Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý rybář Joe se po dávné tragédii už neodváží vyplout na moře a živí se v jejich poklidném aljašském městečku nezáživným, ale bezpečným organizováním oslav. Během jedné svatební hostiny pozná zpěvačku z místního baru Donnu, se kterou se začne sbližovat. Donna je matkou dospívající dívky Noelle, která svého otce nikdy nepoznala, s matkou si nerozumí a má sklony k sebepoškozování. Už tak složitý vztah všech tří se ještě víc zkomplikuje, když do města přijede Joeův nevlastní bratr Bobby. Teprve na společném výletě jachtou prozradí Bobby Joeovi, že se zapletl s narkomafií, dluží jí velké peníze a že jsou mu v patách zabijáci. Joeovi se s oběma ženami podaří uprchnout, ale ocitnou se bez pomoci na opuštěném ostrově... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

dopita 

všechny recenze uživatele

Jezero zapomnění je dramatickej příběh, s kvalitnímy hereckými výkony, odehrávající se na Aljašce. První polovina filmu je v podstatě bezchybná, druhá půlka je už trochu o něčem jiným. Z fimu se stává regulérní dobrodružný drama a nejsem si jistý, jestli takováhle změna v příběhu byla nejšťastnější. Nejednoznačný závěr mě určitě nezklamal, příkláním se k závěru kterej spíš čekala Noelle než Donna. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je zvláštní film. Ze začátku vypadá poměrně nezáživně, takový běžný film o lidech z jednoho městečka s běžnými starosti. Jenže pak přijde dost zajímavý zlom a z běžných starostí se stává boj o holý život v celkem syrovém podání a má to opravdu hezký závěr. Takže vydržte ten všední začátek a dočkáte se nevšedního zážitku. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

I přes počáteční "porod" seznamování se s postavami jsem si následující minuty snímku náležitě vychutnal jako pravý fanoušek nezávislých filmů. Pravé umělecké dílko se sice začalo až odjezdem na lodi, ale i tak jde o velmi milý film vhodný k dlouhým filosofickým přemítáním před večerním spaním...Davida Strathairna asi začnu více sledovat, už tu mám jeho další film The Uninvited, v Bourneovi byl taktéž výborný. Za konec jednoznačně velké plus. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zpěvačka Donna De Angelo (Mary Elizabeth Mastrantonio) má docela smůlu na chlapy. Vždycky když si s někým začne, tak se dříve či později z něj vyklube pěknej zmetek - a to její dcera Noelle (Vanessa Martinez) velmi špatně nese. Zvlášť, když je právě v citlivém věku dospívání. Ale zdá se, že se blýská na lepší časy - v jejich životě se objevil nový muž, Joe (David Strathairn), který by se zamlouval oběma. Společně si vyrazí na výlet na loď, ale podivné kšefty Joeova bratra Bobbyho jim pohodu zkomplikují. Poté co je Bobby zabit drogovými dealery, všichni tři zůstavají na opuštěném ostrově, a musí se spolehnout jen sami na sebe ... Film by se dal rozdělit na dvě části. První hodina je hodně nudná, pouze ukazuje život v městečku někde uprostřed Aljašky, každodenní život obyčejných lidí - nic extra zajímavého. Ale jakmile se Donna, Joe a Noelle vydají na výlet, nabírá film na zajímavosti a události dostávají pěkný spád. Jejich "přežívání" na ostrově je to nejlepší, co film nabízí. Z herců mě zaujala snad jen mladá Vanessa Martinez. Kdyby se odstřihla první hodinka a film by začal až odjezdem na výlet, hodnocení by bylo určitě lepší... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Svět ležel Joeymu u nohou. Úspěšný basketbalista. Dostal stipendium na univerzitu. Jenže si v posledním roce zranil koleno a vykopli ho. Pak zkusil štěstí na rybářské lodi. Vydělával slušné peníze a přál si zaplatit zálohu na vlastní loď. Zažil velice úspěšný lov. Jenže shodou nepříjemných událostí se loď potopila. Ztratil dva své přátele, ztratil úlovek a navíc loď nebyla pojištěná. Všechno bylo pryč. Od té doby víceméně přežívá. Až nyní by se po setkání s barovou zpěvačkou mohlo blýsknout na lepší časy. I když jen do té doby, než zase vyrazí na moře. Víc než půlhodinu se prakticky nic kloudného neodehraje. I zbytek snímku je takový „zvláštní“. Určitě bych u pár scén víc seděl se střihačem. Nejvíc tak zaujme fajn výprava a herecké výkony. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama