Reklama

Reklama

Slunečná

(seriál)
  • Slovensko Slnečná
Komedie / Romantický / Rodinný
Česko, (2020–2022), 166 h 49 min (Minutáž: 55–69 min)

Hrají:

Eva Salvatore Burešová, Marek Lambora, Lukáš Langmajer, Barbora Jánová, Filip Tomsa, Eva Holubová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Filip Blažek, Lucie Benešová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Statek na Slunečné je místo, kde rodina Popelkových dělá ten nejlepší kozí sýr a provozuje rodinný penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj rodinného dědictví. Navíc, louky okolo statku jsou ideální pro fotovoltaickou elektrárnu a to je další důvod navíc, statek prodat. Zatímco hodná Týna chce statek zachovat, vypočítavá Sylva by raději shrábla peníze a vrátila se zpátky do Prahy. Do toho všeho se na scéně objeví mladý investor Janek, kterému jde na prvním místě jen o peníze, ale statek mu změní život. Nejdřív kvůli sázce o Týnu si vymění roli se svým řidičem Vildou a hraje si na chuďase, kterým se ale brzy kvůli zradě, svého bratrance a společníka ve firmě Romana, stane. Janek se tak dostane do situace, kdy musí začít od nuly a podaří se mu přesvědčit Týnu, že ve dvou se to lépe táhne. S Týnou tak bojují o statek nejen kvůli sobě a odkazu otce, ale také kvůli jeho obyvatelům a zaměstnancům. Martin Popelka totiž statek poskytoval jako útočiště a zázemí pro ztroskotance a tím jim dal novou životní šanci. U starostů se odhaluje velké rodinné tajemství a Lídiny velké plány narušuje rozchod syna Štěpána s Týnou a přistěhování nesnesitelného tchána. Statek stojí ve vesnici Slunečná a název vesnice vyplývá z toho, že nad oblastí dochází k meteorologické anomálii, kdy statisticky méně prší a více svítí slunce. Na pastvinách, které většinu roku prohřívá slunce, rostou keře, květiny a bylinky, které spásají kozy a krávy a ty pak dojí mléko s jedinečnou chutí. Na statku se vyrábí sýry, které mají delikátní chuť, a proto jsou oblíbené i za hranicí kraje. Do toho na statku stojí studna se „zázračnou“ vodou. Pomocí vody hospodyně Alžběta pomáhá ženám otěhotnět. Všichni v okolí si myslí, že to jsou jen Alžbětiny čáry, vše se změní v okamžiku, kdy se udělají rozbory. Ukáže se, že voda má opravdu složení, které může léčit poruchy plodnosti a je jasné, že se objeví chytráci, kteří by vodu chtěli zpeněžit. Do malého penzionu, který je součástí statku jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuldingové party. Všechny tyto příběhy seriál Slunečná sleduje. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (13)

Sázka (2020) (S01E01) 

Na rozdíl od českotelevizních Poldů a nemluvněte, kde se těch 70 minut jednoho dílu (proboha, kde jsou ty doby, kdy na jeden díl seriálu stačilo tak čtyřicet minut?!) neuvěřitelně táhlo a nudilo, tady těch 70 minut (ach jo) je nabito akcí a dějem, pořád je potřeba pozornost, aby člověk pochopil vztahy, cíle jednotlivých postav (asi musela být fuška je všechny sepsat), takže utečou jako nic. Sem tam jsou tam vážně vtipné scény, repliky a dialogy, postavy se chovají uvěřitelně. Jen se bojím, že Popelka Týna dostane od autorů naloženo víc, než je zdrávo, což mne většinou na podobných seriálech docela štve (viz začátek seriálu Šípková Růženka s Žilkovou), protože život většinou není o tom, že se na vás hrne jen jedna katastrofa za druhou, ale objeví se i příjemné věci a události. Navíc nechápu, proč někdo chce kupovat údajně zadluženou farmu, protože kecům o zdravé a uzdravující vodě, která vydělá majlant se nedalo věřit ani v Kameňáku, kde našli modrý pramen. Uvidíme, co další díly, rozjezd zatím povedený s výhradami. ()

Splašení koně (2020) (S01E02) 

Po slušném rozjezdu docela sprcha, protože těch náhod bylo až moc. Taky sekretářka v podání Holubové - myslím, že by v takové firmě se svou hubatostí dlouho nevydržela. No a zjistit, že můj syn není můj - a pak se rozhodnout, že to manželce nepovím, že to vím, to mi přijde hodně divné. I když je to tu nějak vysvětlené, myslím, že emoce by v takové situaci převážily nad rozumem. ()

Jak se do lesa volá (2020) (S01E03) 

Kurňa, kde se tam najednou vzal mladý Prachař? Jsem měl chvílemi pocit, že koukám na nové díly Specialistů v Modravě. A ta linka s Kramárem, to taky vymyslela hlava. Kdyby to zůstalo u jisté poetiky a esoteriky prvního dílu, toho střetávání města a venkova, neřeknu ani slovo, ale tohle začíná zas vypadat jak rozplizlá, nesmyslnými a nereálnými zápletkami nastavovaná břečka. ()

Pohádková babička (2020) (S01E07) 

Tak bylo to chvílemi docela vtipné, paní ze sociálky opět vypadá jak Zubatá z filmu Kolja, už se z toho začíná stávat docela klišé, testy DNA jsou veselé, Batulková a Brodská mi zde neskutečně lezou na nervy, Langmajer by měl dostat větší prostor pro více suchých hlášek, Burešové a Lamborovi žel nevěřím ani slovo. Škoda, že dnes se neobjevil duch tatínka. ()

Strážným andělem proti své vůli (2020) (S01E17) 

Jsem chtěl vidět Pohlreicha, a málem jsem ho prošvihnul. Ještě že jsem nemrkl. Jinak doufám, že to 20. dílem fakt skončí, tohle téma moc protahovat nejde. ()

Prsten pro princeznu (2020) (S01E20) 

Tak evidentně se to chystá být nekonečným seriálem, a fakt mne nebude bavit čekat, kdy se prozradí, kdo je kdo, a jestli dojde k nějakému vztahu - je mi to prostě jedno. Navíc to celé jede podle divných not. Dřív se mi líbily ty věci jako farma, léčitelství, duch táty, trochu mystiky, venkova a lásky, ale teď je to vážně už jen vývar z ponožek. Navíc Vilda snad není tak tupý, aby nepochopil, že jde o prstýnek a o svatbu, to by asi nedělal, kde dělá. Vypadá pitomější než Štěpán. Navíc se nám tento díl snaží sugerovat, že je fuj, že Štěpán zahne, ale že Janek nemá sám jasno a souloží se svou přítelkyní a přitom myslí na Týnu, to je taky kách. A ta scéna s nápisy na vratech, no sorry jako. ()

Pidilihovar (2020) (S01E21) 

A nemohlo by už dojít k nějakému zvratu? Karty jsou už několik dílů rozdané a fakt mne nebaví sledovat několik večerů, jestli svatba bude, nebo nebude (všichni víme, že nebude), a jestli se prohození identit odhalí (tvůrci si asi myslí, že tuhle srandu lze dojit dalších x desítek dílů). Ostatní postavy nevyužité (profesor, postavy Blažka, Hüttnerové, Pavelky), jiné se chovají jak nesympatická paka. Fakt není o co hrát - buď to skončete, nebo přidejte nečekané a zajímavé zvraty nebo skutečně hezký a zajímavý příběh. ()

Tři přání (2020) (S01E22) 

Tvl, jednou chlamydie má, podruhé nemá. Kněz kolabuje, Běta kolabuje, ale u té zafunguje doktor s míchanými vajíčky! Fakt. A Týna zas nezjistí, who is who, už je to trapné a únavné. Prozraďte to prosím, tu záměnu postav. udělejte kolem toho dusno a pořádně to vyždímejte. a nebudete potřebovat šéfku sboristku, faráře, ani míchaná vajíčka, abyste měli zoufale čím nastavovat kaši. ()

Biskupí test (2020) (S01E25) 

Mohl by to být docela pohodový seriál, kdyby se v něm děly nějaké zvraty. Postav tu je jak turistů před koronvirem pod orlojem, ale jsou tak trestuhodně nevyužité a ploché, většinou jen jednorozměrné figurky, a někdy dokonce hromadně - všechny ženské jsou drbny, na prachy a neváhají někoho podrazit pro prachy a výhody. Ta záměna obou kluků už je taky stále trapnější a nudnější, to se mělo provalit někdy kolem 13. dílu a bylo by o co hrát. A rozhodně bych víc využil ducha otce, vždyť to má úplně hamletovský nájezd, ale zas nevyužitý - jako všechno tady. Chci vědět víc o profesorovi, chci ho vidět v akci, ne jako blba, co se nechá okrást přítelem své dcery. Proč nejsou víc využity postavy Prachaře, Brodské, Nohy, ale ani Pavelky nebo Hüttnerové? Proč tam chybí nějaké zajímavé, lidské podpříběhy? Proč není víc využit ten venkov a les? Jinak tenhle díl zachraňovaly opět hlášky dědečka a výstup Šťastného s Benešovou proti Batulkové, jinak jen natahovaná nuda. ()

Jeden z nás (2020) (S01E28) 

Nějak mi ty zápletky už přijdou vycucané z prstu - Týna jako neví, jestli nakonec nepřemýšlet nad Štěpánem? Jako - je nějak mentálně postižená, nebo co? Jednou uteče ze svatby, a furt nemá jasno? Otec bojuje o přízeň svých synů bojovkou? (I když to nakonec asi bylo na tomto dílu nejvydařenější.) Otec jede za synem až z Prahy, a místo, aby mu rovnou sbalil čemadan, nechá se ukecat a zas odjede? Atd. A to prozrazení identit už se táhne jako tuhle čtyřicítky vedra v létě a podobně nepříjemné to je. ()

Lež, zrada a tajemství (2020) (S01E29) 

Člověk se na to odhalení tak těší, a nakonec je to udělané tas tím nejpitomějším způsobem. Zase do toho jako zasahují nějaké náhody (přitom určitě třeba po milování nějaká ta chvilka nastala) a nakonec se to provalí úplně pitomě a Týna je tak blbá, že už zase Linharta vyhodí, i když jí asi po těch dnech soužití musí být jasné, jak to myslí a že už nejde o sázku. Nebýt tady scény s dědou, houbami a sociálkou, stálo to za prd. ()

Krysí král (2020) (S01E30) 

Mno, žádná sláva. Nic, co by se nedalo už nějakých dvacet a víc dílů čekat. Plus epizodky s chrápáním, aktivitou neaktivitou a Pupíkem, co chce Janka sundat za každou cenu. ()

Vilda nebo Janek (2020) (S01E34) 

Koukám, kam a jak divně se to po čase pohnulo. Janek se chová ne jako podnikatel, ale hazardér, a obchoduje s typy lidí, se kterými původně obchodovat nechtěl. Dostane se i na makroekonomické přepočty rabatu při výrobě sýra, možné ohrožení koz při závodech, novou kličku, jak získat hampejz, tedy vilu, takže pan doktor hrál blázna celu dobu zbytečně... já nevím, autoři už ze zoufalství podle mne zpracují cokoliv je napadne ráno před natáčením na záchodě. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama