jako podezřelý ujíždí policii a za celou dobu nezjistí, že mu auto nebrzdí, navíc vrah má takové štěstí, že zrovna když sedne jeho oběť do auta, nejede na pomalou projížďku, ale ujíždí před policií, 5/ vrah nesmrděl korunou, proto vlastně vraždil, kde vzal těch 50 litrů pro občana UK? ()

Rituál (2020) (E07) 

Vrah si schoval vražednou zbraň u sebe doma ve skříni, to bylo dobrý... Pokud byl ustaven okruh podezřelých - kleptomanka a taxikář, policie už snad nedělá domovní prohlídky k nalezení ukradených peněz a vražedného nástroje??? ()

Kyselina (2020) (E10) 

Určitě lepší díl než ten minulý, ale… Policie si nechá nakukat alibi, že byl pachatel někde v Rakousku, opravdu se spolehnu jen na předložení dvou lístků, prospektu z galerie a jednoho svědka? Co třeba vyžádat od kolegů z Rakouska nějaké kamerové záznamy, nebo osobně prověřit vytěžením svědků na místě, zda tam skutečně podezřelého v té době někdo viděl? Ani jsem moc nepochopil proč Viktor nakuká policii něco o své současné přítelkyni, když jedním telefonem lze ověřit, že je to lež. I místo činu by šlo vymyslet určitě lepší, někde v noci, beze svědků, určitě ne na nádraží plném lidí za bílého dne. Toto by šlo v dnešní době možná vyřešit jen pomocí kamerových záznamů z místa a okolí. Dohledání pachatele bylo pro diváka velice jednoduché. ()

Krvavý olej (2020) (E13) 

Z celé série za mě jednoznačně nejlepší díl, škoda že takové nebyly i ty předchozí. Trochu jen pokulhával ten konec, Bareše začal poté co ho kontaktovala novinářka navštěvovat jakýsi František Opálenský (na krycí doklady) – no i při absenci kamerového záznamu, kdy se smyčka po týdnu vždy přehraje jiným záznamem by přece bylo tak jednoduché zajet na Bory, ukázat tam zaměstnancům fotky Kubelíka, Dubského a Lukeše a hned by bylo jasné kdo ho tam jezdil navštěvovat. ()

Reklama

Reklama