Reklama

Reklama

Vysoce vážený lékař se rozhodl, že v džungli vyzkouší svůj teoretický výzkum. Vysoce vážený lékař Dr. Fuentes (Federico Luppi) se rozhodl, že vyzkouší svůj teoretický výzkum v praxi. Pro svůj zatím neuskutečněný sen si vybral několik mladých doktorů. Ty sám zaučil a vyslal do hluboké džungle, kde měli jeho projekt zrealizovat. Náhle jeden z žáků přijde o život. Dr. Fuentes se proto sám vydá do džungle, aby odhalil příčinu smrti svého svěřence… (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Muži se zbraněmi (Hombres armados) aka Men with Guns USA/Mexiko (?) 1997*** Režie, scénář, střih: John Sayles*** Kamera: Slawomir Idziak*** Hudba: Mason Daring*** Hrají: Federico Luppi (Dr. Fuentes), Damián Delgado (Domin-go), Dan Rivera González (Conejo), Tania Cruz (Graciela), Damián Alcázar (Padre Portillo), Mandy Patinkin (Andrew), Kathryn Grody (Harriet)*** Jazyk: Španělština/Italština/Angličtina/ jazyky Nahusto, Maya, Tzotzil, Kuna*** 127 minut*** Městský doktor a čerstvý vdovec se vydává hledat svých sedm studentů, kteří se měli stát lékaři v zapadlých místech Mexika, které ovládají revolucionáři. Nalézá však jen matné stopy a krvavé zkazky o smrti jeho studentů, kteří byli zabiti, aby nemohli pomáhat ani jedné z nesvářených stran. Na konci umírá vyčerpáním a snad i ztrátou smyslu života. Jeho tašky se však ujímá dezertér a bývalý ošetřovatel. Intenzivní a fascinující příběh snímaný poutavou kamerou rodilého Poláka Slawomira Idziaka (Černý jestřáb sestřelen, Král Artuš). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze to prepadlo, mna napokon dost oslovil pribeh US doktora, ktory sa rozhodol ist do dzungle hladat svojichmladych zverencov ...... 75 % ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že v knižní podobě bych příběh zbaštil i s navijákem, ale v Saylesově verzi, obecně chválené, mi něco jde proti srsti - nejspíš typizace postav a až příliš okaté směřování k alegorii. Závěr je nečekaný a působivý; režisér se pochlubil, jak se mu povedlo ho natočit nehollywoodsky, ale řekl bych, že zas tak daleko k Hollywoodu nemá. ()

Reklama

Reklama