Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zpracované drama o osudech tří párů, které jsou určitým způsobem propleteny. Myslím, že v tomto seriálu si dokáže spousta lidí najít to svoje, co je zaujme, a nadále to sledovat. Prolíná se tu několik zajímavých témat (adopce, anonymní porod...) ale mě osobně nejvíc zaujalo, že každý čin zde má svůj následek, a za vše je třeba nést důsledky. Dobré herecké výkony od známých slovenských herců, tentokráte se také oproti jiným dílům mohli opřít i o kvalitní scénář. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na vysoké hodnocení a označení nejlepšího slovenského seriálu jsem čekal trochu víc. Příběh nebyl ničím zajímavý a už po prvních dvou dílech nudil a nikam se nevyvíjel. Některé příběhy vyzněly do ztracena. Nebyl žádný jiný důvod se dívat dál, než jen setrvačnost a skutečnost, že v posledních měsících nic nového v televizi ani mimo ni nedávají. Statečně jsem tedy dokoukal až do posledního dílu, ale nepřineslo mi to vůbec nic, kromě promarněného času, který bohužel nešel trávit jinak vzhledem k situaci, jaká tu teď je. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Když jsem neodolala a seriálu Kukačky napálila pět hvězdiček, tak musím stejně ocenit i Hnízdo. To se Slovákům opravdu povedlo! Oproti českým tvůrcům rozjeli velmi slušně hned několik dějových linií a díky skvělému scénáři dokázali udržet divákovu pozornost v relativně vysoké míře až do úplného konce. Herecké obsazení snad ani nemohlo být lepší. Z těch známějších jmen bych chtěla vyzdvihnout především Soňu Norisovou s Alexanderem Bártou. Žasla jsem, jak nadmíru výstižně dokázali interpretovat emoce páru snažícího se o záchranu manželství a ještě jim to spolu seklo. Naopak třeba Katarínu Šafaříkovou jsem vůbec neznala a byla jsem mile překvapená, že roli nóbl ženy marně toužící po dítěti ztvárnila tak přesvědčivě. Nedá mi to a musím zmínit i hudbu, jelikož do titulní písničky s názvem Poslednýkrát jsem se zamilovala na první poslech. (90%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hnízdo je velmi zajímavý počin, který se slovákům povedl. Seriál o rodině, která spojuje i rozděluje a problémech, které v ní mohou nastat a také obtížných řešeních. Není ani chvíli nudný nebo nezáživný. Pořád sledujeme drama a nezáleží na tom, že místy jen sociální, emociální či rodinné. S profesionální mistrností si autoři dali záležet na dialozích, lokacích i scénách. A jde to poznat. Už úvodní znělka jak grafická tak hudební je skvělá. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jedine, co mohu serialu vytknout je, ze se policie ani v naznaku nezajimala, jak a proc se mrtve telo dostalo ze stavby. Jinak se jedna o serial s opravdu dobrym scenarem, ve kterem snad vsechny dialogy maji sve misto. Velmi dobre herecke vykony, zvlast pro ceske divaky ne uplne "ohrane tvare". Slusna rezie. Tesil jsem se na kazdy novy dil. S hodnocenim jsem na hrane, ale priklanim se k maximalnimu hodnoceni. Vzhledem k puvodu vzniku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Príbeh sa odohráva počas šiestich týždňov, nakrúcanie trvalo od leta do jesene. Postupne sa v úlohe novorodeniatka vystriedalo 15 detí, z toho jedny dvojčatá. (krasomama)
  • Natáčení trvalo 62 dní na celkem 46 lokacích. (SONY_)
  • Příběhy postav jsou částečně založeny na vlastních zkušenostech režiséra Braňa Mišíka. (SONY_)

Reklama

Reklama