Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hnízdo je velmi zajímavý počin, který se slovákům povedl. Seriál o rodině, která spojuje i rozděluje a problémech, které v ní mohou nastat a také obtížných řešeních. Není ani chvíli nudný nebo nezáživný. Pořád sledujeme drama a nezáleží na tom, že místy jen sociální, emociální či rodinné. S profesionální mistrností si autoři dali záležet na dialozích, lokacích i scénách. A jde to poznat. Už úvodní znělka jak grafická tak hudební je skvělá. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Za mě by toto měla být průměrná kvalita TV seriálů, bohužel se tedy jedná o nadprůměrný seriál. Ale přišlo mi, že se autoři Hnízda báli většího vykreslení postav, motivů, charakterů, atd. Vlastně vždy, když došlo k přiblížení se k osobní stránce, tak děj raději nabral změnu / nový děj / zvrat. To pak působí příliš "telenovelně" a hloupě. Jednání protagonistů pak ani nedávají logiku. A to je škoda. Konec už je pak vlastně jen probarvený hudbou "na city" a plochým plácáním. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovenský seriál o dvou manželských párech, které bojují o jedno novorozeně, kterého se jedna matka zbrkle vzdala při tajném porodu a druhá touží po adopci. Po Tajných životech a řekněme žánrově odlišných Za sklom za mne nejlepší slovenský seriál moderní éry. Řemeslně i herecky propracovanější než je běžná komerční tvorba a ikdyž to po pár dílech na chvíli sklouzne k fádní vztahovce s příchodem malé krimi linky to do konce nabere parádní drajf. Herecké výkony nadprůměrné ( zase Bárta... ) ale pokud mám říct milé překvapení, pak Nataša Grambličková v roli dcerky, která se snaží o učitele hudby, je můj favorit. Naopak jediné zklamání je má oblíbenkyně Soňa Norisová, které jsem tu zdrcenou ženu moc nevěřil, což je možná tím, že ji mám zafixovanou jako neohroženou silnou hrdinku. Kvalitní vztahovka za čtyři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

7 rokov po Kolonáde sa objavil nový dramatický seriál s mnohými hercami z Kolonády a s hitovou pesničkou, podkresľujúcou úvodné titulky. A ako Kolonáda, i Hniezdo je mozaikou veľkého množstva postáv. Na tom je najprekvapujúcejší nie ani tak vysoký počet postáv, ale skôr to, ako každú z nich tvorcovia dokázali zručne ukočírovať tak, aby mala význam v deji. A relatívne každej darovali dôstojný koniec. Navyše, každá z do seriálu vnáša nielenže niečo iné (vďaka čomu je seriál dynamický a nenudí), ale tiež aj iný žáner (od drámy miestami až okrajovo po triler resp. krimi). Scenár je silný, obsahujúci plno zaujímavých motívov, ktoré je ťažké jednoznačne uchopiť a asi každý na ne bude mať iný názor (adopcia, nevera...). Záver seriálu sa nesie v znamení satisfakcie, ale i prehier. Proste, ako život. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem z toho paf! Žena ve mně se dere na povrch a já jen doufám, že příště nezatouží po Ordinaci v růžové zahradě. Uf, tohle byla jízda. Asi nikdy jsem ještě nekoukal na tento typ seriálu a asi už ani nechci. Mám pocit, že jsem se právě dodíval na to nejlepší (na světě), s čím se v tomto žánru můžu setkat. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa aj v skutočnej pôrodnici. Tvorcovia v spolupráci so zdravotníkmi vytypovali čas v noci, keď malo byť najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec to dopadlo opačne, padol pôrodný rekord. (krasomama)
  • Příběhy postav jsou částečně založeny na vlastních zkušenostech režiséra Braňa Mišíka. (SONY_)

Reklama

Reklama