Reklama

Reklama

VOD (1)

V Reykjavickém přístavu dojde k brutálnímu napadení postaršího muže, který tam flámoval s milenkou. Přivolaní policisté si všimnou neobvyklého zranění – oběť má pořezané oči. Vyšetřováním až rituálně působícího činu je pověřena Kata, ambiciózní policistka, která se má stát šéfkou místní kriminálky. Velice rychle se ukáže, že dopadení pachatele bude ale i bojem o čas. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Výživný začiatok krimisérie. Dvaja zavraždení. Závislácky nímand a vážený investor. Obaja v rokoch. Obaja pobodaní a s rozrezanými očami. Novinári vysnoria informácie, ktoré polícia nechcela zverejniť. Vyšetrujúca kriminalistka utrpí trojakú traumu - nie je povýšená a flek jej preberie neskúsená kolegyňa. Pubertálny syn vyvádza a do jeho výchovy sa montuje exmanžel s mladou milenkou (manželkou?). Do vyšetrovacieho tímu je povolaný nórsky kriminalista, akoby potvrdzujúci jej neúplnú schopnosť dotiahnuť vyšetrovanie do zdarného konca. Všetko predchnuté atmosférou chladného ostrova na severe Európy - Islandu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok v jednom smere skôr rozpačitý; vyšetrovateľka a problémy v rodine, nepriechodný policajný šéf a konkurencia na okrsku. Máme tu ale hneď dve vraždy, ktorých obete zdanlivo vôbec nesúvisia, ale je zrejmé, aj z posledného záberu, že tu budeme mať, opäť, nejakú tu psychickú jazvu z minulosti. Nesmie chýbať ani stará fotka, kde budú asi všetky obete a páchateľ pekne pokope. No a atmosféra islandského mesta, aj tá moderná policajná stanica, dodávajú ďalšie plusové body. 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život v malom mestečku na Islande sa dramaticky zmení potom čo sa v priebehu 24 hodín stanú 2 vraždy, ktorých obete majú porezané oči. Zdá sa miestna polícia sa príliš skoro obracia so žiadosťou o pomoc na nórsku políciu a tak sa natíska otázka či polícia pod vedením ženy bude schopná čeliť tomuto sériovému vrahovi...nebol by to seriál v dnešnej dobe, v ktorom by všetci šéfovia polície nenosili sukne a v ktorom by najlepší investigatívny novinár tiež nebol ženou. Naozaj keď je to všade vkladané takto nasilu je to trápne, rovnako tak ako sa seriál nedokázal hneď v úvode zbaviť stereotypu s rozvedeným manželstvom policajtky či policajtom alkoholikom ako tomu je v každej severskej kriminálke, či už knižnej alebo tej filmovej. Najmä záver epizódy čo to naznačí aká by mohla byť spojitosť medzi jednotlivými obeťami a tak možno úvodnu epizódu nepochybne aj vďaka pomerne dobrým hereckým výkonom a atmosfére označiť za lepší priemer. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kata/Katrin - zrejme s ruskymi predkami je sebavedoma postarsia vysetrovatelka, ktorej vyfuknu poziciu sefky krimi-oddelenia. Koroner pocuvajuci trash-metal v marnici je uz aky guilty pleasure. :) Pripad vyzera na norsku klasiku, som zvedavy, ci sa niecim odlisi. Bol by som tomu rad. Priemer. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem drsnota. Hlavní vyšetřovatelka je zvláštní, nejsem si jistá jestli se mi líbí nebo ne (ale dost možná za to může The trapped, kde jsem postavu, kterou tuhle herečka hrála fakt nemusela). A ty islandské "sluníčkové" vztahy mezi bývalými partnery mi taky nejdou přes oko. Jasně, je to krásnej příklad dětem a lítající talíře taky nejsou to pravý, ale jak to, že pak nezačnou tahat nohu z toho, když všechnu tu frustraci nechávaj v sobě? První a díl a hned dvě vraždy. Uvidíme, co bude dál. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek slibně vypadající kriminálky. Zdánlivě poklidná část Islandu se během jednoho dne promění v místo vzbuzující obavy nejen policemanů, ale i obyvatel. Objeví se totiž dvě zmasakrovaná těla, téměř identickým způsobem. Hlavní vyšetřovatelka se s tím nesere a je to ostřílená ženská, která je rozhodnutá dopadnout vraha a zabránit tak dalším vraždám. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopustím se jen drobného předvyjádření po shlédnutí prvních dvou dílů. Jde o další severský krimi séroš (kolikátý v poslední době už?), kde se budou řešit spletitě související vraždičky s nejasným motivem. Postavy jsou pro mne zatím nijaké, neboť jsem jich, takto podobných, zažil už moc...dánský seriál Most nevyjímaje. Čili je to jen začátek - nemastný, neslaný, studený jak psí čumák. Sympatie k hlavním aktérům buď přijdou a nebo nepřijdou...prozatím průměr a tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama