Reklama

Reklama

Zasněné oči

(festivalový název)

Obsahy(1)

Epický milostný příběh začíná v roce 1961 a končí v roce 1990, dotýká se témat času, neopětované lásky a oddanosti. Ngan se zamiloval do své spolužačky Ha Lan, když jim bylo pouhých 6 let. Dětská léta tráví spolu a formují Nganovy názory na lásku a jeho rodné město. Jak dospívají, Ha Lan touží po moderním, městském žiovotě, zatímco Ngan stále lpí na původní Ha Lan a rodném městě, ve kterém vyrostl. Přestože mu Ha lan lásku nikdy neopětovala, vždy tu pro Ngana bude, ať se děje, co se děje. (Asean+3 Film Festival)

(více)

Recenze (2)

novoten 

všechny recenze uživatele

Óda na melodramatičnost, kdy zamilovaní posmutněle hledí do dálky, na vytoužené protějšky, do krajiny, do lesa, na silnici při jízdě na kole a velmi často tak činí ve zpomalených záběrech. Čekal jsem těžkotonážní asijské přemýšlení a místo toho se gagy vytahují z dětinských žertů a humorů na první dobrou a veškeré city jsou jak vystřižené z nejohmatanější červené knihovny. A přesto mě to baví, protože to všem zúčastněným věřím a užívám si žánrovou romantiku tak čistou, že by ji v jiné zeměpisné šířce nebylo možné brát vážně. Jenže pak přijde finální třetina s vývojem, který nechci prozrazovat naplno, ale chvílemi to zavání incestem a zanechává po sobě pachuť podivnou a tentokrát už i poloparodickou. Asijská část publika se právě v těch chvílích, kdy jsem nejvíc kroutil hlavou nad tím, že příběh ne a ne včas zpomalit, mohla potrhat smíchy, proto si doteď nejsem jistý, jestli jsem na tohle nástupiště běžel správnou trasou. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Pro Victora Vu se po dvou zanroveji pojatych (a o neco vlazneji prijatych) snimcich jedna svym zpusobem o navrat k megahitu ZLUTE KVETY V ZELENE TRAVE. I zde jde o adaptaci popularni novely, i zde dominuje vyrazna estetizace venkovskeho zivota (extremni sviceni a barvy), casove posuny, sentiment. Ovsem i pres divacky uspech, jemuz se snimek tesi ve sve domovine, lze tezko ocekavat podobne nadseni v zahranici. Prave vyrazna esteticka stranka (hranicici s kycem, ne-li sebeparodii), ponekud staromodni pohled na lasku/vztahy, a tendence divaka az prilis vodit za ruku (valna cast vypraveni je citelna hodne dlouho dopredu) z filmu cini vysostne vietnamskou zalezitost - ovsem nebyl jsem jediny, kdo se cas od casu neubranil sarkastickemu smichu. I tak je to odvypraveno ve slusnem tempu a za zminku stoji i atraktivni prostredi nejkrasnejsiho vietnamskeho mesta, Hue, i solidni pisnickovy soundtrack (jehoz texty distributor z nepochopitelnych duvodu nechal bez prekladu). ()

Reklama

Reklama